NEWS OF THE WORLD (15/6/20)

• Η βιογραφία των Doors, θα κυκλοφορήσει σε …comic με τίτλο Morrison Hotel! Το κείμενο έχει γράψει η Leah Moore, η οποία είναι κόρη ενός πασίγνωστο ανθρώπου των comics, του Alan Moore σε συνεργασία με τα μέλη του συγκροτήματος Robby Krieger και John Densmore.Η κυκλοφορία του comic θα γίνει τον Οκτώβριο που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του ομότιτλου άλμπουμ.
• Ένα καινούργιο συγκρότημα ξεπετάχτηκε από τη συνεργασία 4 γνωστών μουσικών. Πρόκειται για τους Sons of Silver που αποτελούνται από τους Peter Argyropoulos τραγούδι, Dave Krusen ντραμς που ήταν ο αρχικός ντράμερ των Pearl Jam, Adam Kury μπάσο πρώην Candlebox, τον κιθαρίστα Kevin Haaland πρώην Skillet και τον οργανίστα Brina Kabler που εκτελεί και χρέη μηχανικού ήχου! Σύμφωνα με τον τραγουδιστή Peter Argyropoulos όλα τα τραγούδια του EP τα είχαν ηχογραφήσει πριν τον εγκλεισμό της πανδημίας. Η κυκλοφορία του EPπου "Doomsday Noises" θα γίνει στις 26 Ιουνίου.
• Η πολυθρύλητη the Cloud 2 "Blue Angel," κιθάρα του Prince, την οποία χρησιμοποίησε στην Purple Rain tour, βγαίνει σε δημοπρασία με την τιμή της να ξεκινά από τα $160.000.

• Η εμφάνιση των Weather Report στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου το Νοέμβριο του 1980 όταν ακόμα ο θρυλικός μπασίστας Jaco Pastorius ήταν μέλος τους, θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου σε cd με τίτλο Live In London. Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομα των Weather Report να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον επιδραστικά fusion συγκροτήματα όλων των εποχών.

• Η πρώτη εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Iron Maiden στην Κολομβία το 2008, ήταν αρκετή για να επηρεάσει το σκηνοθέτη Mauricio Leiva-Cock (δημιουργό της σειράς του Netflix, Green Frontier) για να προχωρήσει στην νέα του ταινία που θα τιτλοφορείται The Night of the Beast. Ο ίδιος περιγράφει την ταινία του σαν ένα “urban road trip” που καταγράφει τις περιπέτειες δύο νεαρών.
• Σε συνέντευξή του ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Styx αλλά και Damn Yankees,  Tommy Shaw δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανασύνδεσης του με τους Jack Blades, Ted Nugent και Michael Cartellone τους Damn Yankees δηλαδή για μια περιοδεία. Παράλληλα είπε ότι οι Styx έχουν υλικό για ένα διπλό άλμπουμ!
• Καινούργιο προσωπικό άλμπουμ έχει ο κιθαρίστας των YES, Steve Howe. Τίτλος του "Love Is" και θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου σε cd gatefold digi-sleeve με 12σέλιδο ένθετο  και βινύλιο 180.gram Lμε διπλό εξώφυλλο.
• Για να γιορτάσει τα 60α γενέθλιά του ο Steve Vai παρουσίασε το καινούργιο τραγούδι με τίτλο "Candle Power".
• Έτοιμο για να προβληθεί στους κινηματογράφους είναι το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Phil Lynott. Τα γυρίσματα έγιναν από τον Ιρλανδό κινηματογραφιστή Emer Reynolds, ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι "Phil Lynott: Songs For While I'm Away" και εκτός των άλλων περιέχονται συνεντεύξεις από τους Eric Bell, Scott Gorham, Darren Wharton, Adam Clayton (U2), Suzi Quatro, Huey Lewis, James Hetfield και Midge Ure (Ultravox). Το ντοκιμαντέρ θα παιχτεί αρχικά σε κινηματογράφους στην Ιρλανδία και αργότερα παιχτεί και στην Ευρώπη.
• Ένα καινούργιο video, αυτή τη φοράanimation ανέβασαν οι Rush για το τραγούδι τους “Spirit of Radio” για να προωθήσουν την επετειακή έκδοση του "Permanent Waves".
• Καινούργιο άλμπουμ έχει ο blues κιθαρίστας Walter Trout. Τίτλος του Ordinary Madness και θα κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου. Μαζί του στα πλήκτρα ο Teddy ‘Zig Zag’ Andreadis πρώην Guns’n’Roses. Καινούργιο άλμπουμ έχει και ο πρώην10 cc Kevin Godley wπου θα είναι το πρώτο του. Θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο με τίτλο Muscle Memory. Την πιθανότητα ηχογράφησης ενός άλμπουμ με τον πρώην τραγουδιστή των Black Sabbath, Tony Martin άφησε ο Σουηδός Magnus Karlsson. Οι δύο μουσικοί είχαν συνεργαστεί στο προσωπικό άλμπουμ τουKarlsson, Free Fall όπου ο Martin ερμήνευσε δύο τραγούδια. Θα έχει ενδιαφέρον, αρκεί τα τραγούδια να είναι καλά.
• Δείτε την Kate Bush να ανεβαίνει στη σκηνή και να τραγουδάει με τον David Gilmour το ‘Comfortably Numb’. Το γεγονός έγινε το 2002 και η εικόνα δεν είναι η καλύτερη.







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου