HEART – “ALL I WANNA DO IS MAKE LOVE TO YOU”: "ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ"

Ήταν Μάρτιο του 1990 όταν οι Heart κυκλοφορούσαν το 10ο άλμπουμ τους με τίτλο Brigade. Το άλμπουμ συνέχισε τον επιτυχημένο ρυθμό των έως τότε κυκλοφοριών τους Heart (1986) και Bad Animals (1987) φτάνοντας στο Νο3 του αμερικάνικου αλλά και του βρετανικού chart(!) κι έβγαλε μια πολύ μεγάλη διαχρονική επιτυχία, το "All I Wanna Do Is Make Love to You" που έως σήμερα παραμένει classic στις συναυλίες τους.
Έως εκείνη τη χρονική περίοδο, το συγκρότημα είχε μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες όπως τα “Magic Man,” “Straight On”,  “Barracuda”, “What About Love," “These Dreams", “Alone" και τώρα έβλεπε ακόμα ένα κομμάτι του στις ψηλότερες θέσεις (Νο 2 Αμερική, Νο 8 Μ.Βρετανία) που συνθετικά ανήκει στον γνωστό παραγωγό Robert John "Mutt" Lange. Το άλμπουμ Brigade φιλοξενούσε αρκετά τραγούδια εξωτερικών συνθετών όπως της Holly Knight, της Diane Warren, του Albert Hammond, του Sammy Hagar, του Danny Carmassi και της πετυχημένης συνθετικής δυάδας Tom Kelly και Billy Steinberg. Όμως το τραγούδι του Lange έγινε τεράστια επιτυχία. Η εκτέλεση των Heart δεν ήταν η πρώτη εκτέλεση, αφού ο συνθέτης του John Lange, το είχε προσφέρει αρχικά στον Dobie Gray που το είχε κυκλοφορήσει το 1979 σε μια εντελώς αδιάφορη εκτέλεση. Έτσι, μια δεκαετία αργότερα, σκέφτηκε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και το πρότεινε στον τραγουδιστή και ντράμερ των Eagles, Don Henley αλλά αυτός το απέρριψε κι έτσι κατέληξε στις Heart. H αλήθεια είναι ότι πέραν της δυνατής ερμηνείας της Ann Wilson που το χρωμάτισε με τη μοναδική φωνή της, οι αδελφές Wilson αλλάξαν πολύ τους στίχους, οι οποίοι στην εκτέλεση των Heart αναφέρονται σε μια κοπέλα που οδηγεί το αυτοκίνητό της και σταματά να πάρει ένα γοητευτικό ταξιδιώτη που κάνει ωτοστόπ.
Is this love at first sight?
Please don't make it wrong,
Just stay for the night.

Σύντομα καταλήγουν σε ένα motel όπου κάνουν έρωτα και η κοπέλα η οποία κρατά την ανωνυμία της μένει έγκυος. Χωρίζουν, χωρίς ο άνδρας να ξέρει ότι η κοπέλα έμεινε έγκυος και συναντιόνται αργότερα όταν αυτός έχει σχέση με άλλη γυναίκα και δεν γνωρίζει την ύπαρξη του παιδιού του.
 Το περίεργο είναι ότι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Ann Wilson βαριέται να το ερμηνεύει επειδή έχει πολλούς στίχους(!) και καθώς η ίδια δεν έχει γράψει τους στίχους, κάθε φορά τούς αλλάζει, έστω και λίγο. “Δεν νομίζω ότι το τραγούδι από μόνο του είναι ιδιαίτερα μοναδικό, αλλά για το μήνυμα που φέρνει από την γυναικεία άποψη, αυτό είναι μοναδικό » είπε συνέντευξή της η Ann Wilson. "Ίσως να ενόχλησε μερικούς, όπως στην Ιρλανδία, γιατί στους στίχους έχουμε μια γυναίκα που θέλει να κάνει σεξ με έναν άγνωστο. Υποθέτω ότι ήταν αυτό που ήταν συγκλονιστικό! "
TRIVIA
Κι όμως το τραγούδι λογοκρίθηκε στην Ιρλανδία λόγω των στίχων του!
Για πολλά χρόνια το συγκρότημα δεν το είχε συμπεριλάβει στο set list και τελικά μόλις το 2017 η Ann Wilson άρχισε να το επαναφέρει στην προσωπική της περιοδείας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
25/4/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Παροτι πολυ μεγαλες επιτυχιες τους ειναι σε αλλα αλμπουμ , το brigade για μενα ειναι το πιο ωραιο και πληρες αλμπουμ τους . Το κομματι το συγκεκριμενο μου φαινεται λιγο hit 'τραβηγμενο απο τα αυτια ΄ ,με την εννοια οτι μοιαζει πολυ κοινοτυπο ακομα και για την εποχη εκεινη .Βεβαια σε συγκριση με τα μεταγενεστερα τους ειναι αριστουργημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή