JAMES BOND 2: Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ BLONDIE ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ JAMES BOND

Βρισκόμαστε στο 1981 κι ο σκηνοθέτης John Glen, της επερχόμενης ταινίας του James Bond, For Your Eyes Only, κάνει ραντεβού με τους Blondie που εκείνη την εποχή ήταν ένα από τα πολύ πετυχημένα ονόματα σε Ευρώπη κι Αμερική με επιτυχίες όπως “Heart of Glass,” “Call Me,” “The Tide is High” και “Rapture”. Η παραγωγή της σειράς αλλά κι ο σκηνοθέτης, ήθελαν να παρουσιάσουν έναν Bond από τα παλιά, κάνοντας μια στροφή στο image του. Ήταν η πέμπτη ταινία με τον Roger Moore στον ομώνυμο ρόλο κι ήταν φανερό ότι η πλοκή του έργου βασιζόταν στις ικανότητες του ίδιου του πράκτορα και λιγότερο στα περίφημα gadgets.
Ένα από τα βασικά σημεία της ταινίας, είναι το τραγούδι των τίτλων που σχεδόν πάντα γίνεται επιτυχία. Το όνομα των Blondie έπεσε τυχαία στο τραπέζι της συζήτησης όταν ένα μέλος της παραγωγής παρακολούθησε μια συναυλία τους κι εντυπωσιάστηκε από την παρουσία της Debbie Harry.Έτσι, σύντομα έγινε μια συνάντηση των 2 πλευρών όπου προτάθηκε στο συγκρότημα να ερμηνεύσει το τραγούδι των τίτλων, με τη σημείωση ότι η σύνθεση θα ήταν του Bill Conti. Πολύ σύντομα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Debbie Harry κατάλαβε ότι ήθελαν ΜΟΝΟ αυτήν κι όχι το συγκρότημα για να ερμηνεύσει το τραγούδι! Τους εξήγησε ότι συγκρότημα και τραγουδίστρια είναι ένα και προτιμούν να ερμηνεύσουν τραγούδια που έχουν συνθέσει οι ίδιοι!
Η συζήτηση πήρε τέλος πολύ γρήγορα με τις 2 πλευρές να μένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους και η παραγωγή να επιλέγει την Sheena Easton να ερμηνεύσει το ομώνυμο τραγούδια της ταινίας και να το κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το περίεργο είναι ότι, τι θα πείραζε την παραγωγή αν έπαιζε το συγκρότημα αφού κάποιοι μουσικοί θα έπρεπε να παίξουν! Τι το συγκρότημα, τι κάποιοι άλλoι;
Οι Blondie δεν πτοήθηκαν και ηχογράφησαν τραγούδι με τίτλο “For your eyes only”, σύνθεση του κιθαρίστα Chris Stein και της Debbie Harry. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ του συγκροτήματος The Hunter(19820 και πέρασε απαρατήρητο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι για πολλά χρόνια οι Blondie, έπαιζαν στις συναυλίες τους τραγούδια ταινιών του James Bond, όπως «Goldfinger» και “From Russia With Love”.
Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι η Σκοτσέζα Sheena Easton είχε πολλές επιτυχίες τη δεκαετία του 80 και μια εποχή διετέλεσε προστατευόμενη του Prince.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
19/3/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου