ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SCORPIONS ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΗΣ CIΑ ΓΡΆΦΤΗΚΕ ΤΟ “WIND OF CHANGE”

Η καραντίνα έδωσε χρόνο και ιδέες στους καλλιτέχνες να γράψουν καινούργια τραγούδια. Μιλώντας στο επίσημο γαλλικό fan club των Scorpions, o Klaus Meine είπε ότι το συγκρότημα έχει αρκετά καινούργια τραγούδια για ένα καινούργιο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2012 και μόλις χθες παρουσίασαν ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι με τίτλο "Sign of Hope" του οποίου οι στίχοι αναφέρονται στις ημέρες του κορονοϊού αλλά και στη δύναμη των ανθρώπων να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Η φτωχή προσωπική μου άποψη, είναι ότι το κομμάτι είναι απλά συμπαθητικό κι ακούγεται περισσότερο σαν demo παρά σαν κανονική ηχογράφηση. Ένα τραγούδι 'ειδικού σκοπού" που πιο πολύ μου ακούγεται σαν το τελευταίο τραγούδι του δίσκου παρά σαν ένα καινούργιο τραγούδι.
Πέραν όμως του καινούργιου τραγουδιού τους, εντελώς ξαφνικά παρουσιάστηκε μια συνωμοσιολογία, που τόσο αρέσει στους ανθρώπους να διαβάζουν, η οποία λέει ότι η μεγάλη επιτυχία τους του 1990 "Wind of Change" γράφτηκε μετά από πρόταση της…CIA σαν μια προσπάθεια προπαγάνδας στο Ψυχρό Πόλεμο των δύο Υπερδυνάμεων. Να σημειώσω ότι σαν συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού, αναφέρεται ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine,
Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Patrick Radden Keefe που επιμελήθηκε του ρεπορτάζ κάνοντας πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό το θέμα, θεωρεί ότι η CIA χρηματοδότησε κρυφά πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50 και του '60 ακόμα και την ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο του George Orwell, 1984. Θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό η CIA να χρηματοδότησε τους Scorpions για να γράψουν την ιστορική μπαλάντα! Βέβαια η παραπάνω ιστορία θα είχε αξία αν το τραγούδι είχε γραφτεί π.χ στα μέσα της δεκαετίας του 70 ή και 80 όπου το κομμουνιστικό καθεστώς ήταν πολύ δυνατό στη Σοβιετική Ένωση αλλά και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τι αξία έχει όταν το “Wind of Change” κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1990 και τα κομμουνιστικά καθεστώτα κατέρρευσαν ακριβώς ένα χρόνο μετά; Φυσικά οι διεργασίες αλλαγής είχαν ξεκινήσει αρκετά πριν, εκτός ο Mikhail Gorbachev περίμενε να κυκλοφορήσουν οι Scorpions το τραγούδι!   Βέβαια, ο Keefe αφού αραδιάζει (σ.σ.συγνώμη για τη λέξη, αλλά αυτό του αξίζει) όλα αυτά αναφέρει ότι κανείς δεν είναι σε θέση να ανακαλύψει την αλήθεια". Ανοησίες να γράφονται και δυστυχώς αρκετός κόσμος να τις πιστεύει και να τις αναπαράγει!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/4/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου