ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ (ΠΟΛΥ) ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ REMASTERED ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ PINK FLOYD “ANIMALS”

To άλμπουμ Animals των Pink Floyd κυκλοφόρησε τον Ιανουάριου του 1977 και οι στίχοι τους γραμμένοι κατά κύριο λόγο από τον Roger Waters, είχαν έντονο κοινωνικοπολιτική διάσταση. Βασιζόντουσαν στο βιβλίο του George Orwell «Η Φάρμα των ζώων»  και μιλούν για τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα της κοινωνικής σκληρότητας και γίνονται εκμεταλλεύσιμοι, με αμφίβολη ακόμα και την επιβίωσή τους. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του, οι εντάσεις που σημειώθηκαν μεταξύ, κυρίως, Wright και Waters ήταν ιδιαίτερα έντονες με αποτέλεσμα ο οργανίστας να αποχωρήσει το 1979. To άλμπουμ έχει επανεκδοθεί αρκετές φορές στο πλαίσιο κυκλοφορίας box set με ολόκληρη ή μέρος της δισκογραφίας των Pink Floyd και αυτές τις ημέρες προέκυψε η αυτόνομη επανακυκλοφορία του σε reamstered μόνο που για να συμβεί αυτό, πρέπει να συμφωνήσουν και οι τρείς, αφού ο Ric Wright έχει φύγει από τη ζωή. Κάτι που όμως με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται αδύνατον, αφού δεν μπορεί να βρεθεί κοινή γραμμή. Σύμφωνα με τον Roger Waters, έγινε εκ μέρους του μια καλοπροαίρετη προσπάθεια, αλλά συνάντησε την αρνητική διάθεση των David Gilmour και Nick Mason. Ο Waters διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις δεν συμπεριέλαβαν κανένα στοιχείο για πιθανή επανασύνδεση και μάλιστα ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε κάτι τέτοιο. Η συζήτηση με τους 2 πρώην bandmates περιορίστηκε το θέμα των επανεκδόσεων και μόνο και κυρίως στη remastered επανέκδοση βινύλιου του άλμπουμ Animals, όπου όπως λέει προσπάθησε να καταλήξουν κάπου, «χωρίς να προκληθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», αναφερόμενος κυρίως στη 5.1 surround sound mix του άλμπουμ, που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και 2 χρόνια!!!
  Πρότεινα με δημοκρατικές διαδικασίες  να ψηφίσουμε, αφού είμαστε τρεις και δεν χρειάζεται άλλη διευκρίνιση ή παρεμβολή» είπε ο Waters. «Αλλά δεν ήθελαν " συμπλήρωσε.
Βέβαια οι δηλώσεις που εμφανίστηκαν στον Τύπο ήταν μόνο του Waters, χωρίς να ξέρουμε τη σκέψη των άλλων δύο και κυρίως τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτή την περίφημη συνάντηση. Πάντως οι χαμένοι στην όλη ιστορία είμαστε εμείς που θέλουμε να αποκτήσουμε το Animals στην καινούργια έκδοση και περιμένουμε τους τρεις, 75χρονους (σ.σ. ζωή νάχουν!) να συμφωνήσουν!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
19/4/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου