GOTTHARD – LIPSERVICE (2005)

Οι Gotthard ποτέ δεν μου αρέσαν. Τους εύρισκα απλά ένα συμπαθητικό, άντε καλό, συγκρότημα του μελωδικού hard rock κι ως εκεί.  Όταν εργαζόμουν σαν υπεύθυνος Ξένου Ρεπερτορίου στην BMG, είχα κυκλοφορήσει τα πρώτα 2 άλμπουμ τους Gotthard (1992) και  Dial Hard (1994) με ελάχιστη εμπορική ανταπόκριση. Θυμάμαι ότι μου άρεσε η διασκευή τους στο κλασικό «Hush» αλλά  και πάλι έως εκεί. Μετά  την κυκλοφορία του Dial Hard έπαψα να τους παρακολουθώ, ώσπου άκουσα το 7ο άλμπουμ της καριέρας τους, το Lipservice( 2005) κι άλλαξα γνώμη. Με το πρώτο άκουσμα του άλμπουμ καταλαβαίνεις ότι το συγκρότημα έχει ένα χαρισματικό τραγουδιστή, που άνετα τον χαρακτηρίζεις star. O Steve Lee δίνει χαρακτήρα ακόμα και στα μέτρια τραγούδια του Lipservice, αλλά παράλληλα τινάζει τα δυνατά τραγούδια του όπως “All we Are”, "Anytime Anywhere" (σ.σ. η παρουσία των πλήκτρων του δίνει άλλη διάσταση), “Said and Done” και τις μπαλάντες “Everything I want” και “Nothing left at all”.

Τελευταίο άφησα το “Lift you Up”, που μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά αν είχε γραφεί πριν  15 χρόνια, θα ήταν all time hit. Κρίμα, γιατί ούτε όταν κυκλοφόρησε γνώρισε την επιτυχία που του άξιζε. Απλά άρεσε κι αυτό ήταν. Και για να μη δώσω όλα τα παράσημα στο Steve Lee, η καλή ερμηνεία του θα πέρναγε και θα χανόταν αν οι δύο κιθαρίστες του συγκροτήματος Freddy Scherer και Leo Leoni σε συνεργασία με τους «εξωτερικούς» συνθέτες, Thomander και Wikstroem αλλά και τον Lee δεν ήταν στις καλύτερες συνθετικές τους στιγμές! Προσέξτε πως ένα απλά καλό τραγούδι που μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν filler, το"Cupid's Arrow" ακούγεται με ενδιαφέρον, δείγμα της καλής στιγμής που βρέθηκαν οι παραπάνω.
Οι Gotthard με το Lipservice αλλά και με το επόμενο άλμπουμ τους Domino Effect έφθασαν στην κορυφή, που την κυνήγαγαν από το πρώτό κιόλας άλμπουμ τους αλλά κυρίως την άξιζαν.  

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Το 2007 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Domino Effect στο ίδιο ύφος με το Lipservice, που εμπορικά ακολούθησε την ίδια πετυχημένη οδό.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
8/1/20/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ωραια περιπτωση οι Gotthard .... Θα ελεγα οτι εχουν στην δισκογραφια τους αρκετα καλα κομματια , και στις χωρες της Κεντρικης Ευρωπης καποια στιγμη ειχαν γινει 'ψιλοταση ' καπου στα μεσα 90 . Εχουν και αρκετα καλες μπαλλαντες π.χ το one life one soul θα μπορουσε να ειναι των Scorpions της καλης εποχης .

    Το anytime anywhere που ειναι κομματαρα , θυμιζει λιγο στην εισαγωγη το 'αντεξα΄ του Ρουβα και υπαρχει και αλλο ενα κομματι επισης με παρομοια εισαγωγη αλλα δεν το θυμαμαι (ποιο ειναι πιο πριν δεν με απασχολει ουτε το ψαχνω ) .Δεν ειναι ιδιες νοτες αλλα αυτο το 'τα τα τα τα ' ειναι χαρακτηριστικο .

    το 2010 θεωρω οτι τελειωσαν σαν μπαντα , με τον τραγικο θανατο του Steve Lee ο οποιος ηταν και ενας απο τους ιδρυτες .Θεωρω λαθος οτι συνεχισαν με το ιδιο ονομα γιατι ποτε δεν ηταν πια ιδιοι .

    Απο τις μπαντες που κρατησαν το 'old school 'μελωδικο hard rock στα 90'ς στην Ευρωπη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή