ROCK INCIDENT 107: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1992: Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο VIVIAN CAMPBELL ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ DEF LEPPARD

Ήταν 15 Απριλίου 1992 όταν ο τραγουδιστής των Def Leppard σύστηνε στο κοινό ενός μικρού club του Δουβλίνου, τον καινούργιο κιθαρίστα του συγκροτήματος. «Θα έχετε μάθει τα δυσάρεστα νέα που έχουν συμβεί στο συγκρότημα τους τελευταίους μήνες. Χάσαμε ένα καλό φίλο και μέσα από τη στάχτη, προβάλλει ένας καινούργιος. Καλώς ορίζουμε στην οικογένεια των Def Leppard τον Κο. Vivian Campbell". Κλεισμένα πια 28 ολόκληρα χρόνια, ο Rockmachine.gr θυμάται πως ο Elliott κατέληξε στον Campbell αλλά και ποια ονόματα είχαν ακουστεί για τη θέση του εκλιπόντος κιθαρίστα. Steve Clark, που υπηρέτησε το συγκρότημα από το 1978 έως και τις 8 Ιανουαρίου 1991 όπου έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του εξ αιτίας των σοβαρών προβλημάτων που είχε με το αλκοόλ.
Υποψήφιοι για τη θέση του Clark, ήταν οι Adrian Smith πρώην Iron Maiden, όπου είχε ήδη φύγει από το συγκρότημα, ο John Sykes πρώην Thin Lizzy και Whitesnake κι ο Αμερικάνος Gary Hoey. Όμως ολόκληρο σχεδόν το 1991, ο Joe Elliott διατυμπάνιζε στις συνεντεύξεις του, ότι ο αντικαταστάτης του Clark θα έχει αγγλικό διαβατήριο, κι έτσι σύντομα ο Hoey βγήκε από το κάδρο.

Έμειναν οι Sykes, Smith και Campbell με τον πρώην κιθαρίστα των Dio, Whitesnake αλλά και Lou Grammμε τον οποίο έπαιξε στο δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ μα παίρνει τη θέση. Μεγάλο ρόλο στην πρόσληψή του, έπαιξε το γεγονός ότι ήταν ήδη φίλος του o Joe Elliott. «Μιλώντας στο Loudwire, o Campbell είπε ότι συναντήθηκε με τον Joe Elliott όταν ο τελευταίος είχε έλθει στο Λος Άντζελες για να παρακολουθήσει ένα αγώνα αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Βγήκαμε, μιλήσαμε για διάφορα θέματα που δεν είχαν σχέση με τη μουσική και τελικά κατέληξα να κλείνω πρόβα για τη θέση του Clark” λέει ο Vivian Campbell. Χρειάστηκε να περάσουν 6 εβδομάδες για να επισημοποιηθεί η παρουσία του στην εμφάνιση του μικρού club του Δουβλίνου που έγινε στις 15 Απριλίου 1992. Στην ουσία, αυτή η εμφάνισή του συγκροτήματος ήταν ένα warm-up show για την εμφάνιση που θα έκαναν 5 ημέρες αργότερα στο Wembley στο Freddie Mercury Tribute Concert.
Την προσφώνηση του Elliott που διαβάσατε στην αρχή του κειμένου, διαδέχτηκε ένα ζεστό χειροκρότημα, που έκανε το νεοφερμένο Vivian Campbell να αισθανθεί άνετα αι το συγκρότημα ξεκίνησε τη συναυλία του με τα  “Stagefright”, “Rock! Rock! (Till You Drop)” για να συνεχίσει με το “Women”.  Το σχόλιο του Elliott σχετικά με την εμφάνιση του Campbell ήταν ότι ήταν πολύ άνετος, σαν να έπαιζε από καιρό μαζί τους . Η συγκεκριμένη θέση είχε μια δυσκολία, γιατί αντικαθιστούσε ένα άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή και δεν απολύθηκε ή αποχώρησε μόνος του! «Δεν θα μου προξενούσε εντύπωση, αν οι fans δεν τον υποδεχόντουσαν με καλό τρόπο». Το πρώτο άλμπουμ που ηχογράφησε μαζί τους ήταν το Slang (1996).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
20/4/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου