ROCK INCIDENT 97: H ΤΕΦΡΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΤΩΝ GIRLSCHOOL KAI ΠΩΣ ΟΙ MOTORHEAD KAI GIRLSCHOOL ΕΓΙΝΑΝ HEADGIRL

To 1981, όταν το New Wave of British Heavy Metal κίνημα βρισκόταν στην μεγάλη του άνοδο, ένα EP με 3 τραγούδια έκανε την εμφάνισή του στο βρετανικό chart. Τίτλος του "St. Valentine's Day Massacre" (Νο 5 Μ.Βρετανία) και το …υπέγραφαν οι Headgirl  που δεν ήταν άλλοι από μέλη των Motorhead και Girlschool! To Ep εκτός από το τραγούδι "Please Don't Touch", διασκευή της παλιάς επιτυχίας από το 1959, του Johnny Kidd & the Pirates, περιείχε άλλα 2 τραγούδια, το "Bomber" των Motorheadόπου το ερμήνευσαν οι Girlschool και το "Emergency"των Girlschool που το ερμήνευαν οι Motorhead!
Στο σημερινό Rock Incident θα ασχοληθούμε με αυτή τη συνεργασία που απέφερε τη μεγαλύτερη single επιτυχία και για τα δύο συγκροτήματα. Γιατί τόσο οι Motorhead όσο και οι Girlschool δεν είχαν άλλη τόσο μεγάλη επιτυχία στο βρετανικό chart.  
Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο TotalRock Radio, τα μέλη των Girlschool θυμήθηκαν εκείνη τη συνεργασία κι είπαν σχετικά: “Είχαμε ηχογραφήσει το πρώτο single μας με τίτλο 'Take It All The Way' και εκείνη την εποχή ο Lemmy έψαχνε ένα συγκρότημα για να ανοίξει την πρώτη μεγάλη περιοδεία των Motorhead, σαν πρώτο όνομα. Ήταν η 'Overkill' tour" λέει ο κιθαρίστρια των Gilschool, Kim McAuliffe. "Είχε ακούσει για εμάς και είχε ακούσει και το τραγούδι μας κι έτσι ήλθε και μας είδε να παίζουμε σε μια πρόβα μας. Τότε δεν ήξερα πολλά πράγματα για τους Motorhead. Είχα ακούσει το τραγούδι τους 'Motörhead', αλλά έως εκεί». Λίγες εβδομάδες μετά από τη συνάντησή στην πρόβα μας, ο Lemmy ζήτησε να μας γνωρίσει και μάς πρότεινε να ανοίξουμε την περιοδεία τους».

Η ιδέα για την ηχογράφηση του "Please Don't Touch" ήταν του παραγωγού Vic Maile. Το εξώφυλλο του EP , "St. Valentine's Day Massacre" εμφανίζει τα μέλη των Motorhead σαν γκάνγκστερ και τα μέλη των Girlschool σαν πόρνες. Tα ντραμς στα τραγούδια των Motorhead δεν παίζονται από τον Phil "Philthy Animal" Taylor που εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε να βρίσκεται στο studio αλλά από την ντράμερ των Girlschool, Denise Dufort που έπαιξε και στα τρία τραγούδια!
Σχετικά με την άποψη που θέλει τον Lemmyσεξιστή, γράφει στην αυτοβιογραφία του White Line Fever:"Συνάντησα ένα καλό γυναικείο συγκρότημα και σκέφτηκα να τις δώσω μια βοήθεια. Ποτέ δεν ζήτησα να ανταπόδοση για τη βοήθεια που προσέφερα». O Lemmy είχε σχέση με την κιθαρίστρια του συγκροτήματος Kelly Johnson που έφυγε από τη ζωή το 2007 νικημένη από τον καρκίνο.΄΄Όπως λέει “ήταν θαυμάσια κοπέλα και καλή κιθαρίστρια, σε μια καλή της βραδιά μπορούσε να παίξει σαν τον  Jeff Beck".
 Να γυρίσουμε όμως στη συνέντευξη των Girlschool στο TotalRock Radio που μιλούν για το θάνατο της Kelly Johnson. Πάλευε 6 χρόνια με τον καρκίνο στα οστά της σπονδυλικής στήλης και δεν μπορούσε να συμμετέχει πλέον στις δραστηριότητες του συγκροτήματος. Ήδη είχε αντικατασταθεί αλλά με μια ιδέα της κιθαρίστρια Jackie Chambers, η Kelly Johnson συμμετείχε στο επόμενο άλμπουμ τους "Legacy"(2008). Αρχικά προσπάθησαν να τη μαγνητοφωνήσουν να τραγουδά έστω κι ένα στίχο για να το προσθέσουν στο τραγούδι όμως κι αυτό ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήταν σε κακή κατάσταση. Έτσι όταν αποτεφρώθηκε, έβαλαν τη τέφρα της μέσα στις μαράκες και τις χρησιμοποίησαν στο τραγούδι "Everything's The Same", αφού προηγουμένως πήραν την άδεια από τους γονείς της!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
5/2/20






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Οι Motorhead παροτι ειχαν αυτο τον punk/metal χαρακτηρα ,τουλαχιστον οσο ηταν τριο , εχουν μελωδικες στιγμες οπως αυτες με τις girlschool .Μαλιστα σε καποια κομματια τους θα ελεγα οτι υποβοσκουν πολλες 'προοπτικες ' , οπως για παραδειγμα το υπεροχο America .Αν προσεξει κανεις την γεφυρα θα το διαπιστωσει ...

    https://www.youtube.com/watch?v=K_7V3xuv03c

    ΑπάντησηΔιαγραφή