ROCK INCIDENT 98: ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ “ONLY THE YOUNG” ΤΩΝ JOURNEY ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ

To "Only the Young" είναι ένα από τα πολύ λυρικά και μελωδικά τραγούδια των Journey" που ποτέ δεν γνώρισε επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Σύνθεση των Jonathan Cain, Steve Perry και Neal Schon, το τραγούδι αρχικά προοριζόταν να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ Frontiers και την τελευταία στιγμή επέλεξαν να βάλουν στη θέση του δύο άλλα τραγούδια, τα "Back Talk" και "Troubled Child". Το κυκλοφόρησαν σαν single (No. 9 Αμερική 1985) και η επιτυχία του οφείλεται στο γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας Vision Quest (1985) που έκανε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική . Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για τους νέους ανθρώπους που κτίζουν την ελπίδα για το μέλλον. Οι τρεις συνθέτες πούλησαν το τραγούδι στο συγκρότημα Scandal που το συμπεριέλαβε στο άλμπουμ του Warrior( 1984).
Όλα αυτά που διαβάσατε ήταν τα προκαταρκτικά γιατί η ιστορία του τραγουδιού ξεκινάει αμέσως τώρα.

Ο πρώτος που άκουσε το τραγούδι ήταν ο 16χρονος Kenny Sykaluk από το Rocky River του Ohio, ο οποίος υπέφερε από μια ασθένεια που τον είχε καθηλωμένο σε κρεβάτι. Η μητέρα του έγραψε ένα γράμμα στο συγκρότημα περιγράφοντας την κατάστασή του και βέβαια πόσο μεγάλος fan τους ήταν. Στην όλη διαδικασία πήρε μέρος και το Make a Wish Foundation όπου με συντονισμένες ενέργειες, φρόντισε να στείλει το συγκρότημα σε νοσοκομείο του Cleveland, όπου έχοντας μαζί τους ένα Walkman, έκαναν ευτυχισμένο το νεαρό fan τους, βάζοντας του να ακούσει πρώτος το καινούργιο τραγούδι τους, που οι στίχοι του μίλαγαν για τους νέους αλλά και την ελπίδα. Εκτός από το καινούργιο τραγούδι τους, οι Journey του προσέφεραν ένα πλατινένιο δίσκο με τις υπογραφές τους.
Στο δωμάτιο του νοσοκομείου εκτός από το Walkman με το “Only the Young” και τον πλατινένιο δίσκο, υπήρχε κι ένα κράνος από την ομάδα baseball των San Francisco 49ers με τις υπογραφές των παικτών. 

Μόλις βγήκαν από το δωμάτιο, ο Jonathan Cain ξέσπασε σε κλάματα γιατί είχε ενημερωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του νεαρού ήταν μη αναστρέψιμη, ενώ ο Steve Perry φαινόταν σαν χαμένος, σε σημείο που χρειάστηκε τη βοήθεια των νοσοκόμων για να επανέλθει. "Τα παιδιά δεν πρέπει να βιώνουν τέτοιο πόνο» είπε ο Cain σε ένα ντοκιμαντέρ του VH1 όταν περιέγραφε την επίσκεψη. Δυστυχώς ο νεαρός Kenny πέθανε την επόμενη ημέρα με το Walkman στο χέρι του. Η επίσκεψη τους στον Kenny, έδωσε στα μέλη του συγκροτήματος μια άλλη προοπτική για τη ζωή κι όπως δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Neal Schon, ο θάνατος του Kenny επηρέασε βαθιά το συγκρότημα, κάνοντας τους να επαναξιολογήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις.
Τιμώντας τη μνήμη του, το συγκρότημα άνοιγε την περιοδεία του Raised on Radio Tour με αυτό το τραγούδι.
TRIVIA
Τελικά συμπεριλήφθηκε στην cd επανέκδοση του άλμπουμ τους Frontier.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
16/2/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου