ROCK INCIDENT 96: ΠΩΣ ΟΙ JOE BONAMASSA KAI GLENN HUGHES ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΟΥΣ BLACK COUNTRY COMMUNION

Έχει πολύ ενδιαφέρον η ιστορία πως ο Glenn Hughes συνάντησε τον Joe Bonamassa κι αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία των Black Country Communion. Ο χρόνος γυρνάει στο 2006 όταν ο Bonamassa εμφανιζόταν στο NAMM Show (National Association of Music Merchants, η μεγαλύτερη συνάντηση – έκθεση μουσικών οργάνων στον κόσμο) στο Anaheim, California κι ο Glenn Huhges έχοντας ακούσει τα καλύτερα λόγια γι αυτόν, επεδίωξε να τον γνωρίσει. Οι δύο άνδρες τζαμάρισαν στο studio του Hughes στο Hollywood όπου δεν άργησε να πέσει η ιδέα να σχηματίσουν ένα συγκρότημα. Οι χρόνοι τους δεν έβγαιναν και αποφάσισαν να ξαναβρεθούν στο μέλλον όταν θα έχουν κενό. Έτσι έφθασε ο Νοέμβριος του 2009 όταν οι δύο μουσικοί έπαιξαν μαζί στο House of Blues του Los Angeles τα “Misdtreaded’ των Τιτανοτεράστιων κι ένα τραγούδι από το άλμπουμ Medusa των Trapeze. Εκείνο το βράδυ στο ακροατήριο ήταν ο παραγωγός Kevin Shirley κι ο manager του Bomanassa, Roy Weisman. Όταν κατέβηκαν από τη σκηνή, ο Hughes άκουσε τον Weisman να λέει στον Shirley: “Αυτοί πρέπει να φτιάξουν ένα γκρουπ!» για να απαντήσει ο Shirley “Τώρα τηλεφωνώ στον Jason Bonham”! Κι όπως λέει χαριτολογώντας ο Hughes κάποιος φώναξε, «πάρτε και τον Derek Sherinian» ο οποίος έως και το 1999 ήταν μέλος των Dream Theater και  από τότε συνέχισε προσωπική καριέρα ή ηχογραφώντας με τους Platypus. “Ήμουν στο super market κι έκανα τα ψώνια της εβδομάδας όταν με πήρε τηλέφωνο ο Shirley και μου πρότεινε να παίξω στο καινούργιο σχήμα των Hughes και Bonamassa”΄λέει ο Bonham. «Ήξερα τον Glenn Hughes και τον Joe Bonamassa, δεν είχα ακούσει καθόλου τον Derek Sherinian”. Αντίθετα, ο Sherinian είπε “ήξερα τον Bonham και τον Glenn Huhges δεν είχα ακούσει τον Bonamassa”.
 «Όταν ξεκινήσαμε τις πρώτες πρόβες, δεν ξέραμε τι μουσική θα παίζαμε! Blues; Soul; Rock; Για το μόνο που ήμουν σίγουρος, ήταν ότι ήθελα να ακούω την κιθάρα του Bonamassa και τη φωνή μου» λέει σε συνέντευξή του μετά από πολλά χρόνια ο Glenn Hughes.
Το συγκρότημα έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο…encore της συναυλίας του Bonamassa στο Riverside της Καλιφόρνια. Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Μαρτίου 2010 κι έπαιξαν το "Mistreated" και το “One last soul” που λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε στο track list του πρώτου άλμπουμ τους.
Παρ όλο που είχαν καταλήξει στο όνομα Black Country Communion, άργησαν να το κατοχυρώσουν κι αυτό γιατί αντιμετώπισαν νομικά προβλήματα  με ένα άλλο συγκρότημα από τη Βαλτιμόρη που χρησιμοποιούσε τον τίτλο Black Country. Ο  Hughes είχε δηλώσει ότι τους ζήτησαν $500,000 για να τους παραχωρήσουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όνομα, μια κίνηση που οι Hughes και Bonamassa βρήκαν αγενή εκ μέρους του άλλου συγκροτήματος. Τελικά, αγόρασαν τη χρήση του ονόματος σε ποσό λιγότερο από τα $500,000, χωρίς να γίνει γνωστό το ακριβές αντίτιμο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
20/1/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου