ROCK INCIDENT 85: O MICHAEL SCHENKER ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ AUDITION ΓΙΑ ΤΟΝ OZZY

Μάρτιος του 1982 κι ο υπερταλαντούχος κιθαρίστας Rhandy Rhoads φεύγει από τη ζωή μετά από το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη λίγο έξω από το Leesburg της Φλώριδα. Έτσι ο Οzzy, ξαφνικά  μένει χωρίς κιθαρίστα κι αρχίζει ένα κύκλος auditions για να τον αντικαταστήσει.
Η άλλη πλευρά της ιστορίας, βρίσκει τον Γερμανό κιθαρίστα Michael Schenker να έχει τελειώσει από τον Αύγουστο του 1981 τις ηχογραφήσεις του live άλμπουμ του One Night at Budokan (σ.σ. που κυκλοφόρησε το 1982), να έχει επιτρέψει στη Μ.Βετανία και να είναι αμφίβολος κατά πόσο θα συνεχίσει με το συγκρότημα αφού ο τραγουδιστής Gary Barden κι ο ντράμερ Cozy Powell έχουν αποχωρήσει. Μαθαίνει ότι ο Ozzy ψάχνει για κιθαρίστα και κάνει μια πρώτη διερευνητική επαφή μαζί του για μελλοντική συνεργασία, λέγοντας του εξ αρχής ότι οι πιθανότητες συνεργασίας είναι λίγες. Ο βασικός λόγος είναι ότι ο Cozy Powel, που δεν είχε αποχωρήσει από τους Michael Schenker Group έως εκείνη τη στιγμή, πιέζε το Γερμανό κιθαρίστα να μη διαλύσει το συγκρότημα και να συνεχίσει με άλλο τραγουδιστή (σ.σ. που τελικά ήταν ο  Graham Bonnet). Όμως κι ο Michael Schenker είχε πολλές αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να γίνει μέλος του συγκροτήματος του Ozzy, αμφιβολίες σε προσωπικό επίπεδο. "Ξαφνικά πέρασαν από το μυαλό μου ότι είχα ζήσει με τους UFO και τους Scorpions. Μα ακριβώς για να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις έφυγα από αυτούς, για να κάνω κάτι δικό μου» λέει ο Schenker. Εξ’ άλλου με την κυκλοφορία του live άλμπουμ των UFO, Strangers in the Night ένιωσε ότι έφθασε στην κορυφή!
Η όλη περίπτωση συνεργασίας δεν έφερε τους 2 μουσικούς στο studio για να κάνουν μια πρόβα κι έμεινε στο φιλολογικό στάδιο. Ο Ozzy προσέλαβε τον Jake E Lee με τον οποίο ηχογράφησε το άλμπουμ Bark at the Moon, ενώ ο Michael Schenker συνέχισε τους Michael Schenker Group ηχογραφώντας το άλμπουμ Assault Attack . Για την ιστορία, ο Schenker συνάντησε τον Ozzy σε ένα studio όπου παλαιότερα ηχογραφούσαν οι Black Sabbath κι εκείνο που του έκανε εντύπωση ήταν οι ποσότητες αλκοόλ που έπινε αλλά και τα μπαχαρικά που έτρωγε. "Πώς τα καταφέρνει και μένει ζωντανός;» αναρωτήθηκε!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
3/10/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου