ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΕΡΡΙΚΑ ΜΠΡΟΓΙΕΡ

Πέθανε σήμερα το πρωί, (Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020) σε ηλικία 77 ετών,  η τραγουδίστρια και ηθοποιός  Έρρικα Μπρόγιερ. Είχε γεννηθεί το 1942 στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.
Έγινε γνωστή μέσα από τις εμφανίσεις που είχαν στις ελληνικές ταινίες αλλά και στα νυχτερινά μαγαζιά της δεκαετίας του 60 στην Αθήνα κι αργότερα συνέχισε την καριέρα της μόνη της.  Την πρώτη εμφάνιση την έκαναν σαν Αδελφές Μπρόγερ το 1962 στην ταινία "Όταν λείπει η γάτα" του Αλέκου Σακελλάριου. Στον κινηματογράφο εμφανίσητκε σαν ηθοποιός στην ταινία “Τα 201 καναρίνια” και στην «Παριζιάνα» δίπλα στην Ρένα Βλαχοπούλου. Παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα για να χωρίσουν και να ξαναπαντρευτεί τον Γιάννη Μαρινάκη, έναν άνθρωπο εκτός θεάτρου. Η ίδια διατήρησε σχολή χορού.
Η Έρικα Μπρόγερ εισήχθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Με τον πρώτο σύζυγό της Κώστα Βουτσά,διατηρούσε καλές σχέσεις κι είχε ζητήσει να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στην υγεία της. Το καλοκαίρι του 2019, κι έπειτα από αποχή 20 ετών, επέστρεψε παίζοντας στη θεατρική παράσταση "Η Παριζιάνα", που βασίζεται στο μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ, το οποίο βγήκε στους κινηματογράφους πριν από 50 χρόνια, με την ίδια να συμπρωταγωνιστεί με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Κώστα Καρρά και τον Χρόνη Εξαρχάκο. Μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, στις 27 Νοεμβρίου, η Έρρικα δήλωσε τη χαρά της γι' αυτή την συμμετοχή, ενώ θυμήθηκε με συγκίνηση τα πρώτα της βήματα.

5/1/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Και στην ταινια που αναφερει το κειμενο ,'η Παριζιανα ' την εχουμε θαυμασει στον χορο με τον Σειληνο στην κομματαρα του Πλεσσα αν δεν κανω λαθος , sunshine for your love .... με την φωναρα του Ταμποση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή