NEWS OF THE WORLD (26/5/20)

• Ακόμα μια βιογραφία για τους Rainbow αλλά αυτή τη φορά επικεντρώνεται στον πρώτο χρόνο της δημιουργίας τους, και αγγίζει το χρονικό διάστημα που o Ritchie Blackmore ήταν ακόμα μέλος των Deep Purple. Συγγραφέας της ο γνωστός βιογράφος Jerry Blοom και τίτλος του βιβλίου "In The Shadow Of The Wizard: Rainbow 1975-1976". Η κυκλοφορία του θα γίνει από τη  Wymer Publishing σε 224 έγχρωμες σελίδες A4, σκληρόδετου κι εκτός από τα σημαντικότερα γεγονότα της ηχογράφησης του πρώτου άλμπουμ φθάνει κι έως το Rising. Αν το προπαραγγείλετε από εδώ θα βρείτε το όνομά σας τυπωμένο σε ειδική σελίδα του βιβλίου.
• Φαίνεται ότι όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, γίνονται σκληρότεροι και πιο ξεροκέφαλοι. Οι 75άρηδερες πλέον Roger Waters και David Gilmour δεν μπορούν να τα βρουν με τίποτε με τον πρώτο να αναρτά video όπου στρέφεται εναντίον του πρώην συνοδοιπόρου του στους Pink Floyd, David Gilmour, αναφέροντας πως τον έχει αποκλείσει από την ιστοσελίδα και τα social media του συγκροτήματος, απαγορεύοντάς του την προώθηση της σόλο δουλειάς του.
• Δείτε τον Rick Wakeman να παρουσιάζει το καινούργιο άλμπουμ του με τίτλο Red Planet που κυκλοφορεί σε cd και περιορισμένη ποσότητα 1.000 δίσκων βινυλίου.
• Παρ’ ολίγο! Σύμφωνα με τον ίδιο τον κιθαρίστα των Queen, Brian May,έφθασε πολύ κοντά στο θάνατο μετά από ένα έμφραγμα που υπέστη και τον ανάγκασε σε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Τέλος καλά, όλα καλά.
• Νεκρή βαρέθηκε σπίτι της στο Chiswick του Δ. Λονδίνου η εν διαστάσει σύζυγος του Bruce Dickinson, Paddy Bowden. Ήταν η δεύτερη σύζυγός του με την οποία είχε τρία παιδιά, Austin, 29, Griffin, 27και Kia 28 ετών. Ο Bruce και η Patti είχαν παντρευτεί το 1990 και για την ώρα τα αίτια  θανάτου, χαρακτηρίζονται σαν ατύχημα.
Ο Χρήστος Δάντης τραγουδάει το Mistreated. Τα σχόλια δικά σας (Κώστας Θεοδωρακάκος)
• Έφυγε σε ηλικία μόλις 55 ετών ο Judge Peterson ή Lucky Peterson όπως τον ξέραμε. Βρισκόταν σπίτι του στο Dallas όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση για να φύγει από τη ζωή από εγκεφαλικό. Τον αποκαλούσαν «τριπλή απειλή των μπλουζ και της τζαζ» λόγω της ενασχόλησής του με την κιθάρα, τα πλήκτρα και το τραγούδι.Ήταν γιός του γνωστού blues κιθαρίστα και ιδιοκτήτη του κλαμπ «The Governor’s Inn», James Peterson κι από 3 ετών, όταν τα άλλα παιδιά έπαιζαν, αυτός εμπνεόταν από τους λαμπρούς καλλιτέχνες που εμφανίζονταν στο κλαμπ του πατέρα του, έως ότου τον ανακάλυψε ο μεγάλος Willie Dixon και τον παρότρυνε να γράψει το πρώτο του άλμπουμ «Our Future» σε ηλικία 5 ετών, στο οποίο ο ίδιος επιμελήθηκε την παραγωγή.
 Η σταδιοδρομία του εκτοξεύθηκε από την επιτυχία και τον θρύλο που συνόδευσε το πρώτο τούτο άλμπουμ (ιδίως με την εκτέλεση του γραμμένου από τον πατέρα του τραγουδιού «1,2,3,4» (μια διασκευή της μεγάλης επιτυχίας του James Brown «Please, Please, Please») κι έκτοτε δεν σταμάτησε να μαγεύει το κοινό στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τελευταίο του άλμπουμ «50 Just Warming Up!» κυκλοφόρησε το 2019 από τη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Jazz Village! Ο Peterson είχε εμφανιστεί και στην Αθήνα, πέρυσι, παίζοντας στο Half Note.
• 8 ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο studio άλμπουμ του με πρωτότυπες συνθέσεις του, ο Bob Dylan θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου το καινούργιο άλμπουμ του με τίτλο Rough and Rowdy Ways. Ήδη παρουσίασε κι ένα καινούργιο τραγούδι του με τίτλο "False Prophet" όπου μπορείτε να το ακούσετε. Παρ’όλα τα 79 χρόνια του τα τελευταία χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Tempest;έχει κυκλοφορήσει άλλα τρία άλμπουμ, τα Shadows in the Night (2015), Fallen Angels (2016) και Triplicate (2017) που περιέχουν διασκευές ή συνθέσεις άλλων.
• Το μεγάλο ταλέντο του Άγγλου κιθαρίστα Allan Holdsworth (σ.σ. έχει φύγει από τη ζωή από το 2017) μπορείτε να θαυμάσετε στο cd/dvd που θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαϊου με τίτλο Frankfurt 86. Ηχογραφήθηκε/βιντεοσκοπήθηκε live κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Deutsches Jazz Festival της Φρανκφούρτης στις 16 Φεβρουαρίου 1986 και μαζί του παίζουν κι οι Gary Husband ντραμς, Jimmy Johnson μπάσο και Kei Akagi πλήκτρα.
• Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του κιθαρίστα των Journey, Neal Schon το μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα βρήκε στα πρόσωπα και στα ταλέντα των Randy Jackson μπάσο και Narada Michael Walden τύμπανα, τους αντικαταστάτες των Ross Valory και Steve Smith. Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Randy Jackson, έχει ξαναπαίξει με τους Journey τη διετία 1985-1987 και στο άλμπουμ Raised on Radio, ενώ ο Walden ήταν ντράμερ στους Mahavishnu Orchestra κι έχει παίξει και με τους Jeff Beck, Tommy Bolin και Robert Fripp.
• Πολύ καλή προσπάθεια από 28 Έλληνες μουσικούς οι οποίοι κατά τη περίοδο του εγκλεισμού, με καλή διάθεση και δημιουργικότητα ηχογράφησαν εξ αποστάσεως μια lockdown διασκευή του τραγουδιού “Future World” των Pretty Maids. Δείτε το video όπου αναγράφονται τα ονόματά τους όπως και των συνεργατών τους!
• Την πιο απλή και πιο αληθινή απάντηση έδωσε ο τραγουδιστής των System of A Down, Serj Tankian όταν τον ρώτησαν γιατί το συγκρότημα έχει να κυκλοφορήσει καινούργιο άλμπουμ από το 2005:  albums "Mezmerize" and "Hypnotize".“Θα μπορούσα να έλεγα διάφορα πράγματα αλλά η αλήθεια είναι μια, Δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο επίπεδο δημιουργίας και σύνθεσης που θέλουμε. Κι επειδή αυτό που κάνουμε σαν συγκρότημα είναι πολύ ειδικό, δεν προχωρούμε αν δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη. Πριν λίγα χρόνια πλησιάσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Εξακολουθούμε να είμαστε φίλοι, περιοδεύουμε μαζί, έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας και αυτό είναι όλο».























Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου