JAMES BOND 1: ΠΩΣ Ο ERIC CLAPTON ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ JAMES BOND


O μεγάλος Άγγλος κιθαρίστας αλλά και τραγουδιστής Eric Clapton βρέθηκε πολύ κοντά ώστε ένα τραγούδι του να ακουστεί σαν βασικό θέμα ταινίας του James Bond αλλά στη στροφή τον προσπέρασε η Gladys Knight. Το σημερινό Rock Incident πηγαίνει το χρόνο στο 1989 όταν ο Timothy Dalton (σ.σ. υπέροχος ηθοποιός αλλά πολύ soft για αυτό το ρόλο) υποδύθηκε τον James Bond για δεύτερη φορά στην 16η ταινία της σειράς, License to Kill, όπου ο κιθαρίστας και μουσικός επιμελητής Vic Flick έχει ξεκινήσει να δουλεύει με τον Eric Clapton πάνω σε ένα τραγούδι που προοριζόταν για βασικό θέμα της ταινίας. Ο γνωστός διευθυντής ορχήστρας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Michael Kamen (σ.σ. γνωστός στο metal κοινό από τη συνεργασία του με τους Metallica στο S&M(1999) αλλά και στους (πολύ) παλαιότερους σαν μέλος των The New York Rock & Roll Ensemble του Μάνου Χατζιδάκι) είχε αναλάβει την ενορχήστρωση του τραγουδιού, καθώς εκείνη την εποχή ο συνθέτης John Barry ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε να βοηθήσει.

“Μου τηλεφώνησε ο Michael Kamen,λέγοντας μου ότι ήθελε ένα σκοτεινό ήχο κιθάρας σόλο και μια μελωδία, προτείνοντας μου τον Eric Clapton που θα συνέθετε και το τραγούδι. Στο session θα παίζαμε μαζί με τον Clapton που είχα να τον συναντήσω χρόνια» λέει ο Flick. 
"Για εμένα ήταν μεγάλη τύχη να παίξω στο τραγούδι με 2 τόσους σπουδαίους μουσικούς» λέει ο Flick.Και συνέχισε: "Ο Clapton έπαιξε υπέροχα και η ενορχήστρωση του Kamen ήταν η καλύτερη. Αφού πέρασα τα δικά μου μέρη της κιθάρα, πήγαμε σε μια αποβάθρα για να γυρίσουμε το video του οποίου την παραγωγή θα έκανε η ομάδα παραγωγής της ταινίας! Κι ενώ περιμέναμε 2 εβδομάδες για να δούμε το τελικό μιξάζ του video, μάθαμε ότι η παραγωγή της ταινίας, προτίμησε το τραγούδι της Gladys Knight and the Pips, απορρίπτοντας το τραγούδι του Clapton!” Tα λόγια του Flick, επιβεβαιώνει και ο Clapton, λέγοντας ότι η ηχογράφηση και το τραγούδι ήταν πολύ καλά. «Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται το video. Ίσως ο μόνος που γνωρίζει να ήταν ο Michael Kamen που έχει φύγει από τη ζωή» λέει ο Flick.Όπως καταλάβατε κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται αυτό το τραγούδι, το οποίο δεν έχει διαρρεύσει ούτε σαν bootleg!
Ο Vic Flick έχει παίξει κιθάρα στο αρχικό θέμα της ταινίας του James Bond  και δηλώνει θαυμαστής των ταινιών του διάσημου πράκτορα κυρίως σε αυτές που είχαν για πρωταγωνιστή τον San Connery.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
15/3/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου