ICED EARTH – ALIVE IN ATHENS (1999): METAL LIVE ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Σίγουρα δεν θυμάμαι πολλά πράγματα από εκείνη τη συναυλία. Ούτε αν παρακολούθησα την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα. Θυμάμαι όμως ότι ήταν από τις λίγες φορές που είχα δει τον ιστορικό χώρο του Ρόδον club, τόσο γεμάτο. Έως εκείνη τη χρονική περίοδο, οι Iced Earth είχαν μια δισκογραφία με 5 studio άλμπουμ και με την κυκλοφορία του Alive in Athens, έκλεισε χρονικά η πρώτη περίοδος, από το ξεκίνημά τους, το 1990. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι είχαν τόσους φανατικούς οπαδούς που να γεμίσουν το Ρόδον club και τις 2 ημέρες (23 και 24 Ianoyar;ioy 1999) και να ξέρουν τους στίχους σχεδόν όλων των τραγουδιών! Εκατοντάδες fans με σωλήνα jean, αθλητικά παπούτσια Diadora, Ascis ή Patrick, σχεδόν όλα τύπου Bay Area, μαύρο t-shirt και μπουφάν jean με πολλά ραφτά (σ.σ. όπως πάντα, τα περισσότερα ήταν Motorhead),ο κόσμος είχε κατακλύσει τον εξώστη και κάθε πιθανό ελεύθερο σημείο! Είχα «ανακαλύψει" τους Iced Earth σχετικά αργά, μόλις στο The Dark Saga(19960 που ήταν το τέταρτο άλμπουμ τους, αλλά αυτή καθυστέρηση δεν με εμπόδισε να τους απολαύσω.

Κάθε φορά που βάζω το 3πλό cd να παίξει, θυμάμαι δύο πράγματα: Τον πολύ κόσμο και τη φωνάρα του Matt Barlow. Και τα δύο ήταν καταπληκτικά. Μπορεί ο Jon Schaffer να είναι από κάθε άποψη ηγέτης τους, αλλά εκείνη τη βραδιά, ο Barlow μου καρφώθηκε στο μυαλό. Ή καλύτερα, η φωνή του! Πέρα από τα γνωστά καλά κομμάτια: «Burning Times”, “Hunter”, “I die for you”, ”’Melancholy”, "Watching Over Me" και “Dante’s Inferno”, το Alive in Athens έχει όλα τα συστατικά του πολύ καλού live. Καλή επιλογή τραγουδιών, μεταφορά ατμόσφαιρας στον ακροατή και πολύ καλή απόδοση παιξίματος από πλευράς συγκροτήματος. Ακούγοντας και βλέποντας τοcd και dvd αντίστοιχα 9σ.σ. σας το  προτείνω), μεταφέρθηκα σε μια άλλη εποχή που δεν τη χαρακτηρίζουν μόνο τα στοιχεία της …μόδας που διαβάσατε πιο πάνω αλλά όλα εκείνα που συνθέτουν τη metal διάθεση. Ο κόσμος, η ένταση, το headbanging, η λατρεία, η ατμόσφαιρα….στοιχεία που αρχίζουν και μειώνονται. Όλα αυτά σε ένα 3πλό live που περιέχει 31 κομμάτια. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το cd είναι το Χρήστου Κιζατζεκιάν. Θα κλείσω με την προτροπή να διαβάσατε το κείμενο που συνοδεύει το πρώτο cd της έκδοσης κι έχει γράψει ο Jonj Schaffer όπου μπορείτε να διαβάσετε με τι λόγια αναφέρεται στους Έλληνες fans.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
  • Ασφυκτικά δεμένοι με την Ελλάδα, το  επόμενο live άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ήταν το Live in Ancient Kourion που ηχογραφήθηκε στις 19 Αυγούστου 2012 στο ηλικίας 2.300 ετών αρχαίο θέατρο Κούριον της Κύπρου!!!
  • Χρονικά, το Alive in Athens, διαδέχτηκε το Horror Show( 2001).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
1/3/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου