Ο JIMMY PAGE ΤΖΑΜΑΡΕΙ ΣΤΟ STUDIO ΜΕ ΤΟΥΣ ROLLING STONES ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ

Κανείς δεν θα πίστευε ότι η επανακυκλοφορία του άλμπουμ των Rolling Stones, Goats Head Soup,  θα έπαιρνε τέτοια διάσταση. Κι όλα αυτά επειδή το τεράστιο αγγλικό συγκρότημα, συμπεριέλαβε στα bonus τραγούδια του ένα τζαμάρισμα των Keith Richards με τον Jimmy Page!  Το κομμάτι τιτλοφορήθηκε “Scarlet” μετά από πρόταση του Page για να τιμήσει την κόρη του.
 ‘’Είχαμε τελειώσει τις ηχογραφήσεις στο Island Studios και φεύγαμε όταν στο studio ήταν και ο Jimmy Page που ηχογραφούσε ένα session για του Zeppelin" λέει ο Richards. "Ο Page έμεινε και τζαμάραμε μαζί χωρίς να θέλουμε να ηχογραφήσουμε κάποιο κομμάτι, απλά παίξαμε μαζί». Στην ηχογράφηση πήραν μέρος οι Jagger, Richards και το ανεπίσημο(!) 6ο μέλος των Rolling Stones, ο οργανίστας Ian Stewart, μαζί με τον μπασίστα των Traffic Ric Grech (σ.σ. έχει παίξει και στους Blind Faith) και τον τότε ντράμερ του Joe Cocker,Bruce Rowland.Το πρώτο riff που ακούγεται είναι του Keith Richards και μετά μπαίνουν οι μουσικοί και τζαμάρουν! Αρχικά ο Richards έλεγε ότι το τραγούδι ήταν από το επερχόμενο προσωπικό άλμπουμ του Page, το οποίο βέβαια υπήρχε μόνο στο μυαλό του Richards και έκανε πλάκα στους δημοσιογράφους.  Το 1986, ο Jimmy Page ξανά συνόδευσε τους Rolling Stones, παίζοντας το σόλο στο «One Hit (To the Body)» από τον δίσκο “Dirty Work”.

Όμως αυτή είναι η μοναδική συμμετοχή μέλους των Led Zeppelin σε δίσκο των Rolling Stones; Η αλήθεια είναι ότι στην 55ετή καριέρα του τεράστιου αγγλικού συγκροτήματος, οι καλεσμένοι μουσικοί είναι ελάχιστοι, όμως ο Page έχει ξανά παίξει μαζί τους σε ένα demo του  1965 και συγκεκριμένα στο single "Heart of Stone" (σύνθεση Jagger/Richards) αλλά όταν τελικά συμπεριέλαβαν το τραγούδι στη συλλογή Metamorphosis, δεν έβαλαν το συγκεκριμένο demo με την κιθάρα του Page! Δεύτερη συμμετοχή σε τραγούδι των Rolling Stones είναι αυτή του μπασίστα, οργανίστα και ενορχηστρωτή John Paul Jones που έκανε ομολογουμένα εξαιρετική δουλειά στην ενορχήστρωση “She’s a Rainbow" που οι Rolling Stones συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ τους Their Satanic Majesties Request(1967) κι είναι ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο ψυχεδελικό τραγούδι του τεράστιου αγγλικού συγκροτήματος!Ο Page έχει παίξει κιθάρες στο soundtrack A Degree of Murder όπου τη μουσική είχε γράψει ο τότε κιθαρίστας των Stones, Brian Jones. Πιο χαρακτηριστική συμμετοχή έχει ο οργανίστας και ουσιαστικά 6ο μέλοςτων Rolling Stones, Ian Stewart που παίζει πιάνο στο θεοκλάσικο "Rock and Roll"και στο"Boogie With Stu"(σ.σ. το Stu είναι το χαιδευτικό του Stewart) που οι Led Zeppelin συμπεριέλαβαν στο Physical Graffiti.
TRIVIA
Η Scarlet Lilith Eleida Page γεννήθηκε το 1971 και μητέρα της είναι η γαλλίδα Charlotte Martin.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
23/7/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου