NEWS OF THE WORLD (29/11/19)

• "Dance With The Devil - The Cozy Powell Story" είναι ο τίτλος της βιογραφίας του Cozy Powell που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Wymeruk. Μπορείτε να το προπαραγγείλτε από εδώ www.wymeruk.co.uk.
• Το άλμπουμ Homegrown που είχε ηχογραφήσει πριν 45(!) χρόνια Neil Young θα βρει το δρόμο της κυκλοφορίας. Τότε ο Young είχε προτιμήσει να κυκλοφορήσει το άλμπουμ Tonight’s The Night, αφήνοντας τα τραγούδια του Homegrown στο συρτάρι.  Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock θέτει τα τραγούδια του σαν πολύ σημαντικά αφού ηχογραφήθηκαν αμέσως μετά από την αποχώρησή του από τους Crosby, Stills, Nash and Young και  η ηχογράφησή τους έγινε με αναλογικά μηχανήματα.
• Ακόμα ένα lyric video από τους Magnum αυτή τη φορά για το τραγούδι τους "Not Forgiven" από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ τους "The Serpent Rings" που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιανουαρίου 2020 σε CD digipak, 2πλό LP, περιορισμένο box set, download και stream.
• Στο καινούργιο άλμπουμ με διασκευές του Ace Frehley (σ.σ. τι θα πει ποιος είναι αυτός;) με τίτλο Origins Vol. 2 θα συμμετέχει ο πρώην κιθαρίστας των Kiss, Bruce Kulick.
•  Ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ από μουσικούς που έγραψαν ιστορία με progressive συγκροτήματα κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για το A Prog Rock Christmas με συμμετοχές από τους Kasim Sulton (Utopia), Steve Morse, Annie Halsam (Renaissance), Billy Sherwood (Yes), Patric Moraz (Yes, Moody Blues), Martin Turner (Wishbone Ash),  Robin McAuley (MSG), Thijs Van Leer (Focus), John Wetton (Asia, UK, Uriah Heepκ.α.), Nik Turner (Hawkwind) κ.α. ενώ ο ηθοποιός Malcolm McDowell ερμηνεύει το You're A Mean One, Mr. Grinch! Το A Prog Rock Christmas κυκλοφορεί σε CD και λευκό βινύλιο.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο μπασίστας Doug Lubahn, που είχε παίξει με τους Doors στα άλμπουμ Strange Days, Waiting for the Sun και Soft Parade. Αν και το αμερικάνικο συγκρότημα του είχε προτείνει να γίνει μόνιμο μέλος αυτός αρνήθηκε και στη συνέχεια έπαιξε με τους Pat Benatar, Billy Squier και Ted Nugent.

• Κυκλοφόρησε σε dvd το ντοκιμαντέρ των Y&T, "Y&T: On With The Show - The Documentary" σε αφήγηση του Eddie Trunk. Περιέχει πολλές συνεντεύξεις του αμερικάνικου συγκροτήματος , από την εποχή που έπαιζαν στο σπίτι της γιαγιάς του Leonard Haze, από την εποχή που μετακινόντουσαν με ένα μικρό βαν Volkswagen και ιστορίες από τις ηχογραφήσεις των άλμπουμ τους. Το Blu-ray θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Δεκέμβρη.

• Χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Music For Nation, Martin Hooker που είχε υπογράψει τους Metallica, Twisted Sister κ.α. Πραγματικά μεγάλη μορφή στο χώρο του heavy metal.
• Η πρώην τραγουδίστρια των Fairport Convention, Judy Dyble ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων και έχει ξεκινήσει θεραπεία. Δυνατά και περαστικά.

• Δείτε το πρώτο video που ετοίμασαν οι SL THEORY μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι Cipher, θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου και το τραγούδι τιτλοφορείται "You Never Happened". Από εδώ μπορείτε να παραγγείλετε το άλμπουμ που διατίθεται σε digipack με  τριπλό εξώφυλλο!
• Η περιοδεία των Guns’n’Roses "Not In This Lifetime" έχει ξεπεράσει σε τζίρο τα $584.200.000, με 5,371,891 ειστήριασσε 158 συναυλίες σε όλο τον πλανήτη. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του "Not in This Lifetime" και οι Slash, Duff McKagan, Axl Rose, Richard Fortus, Frank Ferrer και οι δύο οργανίστες Dizzy Reed και Melissa Reese, βλέπουν αφ υψηλού τις περιοδείες των  U2 "360", Rolling Stones "A Bigger Bang", Ed Sheeran, "Divide" και Coldplay "A Head Full Of Dreams" που κι αυτές έχουν ξεπεράσει τα 500.000.000 σε τζίρο!
• Κατά τη διάρκεια συναυλίας του Post Malone, που ξαφνικά όλοι τον μάθαμε, στη σκηνή ανέβηκε ο Ozzy και μαζί τραγούδησαν το  "Take What You Want".
• Την επιστροφή τους στην Ευρώπη για συναυλίες ανακοίνωσαν οι Faith No More. Για την ώρα ανακοίνωσαν μόνο 10, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες ημερομηνίες.
• Στο παρελθόν μας μεταφέρει η Σήραγγα του Χρόνου και συγκεκριμένα στο 1966 όταν η Troggs έβλεπαν το τραγούδι τους «I Can't Control Myself» να πηγαίνει στο Νο2 του βρετανικού chart.  
          
















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου