NEWS OF THE WORLD (5/3/20)

• Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησαν οι Metallica με τη δημιουργία του Vinyl Club όπου με την εγγραφή του σαν μέλος, μπορείς να αποκτάς κυκλοφορίες σε βινύλιο, παλαιότερων ηχογραφήσεων του συγκροτήματος. Σπάνιες ηχογραφήσεις,demos, rough mixes και σπάνια live από το αρχείο τους, θα είναι διαθέσιμα μέσω του Vinyl Club. Κάθε εγγραφή παραλαμβάνει μια προσωποποιημένο κάρτα μέλους και 7 singles βινυλίου. Η ετήσια εγγραφή στοιχίζει 49.99 δολάρια.
• Σοβαρές εξελίξεις στους Journey με τους Neal Schon και Jonathan Cain να απολύουν τον μπασίστα Ross Valory και το ντράμερ Steve Smith, κατηγορόντας τους ότι προσπάθησαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος του συγκροτήματος. Η συνέχεια στα δικαστήρια.
• 13 χρόνια μετά το τελευταίο reunion των Genesis, οι Phil Collins, Tony Banks και Mike Rutherford, ανακοίνωσαν 8 συναυλίες που θα γίνουν μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου στη Μ.Βρετανία. Η περιοδεία ονομάζεται "The Last Domino?", ΔΕΝ συμμετέχει ο Peter Gabriel και τους συνοδεύουν στα ντραμς ο 18χρονος γιός του Collins, Nicholas και στο μπάσο/κιθάρα ο παλιός συνεργάτης τους Daryl Stuermer.

• Ο κιθαρίστας των Alice Cooper band, Michael Bruce σχημάτισε τους Michael Bruce Band με τραγουδίστρια/μπασίστρια τη γυναίκα του Lynette Bruce και τον γνωστό από τους Alcateazz οργανίστα Jimmy Waldo.

• Καινούργιο project από τον Joe Bonamassa. Το ονόμασε Sleep Eazys και το πρώτο εξ ολοκλήρου instrumental άλμπουμ τους με τίτλο "Easy To Buy, Hard To Sell" θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου. Πρώτο single το "Bond (On Her Majesty's Secret Service)". Τους Sleep Eazys αποτελούν οι Anton Fig περκάσιον, Michael Rhodes μπάσο, Reese Wynans πλήκτρα από το συγκρότημα του Stevie Ray Vaughan, (keyboards), Lee Thornburg τρομπέτα, Paulie Cerra σαξόφωνο και Jimmy Hall φυσαρμόνικα.
• "Danzig Sings Elvis"τιτλοφορείται το άλμπουμ του Glenn Danzig που θα κυκλοφορήσει στις 17 Απριλίου και θα περιέχει μόνο διασκευές κλασικών τραγουδιών του Elvis Presley.
• Ένα πολύ εντυπωσιακό video κυκλοφόρησαν οι Ayreon με τίτλο Twisted Coil. Το τραγούδι προέρχεται από το live άλμπουμ τους Electric Castle Live And Other Tale, όπου συμμετέχουν ο πρώην τραγουδιστής των Marillion, Fish και η Anneke Van Giersbergen. Η κυκλοφορία του Electric Castle Live And Other Tales θα γίνει στις 27 Μαρτίου σε 3LP/2CD και DVD/Blu-ray.
• Το καινούργιο άλμπουμ του Ozzy Osbourne "Ordinary Man" ξεπέρασε τις  77,000 αντίτυπα σε μια εβδομάδα στην Αμερική και μπήκε στοΝο3 του αμερικάνικου chart και στην ίδια θέση για το βρετανικό chart!
• Δείτε ένα πρώτο απόσπασμα από την καινούργια live κυκλοφορία των Def Leppard "London To Vegas". Το κομμάτι είναι το Rocket και η κυκλοφορία του"London To Vegas" θα γίνει στις 24 Απριλίου σε  2DVD+4CD, DVD/Blu-ray+2CD και ψηφιακά.
• Αλλαγές στη σύνθεση των Pink Cream 69. Οι Marco Wriedt κιθάρα και Roman Beselt μπάσο  πήραν τις θέσεις των Uwe Reitenauer και Dennis Ward αντίστοιχα.
• Σύμφωνα με την Wendy Dio, πρώην σύζυγο και πρώην manager του Ronnie James Dio «υπάρχουν πολλά ημιτελή τραγούδια του Dio, που μετά την κατάλληλη επεξεργασία θα δουν το φως της δημοσιότητας». Αρκεί να είναι καλά,προσθέτουμε εμείς…
• Άλλο κι αυτό πάλι. Ο Todd Michael Hall, τραγουδιστής των Riot V και Jack Starr's Burning Starr, πήρε μέρος σαν διαγωνιζόμενος στο αμερικάνικο The Voice ερμηνεύοντας το τραγούδι των Foreigner, "Juke Box Hero". Κι ενώ όπως θα δείτε κι ακούσετε κατέθεσε όλο το ευρύ φάσμα της φωνάρας του, μόνο ένας κριτής γύρισε την καρέκλα του και στο τέλος(!) κι ένας δεύτερος. Οι άλλοι δυο έμειναν απαθείς!
• Ο τραγουδιστής των Anthrax, Joey Belladonna σχημάτισε τους Journey Beyond, συγκρότημα που παίζει διασκευές στους Journey.

• Δύο θαλάσσιοι ερευνητές ανακάλυψαν ένα οστρακόδερμο και έδωσαν το όνομα του αγαπημένου τους συγκροτήματος, των Metallica. Το Macrostylis metallicola, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του πλάσματος, κατοικεί στη ζώνη Clarion Clipperton, που βρίσκεται μεταξύ της Χαβάης και του Μεξικού. Ζει σε βάθη 4.132-5.055 μέτρων και σε πίεση πάνω από 400 φορές της ατμοσφαιρικής. Έχει μήκος μήκος μόνο 6,5 mm, ζει στο απόλυτο σκοτάδι χωρίς μάτια και είναι άχρωμο.
• To “It Don't Come Easy" ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του πρώην ντράμερ των Beatles, Ringo Starr που έγινε μεγάλη επιτυχία (Νο4 Μ.Βρετανία, Νο 4 Αμερική). Αν και το τραγούδι το έχει συνσυνθέσει με τον George Harrison, χρεώνεται μόνο στον Starr με τον Harrison να χρεώνεται την παραγωγή. Το τραγούδι δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα άλμπουμ του, παρά κυκλοφόρησε μόνο σε single τον Απρίλιο του 1971.







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου