NEWS OF THE WORLD (12/3/20)

• Σοβαρές αλλαγές στη σύνθεση των Firewind  αφού ο Bob Katsionis και ο Henning Basse αποχώρησαν από το συγκρότημα. Ο μεν Katsionis αποχώρησε για να αφοσιωθεί στη δουλειά του σαν παραγωγός /studio engineer και στα άλλα projects που συμμετέχει, ενώ ο Basse για προσωπικούς λόγους που δεν θα του επέτρεπαν να ολοκληρώσει το νέο άλμπουμ και να περιοδεύσει με το συγκρότημα. Έτσι νέος τραγουδιστής των Firewind είναι ο Herbie Langhans (Avantasia, x- Sinbreed), ο οποίος τελείωσε τις ηχογραφήσεις για το καινούργιο άλμπουμ τους που θα αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2020.
• O Ozzy Osbourne παρουσίασε το video single του τραγουδιού του "Ordinary Man". Το video είναι νοσταλγικό, αφού  βασίζεται σε σκηνές από παλαιότεραvideo τόσο των Black Sabbath όσο και του ίδιου του Ozzy από την προσωπική του καριέρα, αλλά κι ιδιωτικές στιγμές του με φωτογραφίες με τους γονείς του, τα παιδιά του, τον τραυματισμό του στη μέση και στην πλάτη από την ανατροπή της «γουρούνας» κ.α. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών, παρεμβάλεται ο ίδιος ο Ozzy ο οποίος σκεφτικός παρακολουθεί το video.
• Το αγγλικό φολκλορικό συγκρότημα των Lindisfarne ανακοίνωσε μεγάλη περιοδεία σε Αγγλία και Ιρλανδία, για να γιορτάσει τα 50χρόνια καριέρας του. Το συγκρότημα είχε αρκετές επιτυχίες τη δεκαετία του 70 με σημαντικότερες "Meet Me on the Corner" και "Lady Eleanor".
• Μετά από 10 χρόνια ανάπαυσης οι Randy Bachman και Burton Cummings, που με την παρουσία τους στους Guess Who και Bachman Turner Overdrive,έδωσαν πολλά στο rock,  βγαίνουν περιοδεία στην Αμερική βεβαίως. Η περιοδεία τιτλοφορείται "Together Again, Live in Concert" και φυσικά θα παίξουν όλα τα κλασικά κομμάτια των 2 συγκροτημάτων στα οποία έγραψαν το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους.
• Δείτε το video του τραγουδιού Live or Die όπου οι Apocalytica συνεργάζονται με τον τραγουδιστή των Sabaton, Joakim Broden.

• Την ιστορία των Rockfield Studios που δεν είναι άλλο από ένα  στούντιο ηχογράφησης στην Ουαλίας που έχει όμως φιλοξενήσει ονόματα όπως Queen, Stone Roses, Oasisi κ.α. καταγράφει η ταινία με τίτλο «Rockfield: The Studio on the Farm». Το στούντιο ξεκίνησε να δουλεύει τη δεκαετία του 60 και πολύ σύντομα έγινε διάσημο. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους φέτος το χειμώνα. (Κώστας Τσιρανίδης).
• «Το ότι κάναμε την Final Battle tour, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα διαλύσουμε» είπε πρόσφατα ο Joey DeMaio. Άρα τι, να περιμένουμε καινούργιο δίσκο;
• To Berklee College Of Music και οι Dream Theater ανακοίνωσαν την κοινή απόφασή τους να χορηγήσουν υποτροφία σε ορισμένες κατηγορίες μαθητών που αριστεύουν ή έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Την πρωτοβουλία εκ μέρους του συγκροτήματος πήρε ο κιθαρίστας John Petrucci  ο οποίος το 1986 αποφοίτησε από το Berklee όπως και η σύζυγός του Rena. Όπως αντιλαμβάνεστε η υποτροφία ονομάστηκε  Dream Theater Scholarshipκαι χαρά σε αυτούς που θα την πάρουν. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι και ο νυν ντράμερ του συγκροτήματος Mike Mangini ήταν καθηγητής ντραμς στο Berklee, ενώ ο μπασίστας John Myung φοίτησε κι αυτός στο φημισμένο πανεπιστήμιο.
• Αυτό είναι το lyric video των Nightwish με τίτλο "Harvest" από το επερχόμενο άλμπουμ τους "Human. :II: Nature" που θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου.
• Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Head East, Mike Somerville μετά από ασθένεια που όμως δεν ανακοινώθηκε.
• Τόσο οι Whitesnake όσο και οι Sliptknot ακύρωσαν τις περιοδείες τους σε Ιαπωνία και Ασία αντίστοιχα λόγω του κοροναιού! Να δούμε ποιες θα είναι οι γενικότερες εξελίξεις το θέμα γιατί σίγουρα θα επηρεάσουν και τις δικές μας καλοκαιρινές συναυλίες!
• Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συναυλία για τις 7 Ιουλίου 2020 των Flotsam& Jetsam μαζί με τους Heathen. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία, ο λόγος ακύρωσης, προήλθε από τα συγκροτήματα κι όταν έγινε η αναγγελία της ακύρωσης, δεν υπήρχε θέμα κοροναίου.
• Το διάδοχο άλμπουμ του Lady In Gold (2016) παρουσίασαν οι Blues Pills. Τίτλος του Holy Moly! Και θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου. Δείτε κι ακούστε το πρώτο video single που τιτλοφορείται Proud Woman.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Αμερικάνος πιανίστας της jazz, Alfred McCoy Tyner. Αρχικά έγινε γνωστός λόγω της συνεργασίας του με τον John Coltrane και μετά λόγω της προσωπικής του καριέρας που περιλαμβάνει πάρα πολλούς δίσκους. Το ιδιαίτερο παίξιμο του και η μόνιμη χρησιμοποίηση κλασικού ακουστικού πιάνου και ποτέ ηλεκτρικό ή ακόμα synthesizer. Ήταν μια από τις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες της jazz μουσικής.

• Δύο ακόμα είδη μπύρας κυκλοφόρησαν οι Iron Maiden πάντα σε συνεργασία με την Robinsons Brewery. Πρόκειται για τις Fear Of The Dark (4.5% ABV English Stout) και Trooper IPA (4.3% ABV India Pale Ale) που αρχικά είναι διαθέσιμες για πόση πρώτα από το web site της Robinsons Brewery και μετά από το…Amazon! Στα καταστήματα, σε λίγο.

• Η Σήραγγα του Χρόνου μας μεταφέρει στο 1981 όταν οι Rolling Stones ηχογραφούσαν το άλμπουμ Tattoo You που για πρώτο single έβγαλε το κλασικό πλέον Start me Up.













Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου