ROCK INCIDENT 104: ΟΤΑΝ Ο TONY IOMMI ΗΤΑΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟΥΣ JETHRO TULL!

Οι νεότεροι metal fans είναι σχεδόν αδύνατον να πιστέψουν ότι ο Δημιουργός του heavy metal πριν γίνει μέλος των Black Sabbath ήταν έστω και για λίγο μέλος των Jehtro Tull! Κι όμως για ολόκληρες δύο εβδομάδες, ο Tony Iommi ήταν μέλος τους και μάλιστα έπαιξε στην ιστορική εμφάνιση τους στο Rock’n’Roll Circus που σκαρφίστηκαν οι Rolling Stone, το Δεκέμβριο του 1968! Η εμφάνισή του είναι καταγεγραμμένη και οπτικά αφού κυκλοφόρησε το σχετικό dvd. O Iommi είχε αντικαταστήσει τον Mick Abrahams και αυτόν με τη σειρά του τον αντικατέστησε ο Martin Barre, ο οποίος έμεινε στο συγκρότημα 44 χρόνια! Τις ημέρες που ήταν να εμφανιστούν στο Rock’n’Roll Circus οι Jethro Tull έψαχναν τον αντικαταστάτη του Abrahams και είχαν βάλει αγγελία. Όταν παρουσιάστηκε ο Iommi, τρόμαξε από τον κόσμο που είδε να περιμένει να κάνει audition, καθώς ήταν πάνω από 50 υποψήφιοι για τη θέση. Αποφάσισε να φύγει, όταν για καλή του τύχη τον είδε ένας γνωστός του και τον έπεισε να περιμένει να δοκιμαστεί. Και τελικά τον πήραν! Ο ίδιος δεκαετίες μετά, περιγράφει την εμπειρία του σαν ‘καλή και κακή’ αφού αμέσως κατάλαβε ότι δεν ταίριαζε με το συγκρότημα αλλά από την άλλη πλευρά η εμπειρία που απέκτησε αυτές τις 2 εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλή. Κι όπως έχει πει, ότι εκείνη τη βραδιά που έπαιξαν στο Rock’n’Roll Circus, είδε από κοντά και μίλησε με τον John Lennon, κάτι που δεν συμβαίνει στην καριέρα πολλών μουσικών!
Αξίζει να γραφτεί ότι όταν οι Jethro Tull εμφανίστηκαν στην σκηνή, τους προλόγισε ο Mick Jagger και ήδη είχαν κυκλοφορήσει τα πρώτα δύο άλμπουμ τους. Όμως μεταξύ των καλεσμένων αλλά και των τεχνικών που βρισκόντουσαν στο studio, πολλοί δεν τους ήξεραν και δεν ήξεραν πως προφέρεται το όνομά τους. Το τραγούδι που έπαιξαν ήταν το "Song for Jeffrey" και η σύνθεση των Jethro Tull ήταν εκτός βέβαια του Anderson, Glenn Cormick μπάσο/φυσαρμόνικα,  Tony Iommi κιθάρα και Clive Bunker ντραμς.  Η εμφάνισή τους ήταν full playback για όλους εκτός του Ian Anderson που έπαιζε φλάουτο και τραγουδούσε live!
Αξίζει να δείτε το video από τη σχετική εμφάνσιη, όπου σχεδόν δεν φαίνεται το πρόσωπο του,αφού φοράει πολύ χαμηλά το καπέλο του!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/4/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Κάτι άλλο που έμαθε ο Iommi από τη συμμετοχή του στους Jethro Tull ήταν ο επαγγελματισμός τους! "Κάθε ημέρα, 9 το πρωί στο στούντιο!" λέει ο ίδιος σ' ένα φιλμάκι, που έχω πιο κάτω. Το πρόγραμμα αυτό το μετέφερε και στους Black Sabbath και ίσως να ήταν αυτό (ή ΚΑΙ αυτό)που τους ανέβασε τόσο ψηλά στο στερέωμα του rock.
    https://www.youtube.com/watch?v=65Ie1vRwqo0

    ΑπάντησηΔιαγραφή