NEWS OF THE WORLD (10/1/20)

•  Με τη φράση "fucking awesome" χαρακτήρισε o ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith τη συνεργασία Ozzy Osbourne και Elton John στο κομμάτι "Ordinary Man" από το ομώνυμο ακυκλοφόρητο ακόμα άλμπουμ του Ozzy. Σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι οι δύο Άγγλοι μουσικοί θα μπορούσαν να τραγουδήσουν μαζί, να που όμως συνέβη. Κι έχοντας ακούσει 3 τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του Αρχιερέα του Heavy Metal τα οποία ήταν κάτι παραπάνω από καλά, οι προσδοκίες για ένα καλό metal άλμπουμ εκτινάχθηκαν. O Smith παίζει ντραμς στο καινούργιο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου.
• Η Jack Daniels τιμώντας τη μνήμη του Lemmy αλλά και τη μεγάλη κληρονομιά τωνMotorhead, κυκλοφόρησε μια περιορισμένη ποικιλία whiskey από ξεχωριστό  βαρέλι σε μόλις 288 φιάλες.

• Επειδή τα άρθρα που αφορούν την ιστορία των εξώφυλλων έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, διαβάστε την είδηση που αφορά το αυθεντικό artwork του άλμπουμ των Death, "Symbolic"(1995). Σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Rene Miville και πουλήθηκε στο eBay αντί του ποσού των  10.000$. Και να φανταστείτε ότι ο αυθεντικός πίνακας έχει ένα χτύπημα στο επάνω  μέρος!
• Οι Queensryche παρουσίασαν το καινούργιο lyric video single τους με τίτλο "Inner Unrest" μέσα από το καινούργιο studio άλμπουμ τους "The Verdict".
• Για μια ακόμα φορά οι Foreigner βγαίνουν περιοδεία την Ευρώπη και δεν περνούν από τη χώρα μας. Τι θα πρέπει να συμβεί για να πειστούν οι Έλληνες διοργανωτές ότι θα μαζέψουν κόσμο;
• Οι Metallica και ο Elton John είναι οι πρώτοι καλλιτέχνες που προσέφεραν χρήματα για την ανακούφιση των πυροπληγέντων της Αυστραλίας. Οι Metallica προσέφεραν $516,000) και ο Elton John 1.000.000$ με τον απλό λαό του πλανήτη να έχει μένει με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην τεράστια οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή. Την κίνησή τοιυς αναμένται να ακολουθήσουν δεκάδες καλλιτέχνες.
• Το reunion των Nirvana πραγματοποιήθηκε στο Hollywood Palladium με τη συμμετοχή των Daver Grohl και Krist Novoselic. Μαζί τους ο κιθαρίστας Pat Smear και η 13χρονη…κόρη του Grohl, Violet που έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε. Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι η κόρη του είχε εμφανιστεί στη σκηνή του Ηρώδειου στις 19 Ιουλίου 2017!

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Nick Blagona, που έχει δουλέψει σαν μηχανικός σε άλμπουμ των Tom Jones, Moody Blues, , Bee Gees, Chicago, Ian Hunter, Nazareth, Police, Deep Purple και Rainbow. Τους τελευταίους μήνες η υγεία του ήταν σε κακή κατάσταση αφού είχε προβλήματα με την καρδιά του, του πνεύμονες και το συκώτι του.
• Σοβαρές ζημιές έπαθε ο συναυλιακός χώρος Koko του Λονδίνου μετά από φωτιά που ξέσπασε στο κτήριο που βρίσκεται στην Camden High Street. Χρειάστηκε η επέμβαση 60 πυροσβεστών και 5 πυροσβεστικών οχημάτων για να σβηστεί η ζημιά. Στο club που σαν κτήριο ανεγέρθηκε το 1900(!) έχουν εμφανιστεί οι Uriah Heep, Rolling Stones, Faces, Sex Pistols, Clash, Iron Maiden, Coldplay, My Chemical Romance, Prince, Elton John, Damned, Red Hot Chili Peppers, Oasis και Lady Gaga.
• Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ντράμερ των Hawkwind και Hawklords, Martin Griffin.  Ο Griffin είχε γίνει μέλος των Hawkwind το 1978 και ηχογράφησε μαζί τους τα άλμπουμ 25 Years On, Sonic Attack, Church Of Hawkwind και Choose Your Masques.
• Τις 60.000 αντίτυπα ξεπέρασε το άλμπουμ των Slipknot, "We Are Not Your Kind" στη Μ.Βρετανία. Στις 60.000 περιλαμβάνεται 22.000 φυσικές πωλήσεις, 5.000 downloads και 33.000 streamings από το Spotify. 
• Σε λίγες εβδομάδες θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία για τις ψήφους του κοινού για τις φετινές υποψηφιότητες για το Rock and Roll Hall of Fame που είναι καθαρά αμερικάνικος θεσμός που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Έωςκαι πριν λίγες ημέρες,προηγούντο και με σχετική διαφορά οι άγνωστοι στην Ευρώπη Dave Matthews Band με 894.847 με την Pat Benatar στη δεύτερη θέση με 799.414 ψήφους. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι Doobie Brothers με 714.102, οι Soundgarden με 656.270 και οι Judas Priest με 614.829. Ακολουθούν οι Whitney Houston με 544.705, οι Depeche Mode με 513.950, οι Thin Lizzy με 507.042, οι Motorhead με 463.711, ο Todd Rundgren με 403.196), οι Nine Inch Nails με 352.207, οι T. Rex (333.376), ο the Notorious B.I.G. με 254.841, οι Kraftwerk με 151.070, οι Rufus featuring Chaka Khan με 150.639 και οι MC5 με 147.303. Εκτός από τις ψήφους του κοινού, σημαντικό ρόλο στην τελική πεντάδα θα παίξει και η ψηφοφορία της επιτροπής.
• Οι Night Flight Orchestra παρουσίασαν το πρώτο video single από τον καινούργιο δίσκο τους με τίτλο "Aeromantic" που θα κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου. Τίτλος του τραγουδιού και του video που μπορείτε να δείτε και να ακούσετε "Divinyls".


• Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Fox News η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή των Warrant Jani Lane, Bobbie Brown, είπε Lane που έχει φύγει από τη ζωή από το 2011, είχε πέσει θύμα βιασμού από μέλος γνωστού metal συγκροτήματος και του manager του! «Πρώτα τον νάρκωσαν και μετά το βίασαν» δήλωσε η Brown και συμπλήρωσε ότι το περιστατικό συνέβη στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ο Lane αισθανόταν ταπεινωμένος για το γεγονός  και δεν το είχε εκμυστρευτέι σε κανένα έως εκείνη τη στιγμή. «Ίσως κι αυτός να ήταν ένας λόγο που έπινε τόσο πολύ» είπε η Brown.





















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Καταπληκτικοί οι Chicago!!! Τι τα κρουστά, τι το κελάηδημα της κιθάρας, τι το σόλο ντραμς! Αλλά και η σκυταλοδρομία των φωνών εξαιρετική!
    Το κερασάκι: Για να δω το βίντεο έπρεπε να μπω στο YouTube (δεν προσφερόταν embedded, δεν πειράζει). Εκεί λοιπόν, αμέσως μετά, σου προτείνει μια ζωντανή εμφάνισή τους στο Tanglewood, το 1970, που -κατά τη γνώμη μου- είναι ακόμα καλύτερη (και με Stratocaster παρακαλώ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή