REO SPEEDWAGON-“I CAN’T FIGHT THIS FEELING” ΑΛΛΟ ΕΝΟΟΥΣΕ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Αν σας ρωτήσω να μου πείτε μια επιτυχία των REO Speedwagon σίγουρα θα μου πείτε, εύκολα, το "Keep On Loving You" που είχε πάει στοΝο1 των μικρών δίσκων στην Αμερική το 1980 και προερχότανε από τον πολύ πετυχημένο δίσκο του Hi Infidelity. 4 χρόνια αργότερα, το συγκρότημα ξανά είδε ένα τραγούδι του στο Νο1, αυτή τη φορά το 1984 με το Can't Fight This Feeling" από το άλμπουμ Wheels Are Turnin'. Κι αυτό όπως και το "Keep On Loving You" ήταν συνθέσεις του τραγουδιστή του συγκροτήματος Kevin Cronin)και πίσω του έχει μια μεγάλη ιστορία.
Βασικά πήρε στον συνθέτη του 10 χρόνια από τη ζωή του για να το γράψει(!) κι όταν τελικά το τελείωσε, δεν του άρεσε καθόλου ο τίτλος!
Οι ρίζες του τραγουδιού πηγαίνουν χρόνια πίσω, σε μια σχέση που είχε ο Cronin στο παρελθόν και οι στίχοι του αναφέρονται σε ένα νεαρό που παραδέχεται ότι είναι ερωτευμένος με μια κοπέλα. Στην ουσία είναι διάφορες ερωτικές προσωπικές ιστορίες του Cronin από τα νεανικά του χρόνια, συμπτυγμένες σε ένα τραγούδι. Το τραγούδι το τελείωσε το 1984 όταν οι REO Speedwagon ετοιμαζόντουσαν να ηχογραφήσουν το άλμπουμ Wheels Are Turnin'. « Ένα από εκείνα τα βράδια, έγραφα ένα τραγούδι μαζί με τον  Eric Carmen των Raspberries κι έπρεπε να το τελειώσουμε. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «φίλε δεν μπορώ να το τελειώσω απόψε γιατί είμαι άρρωστος». Και συνέχισε λέγοντας του I can’t fight this feeling any longer’, εννοώντας ότι δεν αντέχει να βρίσκεται στο κρεβάτι με πυρετό!
«Με τον Carmen δεν δουλέψαμε καθόλου εκείνο το βράδυ και το πρωί όταν ξύπνησα, κατάλαβα ότι το ερωτικό τραγούδι που μου είχε πάρει χρόνια να το συνθέσω, δεν είχε τίτλο. Θυμόμουν όμως τι είχα πει στον Carmen: “I Can’t Fight This Feeling” σχετικά με την αδιαθεσία μου. Έτσι πριν μπούμε στο studio προσέθεσα στους στίχους την έκφραση “Can’t Fight This Feeling” που χρησιμοποιήθηκε και για τίτλο» λέει ο Kevin Cronin.
Ο κόσμος νομίζει ότι με την έκφραση Can’t Fight This Feeling', εννοεί ότι υπάρχει μεγάλος έρωτας κι όχι …αδιαθεσία, όπως τουλάχιστον εννοούσε ο Cronin.


Το τραγούδι συνοδεύεται από δύο διαφορετικά music videos.Το πρώτο είναι σχεδόν homemade με το συγκρότημα να παίζει στο studio και το δεύτερο είναι επαγγελματικό σε σκηνοθεσία John Jopson.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/2/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Τεραστιο κομματι , απο τις καλυτερες μπαλαντες ολων των εποχων , απο τα κομματια που ολα πανω τους μοιαζουν τελεια .Η εισαγωγη του κομματιου ειναι trademark , δινει ταυτοτητα στο κομματι , χαρακτηριστικο των μεγαλων κομματιων .Τοτε προσεχαν καθε μερος του κομματιου να εχει την δικη του ταυτοτητα ,να ειναι περιεκτικο και ουσιαστικο .Η εισαγωγη να σε τραβαει απο το αυτι και να σε καθιζει να το ακουσεις .

    Πιστευω στα καλυτερα live ολων των εποχων θα μπορουσε να αναφερθει και το 1981-1991 ,το μαυρο ...

    Υπαρχουν πολλες συνεντευξεις και αναφορες στο κομματι αυτο ,οπως ειναι φυσικο προκειται για διαχρονικη επιτυχια . Ακομα και σημερα παιζεται στα 'ραδιοφωνα' και οσο και playlist να εχουν οι σταθμοι ειναι απο τα κομματια που καταφερνουν να ακουστουν .

    https://www.youtube.com/watch?v=RSaWxP1SOck

    Μια ακομα μπαντα που αρκετοι(απο το ευρυ κοινο ) δεν γνωριζουν αλλα σιγουρα εχουν ακουσει 2-3 κομματια τους ,το γιατι εχει αναφερθει .

    Και φυσικα ανηκουν στο TOP10 των AOR σχηματων ολων των εποχων σχετικα με το στιγμα που αφησαν και τα κομματια που εμειναν διαχρονικα .

    Θεωρω αρκετα ενδιαφερουσα την ιστορια τους σαν μπαντα , στην ουσια τεραστιο ρολο επαιξε η εισοδος του Cronin που εφερε το 'hit-oriented ' χαρακτηρα .

    ενα απο τα αγαπημενα κομματια τους ...
    https://www.youtube.com/watch?v=LY_SP3eK7cM

    ΑπάντησηΔιαγραφή