STREET TALK (1984) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ STEVE PERRY ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ

To 1983, σε μια εποχή που βρίσκει τους Journey στην κορυφή της καριέρας τους, έχοντας κυκλοφορήσει το 8ο άλμπουμ της καριέρας τους Frontiers, αλλά και τον εμβληματικό τραγουδιστή τους, Steve Perry να ξεκινά τις ηχογραφήσεις του πρώτου προσωπικού του άλμπουμ που κυκλοφορεί το 1984 με τίτλο Street Talk. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα είχε 2 εξαιρετικά τραγούδια ( τα"Oh Sherrie" και "She's Mine"), κανείς δεν φανταζόταν ότι η ποιότητα των συνθέσεων του αν και αρκετά πιο light, θα ξεπέρναγε ακόμα και τις μεγάλες στιγμές που είχε ζήσει με τους Journey. Ακόμα θυμάμαι τη στιγμή που έβαλα τη βελόνα του πικ απ στο πρώτο τραγούδι το "Oh Sherrie" (γραμμένο για την παλιά σύντροφό τού Sherrie Swafford) με την ερμηνεία του να είναι πολύ ανώτερη κι από αυτή στα hits των Journey.


Το ίδιο στο "She's Mine" που τον βοηθάει η σύνθεση του τραγουδιού αλλά και στο mid tempo «Foolish Heart”, το τρίτο καλό κομμάτι του άλμπουμ. Σε γενικές γραμμές το Street Talk είναι πολύ πιο «μελό» και light σε σχέση με τα άλμπουμ του συγκροτήματός του (σ.σ. αναπόφευκτοι οι συσχετισμοί), έχοντας διατηρήσει τη φόρμουλα των μπαλαντών τύπου Journey με δικό του στιχουργικό στιλ.
η
Η Sherri Swafford

Νομίζω ότι το κομβικό σημείο που τον βοήθησε ήταν η παραγωγή που έγινε από τον ίδιο και τον Bruce Botnick,που κρατάει το γενικό αποτέλεσμα καθαρό, βγάζοντας τη φωνή ένα κλικ προς τα έξω. Σίγουρα τα 10  τραγούδια του Street Talk δεν έχουν την επιθετική κιθαριστική διάθεση των Journey (σ.σ. όση τέλος πάντων έχουν τα τραγούδια τους) αλλά από την άλλη πλευρά δεν θέλαμε ακόμα ένα δίσκο των Journey. Αναπόφευκτη λοιπόν μια πιο αδύναμη, λιγότερο rock θα έλεγα, μουσική από αυτή που τον έχουμε συνηθίσει, αλλά γι αυτό δεν είναι τα προσωπικά άλμπουμ; Για να παρουσιάζει ο καλλιτέχνης μια διαφορετική εικόνα του εαυτού του. Και το Street Talk την παρουσιάζει με το παραπάνω!


ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ

  • Οι Journey συνέχισαν το διάλειμμά τους και το 1986 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Raised on Radio, ενώ ο Perry 10 χρόνια αργότερα μετά το Street Talk, κυκλοφόρησε το δεύτερο με τίτλο For the Love of Strange Medicine που όμως σε καμία περίπτωση δεν έφθανε την ποιότητα του πρώτου!
  • Κατά την πάγια τακτική της δεκαετίας του 80 το video του "Oh Sherrie" έχει μπροστά μια μικρή ιστορία που έχει πλάκα! 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
14/5/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου