ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ ALCATRAZZ

Εδώ και περισσότερο ένα χρόνο, ο Graham Bonnet είχε προαναγγείλει την επιστροφή των Alcatrazz με καινούργιο δίσκο και να που τελικά τα κατάφερε. Και το κυριότερο, 3 από τα 5 μέλη τους είναι παλιοί, ο οργανίστας Jimmy Waldo, ο μπασίστας Gary Shea και φυσικά ο ίδιος ο Bonnet, πράγμα πολύ δύσκολο για συγκρότημα που κυκλοφόρησε το 1986 το τελευταίο του άλμπουμ! Τους καινούργιους Alcatrazz συμπληρώνουν o απόφοιτος του Berklee College Of Music κιθαρίστας Joe Stump,  κι ο ντράμερ Mark Benquechea. Το καινούργιο άλμπουμ τους που θα είναι το τέταρτο της δισκογραφίας τους, τιτλοφορείται "Born Innocent" και θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου. Θα είναι το πρώτο μετά το "Dangerous Games" που είχε κυκλοφορήσει πριν 34(!) χρόνια. Όπως ανήγγειλε ο ίδιος ο Graham Bonnet, το "Born Innocent" θα περιέχει 13 τραγούδια, στο ύφος του heavy/hard, melodic!
ΠΟΙΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Οι Alcatrazz έχουν μεγάλη προϊστορία στη θέση του κιθαρίστα αφού έχουν παίξει οι μεγάλοι Yngwie Malmsteen και Steve Vai κι έτσι εκτός του Stump καλεσμένοι στο άλμπουμ είναι ο παλιός συνεργάτης του Bonnet, Chris Impellitteri προσέφερε και συνθετικά το τραγούδι "Born Innocent", ο Bob Kulick, ο γιαπωνέζος κιθαρίστας Nozomu Wakai , ο Steve Vai έγραψε το "Dirty Like The City", ο πανταχού παρών Ιταλός κιθαρίστας Dario Mollo, ο μπασίστας των Riot, Don Van Stavern και ο μεγάλος και πολύ ενδιαφέρον κατάλογος των καλεσμένων κλείνει με τη συμμετοχή του Jeff Waters  των Annihilator! Ακούστε το πρώτο video single που είναι το "Polar Bear" του οποίου την ιστορία των στίχων αλλά και της έμπενβευσης εξιστορεί ο 72χρονος Graham Bonnet.


" Άκουσα αυτές τις λέξεις «πολική αρκούδα» και σκέφτηκα ότι είναι ένας ενδιαφέρων τίτλος, γιατί ακούγεται πολύ χαριτωμένος και όμορφος, αλλά δεν είναι. Είναι μια ιστορία για το πώς όταν οι Εσκιμώοι που γέρασαν πολύ, περιμένουν να έλθει το τέλος τους καθισμένοι στο χιόνι, παγώνοντας μέχρι θανάτου και αφήνοντας την πολική αρκούδα να πάρει το σώμα. Η πολική αρκούδα ήταν πολύ εμφανής στη ζωή τους ως Θεός και επίσης ως τρόπος αυτοκτονίας, κάτι που είναι απαίσιο. Αλλά όταν ένας Εσκιμώος χάνει όλα τα δόντια του και δεν μπορούσε πλέον να φάει, θα χάσει προφανώς τη δύναμή του και μετά θα γίνει ένας αδύναμος γέρος. Δεν μπορούσε πλέον να συνεισφέρει στη φυλή, θα ένιωθε ότι η ζωή του ήταν άχρηστη και έτσι θα περπατούσε στο χιόνι και θα θυσιάσει τον εαυτό του στην αρκούδα".
2/5/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου