ROCK INCIDENT 88: ΟΙ VAN HALEN ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ M&M’s

Οι απαιτήσεις των καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια της περιοδείας πολλές φορές αγγίζουν το εξωφρενικό! Κι αν σας φαίνεται ιδιότροπος ο Kanye West που ζητά να έχει μια καρέκλα κουρέα για να κάθεται, η Mariah Carey ακούγεται πολύ λογική που θέλει δύο βάζα με λευκά τριαντάφυλλα. Συνήθως οι ιδιοτροπίες εξαντλούνται στο μενού των snacks που υπάρχουν στα παρασκήνια (χορτοφάγοι κλπ και σπάνια ξεπερνούν την… ανθρώπινη φαντασία!). Αν στοιχίζουν, το κόστος μεταβιβάζεται στην τιμή του εισιτηρίου. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις που κατά καιρού έχουν δει το φως της δημοσιότητας με κορυφαία αυτή των Van Halen που στην αμερικάνικη περιοδεία του 1982 ζήτησαν από το διοργανωτή ένα μπολ με καραμέλες M&M αλλά ΧΩΡΙΣ τις χρώματος καφέ, βάζοντας και οικονομική ρήτρα σε περίπτωση που εύρισκαν καφέ M&M (σ.σ. οι οποίες έχουν γεύση σοκολάτας). Επίσης ζητούσαν γιαούρτια μιας συγκεκριμένης μάρκας (Danon) αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, όσο στο να βάλει ο διοργανωτής άνθρωπο να βγάλει τις καφέ καραμέλες.  Να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο εκείνης της χρονιάς με όλες τις υποχρεώσεις διοργανωτή και συγκροτήματος, ήταν 53 σελίδες!
Αυτή η απαίτησή τους για πολλά χρόνια αναφερόνταν σαν μια ανοησία που σαν μοναδικό σκοπό είχε να ταλαιπωρήσει το διοργανωτή και τίποτε άλλο.

Όπως διευκρίνισε πολλά χρόνια αργότερα ο David Lee Roth, αυτή η απαίτηση είχε σαν μοναδικό σκοπό να δουν αν ο διοργανωτής διάβαζε προσεκτικά τις οδηγίες που του έστελναν! Μπορεί αυτό να φαντάζει ανόητο, αλλά πολλοί καθηγητές marketing έχουν συμπεριλάβει στο μάθημά τους το περιστατικό αυτό σαν δείγμα προσοχής και σεβασμού των όρων συμβολαίου! Μια άλλη απαίτηση τους, αυτή τη φορά τεχνικού επιπέδου, ήταν να υπάρχου συγκεκριμένες λάμπες φωτισμού στη σκηνή γιατί πολλοί χώροι που έπαιζαν είχαν ξεπερασμένα συστήματα φωτισμού!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
13/11/19



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου