NEWS OF THE WORLD (13/12/19)

• Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 θα κυκλοφορήσει το dvd με την ιστορία των ZZ TOP. Τίτλος του "ZZ Top: That Little Ol' Band From Texas" και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ. Το dvd εκτός από την ιστορία του συγκροτήματος από τις πρώτες ημέρες,, περιλαμβάνει συνεντεύξεις άλλων καλλιτεχνών οι οποίοι μιλούν για τους  ZZ Top Billy Bob Thornton και Joshua Homme (Queens of the Stone Age), αρχειακό υλικό που ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε καθώς και live εμφανίσεις τους. Δείτε εδώ το οπτικό αφιέρωμα που ετοίμασε ο Δημήτρης Κράλλης για τον Rockmachine.gr με θέμα την καριέρα των ZZ Top!
• Δείτε το καταπληκτικό video που ανέβασαν οι Kiss με χιλιάδες fans να περιμένουν υπομονετικά χωρίς φασαρία, τη σειρά τους για να αγοράσουν ένα από τα 3.000 είδη merchandise του συγκροτήματος. Η ατελείωτη αλλά πειθαρχημένη ουρά, είχε ξεκινήσει 7 ώρες πριν την εμφάνισή τους την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο Tokyo Dome στο πλαίσιο της "End Of The Road". Τα 3.000 διαφορετικά(!) είδη προς πώληση περιλάμβαναν T-shirts, σκουλαρίκια, προφυλακτικά, υπνόσακοι(!), δοχεία φαγητού, παιδικά ρούχα, κούκλες των 4 μελών, κιθάρες, παγωτά, υλικά make-up κ.α Οι KISS είναι το συγκρότημα με το μεγαλύτερο αριθμό merchandising υλικού εδώ και πολλά χρόνια.
• Η εταιρεία παιγνιδιών Hot Wheels παρουσίασε 4 καινούργια μοντέλα που βασίζονται σε 5 εξώφυλλα των Led Zeppelin. Επέλεξε αυτοκίνητα ή φορτηγά  για να τα στολίσει με εξώφυλλα και σήματα του συγκροτήματος όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία. Η σειρά θα κυκλοφορήσει κανονικά στο εμπόριο κι ελπίζουμε και στην Ελλάδα.
• Βρέθηκαν τα memorabilia του Randy Rhoads που είχαν κλαπεί Musonia School Of Music της Καλιφόρνια. Τα πράγματα βρήκε σε ένα σκουπιδοτενεκέ ένας διαβάτης που γνώριζε για την κλοπή και ενημέρωσε τις αρχές. Να θυμίσουμε ότι ο Ozzy Osbourne είχε προσφέρει το ποσό των $25.000 για όποιον δώσει ασφαλείς πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη των ανθρώπων ή του ανθρώπου που έκλεψε τον εξοπλισμό μηχανημάτων και memorabilia του Randy Rhoads από το Musonia School of Music του Hollywood. Όμως εξακολουθεί να προσφέρει το ποσό ώσπου να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα μηχανήματα!
• Τα 15 λεπτά της δημοσιότητας κέρδισε ο πρώην τραγουδιστής των Twisted Sister, Dee Snider με τη δήλωσή του ότι οι AC/DC θα κυκλοφορήσουν καινούργιο δίσκο μέσα στο 2020 όπου θα υπάρχουν ηχογραφημένα κιθαριστικά μέρη από τον αποβιώσαντα Malcolm Young.
• Επανασχηματίστηκαν οι αρχικοί Bullet Boys για μια εμφάνιση στις 30 Δεκεμβρίου στο Whisky a Go Go του West Hollywood. Τα αρχικά μέλη ήταν οι Marq Torien, Mick Sweda, Lonnie Vencent και Jimmy D'Anda και αναμένονται κι άλλες εμφανίσεις στην Αμερική μέσα στο 2020!
• Οι Dream Theater παρουσίασαν το video για το τραγούδι τους "At Wit's End" μέσα από το πρόσφατο άλμπουμ τους "Distance Over Time".
• Δείτε ένα απόσπασμα από την εμφάνιση του Bruce Dickinson με την Quebec Symphonic Orchestra όπου παίζουν το έργο του Jon Lord, Concerto for Group and Orchestra (Κώστας Θεοδωρακάκος)
• Ακόμα μια σειρά επανακυκλοφοριών ανακοίνωσε η Rock Candy Records με προεξέχουσες αυτές τις 2 των Foghat. Πρόκειται για τα άλμπουμ το ‘Fool For The City’ που περιέχει 2 από τα καλύτερα τραγούδια τους, τα ‘Fool For The City’ και ‘Slow Ride’. Το δεύτερο cd των Foghat είναι το εξαιρετικό Liveπου συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα live άλμπουμ όλων των εποχών. Η Τρίτη επανακυκλοφορία αφορά το άλμπουμ Trick or Treat των Fastway καθώς και 2 άλμπουμ των Keel, τα  Final Frontier (1986) και  το ομώνυμο του 1987. Όλες οι κυκλοφορίες είναι remastered και συνοδεύονται από πληροφοριακά ένθετα.
• Mετά από σχεδόν 10 χρόνιας απουσίας οι Huey Lewis and the News επιστρέφουν με καινούργιο άλμπουμ και καινούργιο κομμάτι (Χάρης Wright)
• Μια καινούργια ταινία με θέμα τη ζωή και τη καριέρα του Ray Manzarek θα βγει στους αμερικάνικους κινηματογράφους το Φεβρουάριο του 2020. Τίτλος της "The Doors: Break on Thru - A Celebration of Ray Manzarek" και από τον τίτλο καταλάβατε ότι επικεντρώνεται στον οργανίστα του συγκροτήματος Ray Manzarek. Στην ταινία/ντοκιμαντέρ περιέχεται συναυλία των Doors στην ουσία των 2 επιζώντων μελών Robby Krieger και John Desmore καθώς και των Taylor Hawkins και Rami Jaffee των Foo Fighters, Robert DeLeo των Stone Temple Pilots, Βrian Ra από το συγκρότημα του Paul McCartney, Stephen Perkins των Jane’s Addiction, του Warren Haynes των Cov’ment Mule κ.α.
• Το απίστευτο νούμερο των 25.000.000 αντιτύπων ξεπέρασε στην Αμερική το άλμπουμ των AC/DC, "Back in Black" που είχε κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Τότε το άλμπουμ είχε πάει στο Νο1 του Βρετανικού chart και στο Νο 4 του Αμερικάνικου!! Παράλληλα το"The Black Album" (1991) των Metallica έχει ξεπεράσει τις 550 εβδομάδες ή αν θέλετε 10 χρόνια και 6 μήνες μέσα στο επίσημο chart δίσκων της Αμερικής, το Billboard 200. To Black Album είναι το τέταρτο άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής που ξεπερνά τις 550 εβδομάδες, με πρώτο το The Dark Side Of The Moon των Pink Floyd με 1.000 εβδομάδες κι ακολουθούν τα best των Bob Marley and the Wailers και Journey.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η τραγουδίστρια των Roxette Marie Fredriksson μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η περιπέτεια της ξεκίνησε το 2002 όταν πήγε για τζόκινγκ με τον άντρα της Mikael Bolyos και ξαφνικά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Αν και οι γιατροί της έδιναν μόνο 20% πιθανότητες να ζήσει, προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση ώστε να της αφαιρέσουν τον όγκο. Στη συνέχεια υπεβλήθηκε σε χημειοθεραπείες για χρόνια με αποτέλεσμα να χάσει μερικώς την ακοή της, να σταματήσει να βλέπει από το ένα μάτι και να μην μπορεί να μιλάει για κάποιους μήνες. Οι Roxette εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 και τη δεκαετία του '90 γνώρισαν πολλές και μεγάλες επιτυχίες όπως The Look, It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Fade like a flower κ.α. Συνολικά οι Roxette έχουν πουλήσει πάνω από 75.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο ενώ υπήρξε μια τετραετία που τα τραγούδια τους δεν έφυγαν ποτέ από τον πίνακα των 100 hot τραγουδιών του Billboard. Το συγκρότημα είχε έλθει το 2011 στην Αθήνα για συναυλία.
• Στο 1975 μας ταξιδεύει η Σήραγγα του Χρόνου, σε ένα show της αυστραλιανής τηλεόρασης όπου οι Nazareth παίζουν live το “Hair of the Dog”.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Πολυ σπουδαια η Marie και συνεβαλε και αυτη με την μπαντα της στις ωραιες αναμνησεις μας. Πολυ στεναχωρηθηκα και για την περιπετεια της και για την απωλεια της....r.i.p.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή