ΤΕΛΙΚΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟΣ!

Ίσως να περιμένατε να γράψω με τι έκπληξη και δυσαρέσκεια διάβασα κι άκουσα τη συμπεριφορά των 4 Aerosmith απέναντι στο συνιδρυτικό μέλος τους και ντράμερ Joey Kramer. Έχουμε γίνει τόσο, σκληρόπετσοι που κάτι τέτοια τα προσπερνάμε εύκολα (δυστυχώς). Πριν προχωρήσω στο γεγονός, να παραθέσω μια μικρή ιστορική αναδρομή. 
Τα προβλήματα για τον Joey Kramer ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014, όταν ο 64χρονος τότε ντράμερ (σ.σ. ου γαρ έρχεται μόνον ) είχε παρουσιάσει πρόβλημα με την καρδιά του κι ακύρωσαν μια συναυλία τους, ενώ ο ίδιος χρειάστηκε να κάνει αγγειοπλαστική. Τις επερχόμενες συναυλίες τις κάλυψε ο γιός του Jesse για να επιστρέψει λίγο αργότερα πίσω από τα ντραμς, λέγοντας σε πόσο  καλή κατάσταση είναι ο οργανισμός του. Την άνοιξη του 2019 είχε προβλήματα με τα γόνατά του αλλά κατάφερε κι έπαιξε με το συγκρότημα στις εμφανίσεις τους στο Las Vegas. Τότε αντί να γίνει δεκτός με ικανοποίηση για τη λύση του προβλήματός του, βρήκε ένα καινούργιο κανόνα που έβαλαν οι υπόλοιποι (σ.σ.μάλλον οι Tyler, Perry) ότι για να συμμετάσχει στο συγκρότημα πρέπει να είναι απόλυτα υγιής, ζητώντας του να προβάρει μόνος του και να τον ακούσουν για να τον …εγκρίνουν.  Σύμφωνα με τον Kramer, όλα τα έξοδα της άκροάσης καλύφθηκαν από αυτόν (περί τις $30.000). Όπως καταλάβατε, το κλίμα ήταν αρνητικό γι αυτόν και έτσι του είπαν ότι «δεν έχει την απαραίτητη ενέργεια» για να παίξει μαζί τους και τον έδιωξαν. Στις πρόσφατες εμφανίσεις τους, ο Kramer αντικαταστάθηκε από τον τεχνικό των ντραμς John Douglas.
Την προηγούμενη εβδομάδα που το συγκρότημα ξεκίνησε πρόβες, ο Kramer παρουσιάστηκε έτοιμος για να παίξει μαζί τους  αλλά βρήκε κυριολεκτικά τις πόρτες κλειστές, αφού όταν προσπάθησε να μπει στο χώρο που έκαναν πρόβα, βρήκε δύο φύλακες που ευγενικά τον απέπεμψαν!  Έκανε ασφαλιστικά μέτρα αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο του Plymouth στη Μασαχουσέτη, αποφάσισε ότι ο Kramer δεν μπορεί να αναγκάσει τους πρώην συμπαίκτες του (σ.σ. και φίλους του) να τον δεχτούν πίσω και να παίξει μαζί τους στα βραβεία Grammy όπου οι Aerosmith είναι καλεσμένοι! 
Εκκρεμεί η μήνυση που έχει κάνει εναντίον τους όπου όπως λέει ο ίδιος δεν του επιτρέπουν να παίξει μαζί τους μετά τον τραυματισμός του που έχει πλέον περάσει.
Αυτά είναι τα γεγονότα και βέβαια η όλη ιστορία θυμίζει πολύ τα προ 3ετίας παρεμφερή γεγονότα με τον Bill Ward και τους Black Sabbath. Τότε ο Ward δεν είχε τραυματισμένο γόνατο αλλά πρόβλημα με την καρδιά. Όμως από την ανάγνωση των παραπάνω, καταλαβαίνετε πόσο σκληρός είναι ο κόσμος. Σκεφτείτε ότι ο Kramer παίζει με τους  Steven Tyler, Tom Hamilton και Joe Perry από το 1970 και με τον Brad Whitford από το 1971, δηλαδή 50 ολόκληρα χρόνια και έφθασαν σε σημείο να βάλουν φύλακες για να του απαγορεύσουν την είσοδο στο χώρο της πρόβας! Κατανοώ την τυχόν αδυναμία του να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συγκροτήματος, και κατανοώ ότι ο ίδιος αδυνατεί να το παραδεχτεί. Όμως καλό θα ήτνα τέτοια δυσάρεστα γεγονότα να λύνονται με καλύτερο και πιο ανθρώπινο τρόπο. Τελικά γνωστοί είναι πολλοί, φίλοι ελάχιστοι
Δείτε κι ακούστε εδώ την ιστορία του συγκροτήματος και μάθετε πως ο Joey Kramer έδωσε στους Aerosmith το όνομά τους!
24/1/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Σαφως και ο χωρος αυτος ειναι σκληρος και απανθρωπος πολλες φορες ,ποσο μαλλον οταν καποιοι απο αυτους αλλοιωνονται σε χαρακτηρα οταν γινονται πολυεκατομυριουχοι .

    Επισης πεφτουν απο διπλα μανατζαρεοι οι οποιο επηρεαζουν .Υπαρχει και μια παραμετρος βεβαια οτι σε πολλες απο αυτες τις υποθεσεις μπορει να υπαρχουν επεισοδια που δεν φαινονται που κατα καποιο τροπο να 'δικαιολογουν' καποιες απο τις συμπεριφορες .Π.Χ ενα μελος να ειναι πλεον ανικανο να ανταποκριθει λογω ηλικιας στα καθηκοντα οχι μονο σωματικης υγειας αλλα και πνευματικης(μνημη) , να του επισημαινεται αυτο αλλα να μην παιρνει απο λογια η να μην θελει να καταλαβει η και να μην μπορει .

    Αν ολα ειναι συμφωνα με αυτα που διαβαζουμε σιγουρα δεν ειναι σωστη συμπεριφορα σε παλαιο ιδρυτικο μελος , ισα ισα που και να μην μπορουσε να παιξει επρεπε να τον κουβαλανε σε καρεκλα σαν τιμομενο μελος .

    Ενα παρομοιο 'ηθικης διαστασης ' θεμα ειχε δημιουργηθει και με τον ντραμερ των Kiss τον Eric Carr την εποχη που αρωστησε ,υπαρχουν καποια σχολια οτι η συμπεριφορα των υπολοιπων δεν ηταν η πρεπουσα .

    *30.000 εξοδα ακροασης ! τομ μπαγασα , στο Hilton με αστακους τις εκανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή