NEWS OF THE WORLD (27/10/19)

•  Τους Tony Martin’s Headless Cross σχημάτισε ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath, Tony Martin και ετοιμάζεται για ζωντανές εμφανίσεις όπου φυσικά θα παίζει το ένδοξο παρελθόν του με το μεγάλο συγκρότημα. Μαζί του οι Danny "Danté" Needham (Venom) στα ντραμς, Dario Mollo (πρώην Graham Bonnett) κιθάρες, Eddie George (πρώην Magnum) πλήκτρα και Magnus Rosén (πρώην Hammerfall) μπάσο. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Tony Martin ήταν τραγουδιστής στα άλμπουμ των Black Sabbath, "The Eternal Idol" (1987), "Headless Cross" (1989), "Tyr" (1990), "Cross Purposes" (1994), "Cross Purposes Live" (1995) και"Forbidden" (1995).  Στο τελευταίο, έγινε ένα καινούργιο remix από τον Tony Iommi μες την πρόθεση να επανακυκλοφορήσει remastered μέσα στο 2019.
• Χωρίς το κομμάτι να είναι κάτι το ιδιαίτερο σας προτείνω να δείτε το video των Quiet Riot για το καινούργιο τραγούδι τους "In The Blood" που έχει μεγάλη δόση από spaghetti westerns τύπου "A Fistful Of Dollars" και"The Good, The Bad And The Ugly".
• To box set Silver Dreams: The Complete Albums 1975-1980 κυκλοφόρησαν οι Babys καλύπτοντας έτσι ολόκληρη τη δισκογραφία τους συν bonus ένα cd με live τους με τίτλο “Live At The Tower Theatre» του 1977. Οι Babys είναι γνωστοί από τη συμμετοχή του τραγουδιστή John Waite (αργότερα στους Bad English) και του οργανίστα Jonathan Cain (αργότερα μέλος των Journey)Τα studio άλμπουμ που θα βρείτε στο box set είναι τα Babys (1976), Broken Heart (1977), Head First (1978), Union Jacks (1980) και On the Edge (1980). 

• Με καρκίνο στο πάγκρεας διαγνώστηκε ο ντράμερ των Quiet Riot, Frankie Banali κι ήδη ξεκίνησε θεραπεία. Δυνατά και Περαστικά.
• Ο George Lynch επιβεβαίωσε ότι στο επόμενο άλμπουμ των Lynch Mob θα τραγουδάει ο Andrew Freeman, τραγουδιστής και στους Last in Line.
• Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Toto στη Φιλαδέλφεια στις 20 Οκτωβρίου, στη σκηνή ανέβηκε ο οργανίστας και ιστορικό μέλος τους David Paich και έπαιξαν το "Africa". Ο Paich έχει αποχωρήσει από τις live εμφανίσεις του συγκροτήματος λόγω προβλημάτων υγείας. Σύμφωνα με τον κιθαρίστα Steve Lukather, αυτή ήταν η τελευταία live συναυλία των Toto με το παρόν σχήμα!
• Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης, που είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Νάνα Μούσχουρη, Charl Aznavour, Ντέμης Ρούσσος, ο Al Bano και Romina Power και πάρα πολλούς Έλληνες όπως Γιάννη Πάριο, Φίλιππο Νικολάου,  Μπέσσυ Αργυράκη, Ελένη Δήμου, Μαρινέλλα, Λίτσα Διαμάντη, Γιάννη Πετρόπουλο κ.α . Είχε ξεκινήσει την πορεία του σαν μουσικός παίζοντας πλήκτρα τη δεκαετία του 60 στους Seagull. Εκτός από τη συνεργασία του με Έλληνες καλλιτέχνες, τη δεκαετία του 80 εργάστηκε στην  Ολλανδία όπου διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ στο προσωπικό του δίσκο  «Olympus Symphony». Είχε γίνει γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 80 χάρις στις συμμετοχές του στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης σαν μαέστρος αλλά κι από τις συνθέσεις του που ερμήνευσαν με επιτυχία οι παραπάνω τραγουδιστές.
• Ένα καταπληκτικό video βρήκε ο Κώστας Θεδωρακάκος και σας το παρουσιάζω. Οι Deep Purple σε ένα τηλεοπτικό σουρεαλιστικό γερμανικό show το 1969!
• Η συναυλία των Annihilator της 15ης Νοεμβρίου στην Αθήνα, μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο και συγκεκριμένα στο Piraeus 117 Academy. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ισχύουν κανονικά καθώς η διαδικασία έκδοσης νέων Hardcopy εισιτηρίων δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία της συναυλίας.
Υπενθυμίζεται πως όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα παραλάβουν hardcopy κατά την είσοδο τους στο χώρο της συναυλίας.
• Αυτό είναι ένα από τα τραγούδια του Use your Illusion I που οι Guns'n'Roses έχουν να το παίξουν 26 ολόκληρα χρόνια. Δείτε το "Dead Horse" απ΄πο συναυλία τους στην Oklahoma.  
• Μπορεί η κεντρική ιρλανδική τράπεζα να έθεσε σε κυκλοφορία συλλεκτικά νομίσματα προς τιμή του Άγιου Rory και του Phil Lynott, αλλά και οι Twisted Sister δεν πάνε πίσω. Όχι βέβαια πως κάποια τράπεζα μπήκε στη διαδικασία να τυπώσει νομίσματα προς τιμήν του αλλά οι ίδιοι(!) τύπωσαν μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων με θέμα τα 35α γενέθλια του ιστορικού άλμπουμ τους "Stay Hungry". Μπορείτε να το παραγγείλετε μόνο μέσω PayPal στη διεύθυνση Coallier@aol.com, η τιμή του είναι $35.00 συν $5.00  μεταφορικά συν $5.00 για τα ευρωπαϊκά ταχυδρομεία. .Αν συναντήσετε προβλήματα κατά την παραγγελία επικοινωνείστε με τη διεύθυνση Coallier@aol.com υπ όψιν Daniel Stanton.
• Βλέποντας σε video τη μοναδική επιτυχία των Αμερικάνων Box Tops διαβάστε τη μικρή ιστορία τους που ξεκινάει από το Memphis το 1967. Εκτός από το "The Letter" άλλα γνωστά τραγούδια τους είναι τα "Cry Like a Baby" και "Soul Deep". Ο ήχος τους, καθαρός ήχος blue-eyed soul της δεκαετίας του 60, ήταν ένα μείγμα soul και pop  Μεγάλη προσωπικότητα του συγκροτήματος ο τραγουδιστήςAlex Chilton,αργότερα σχημάτισε τους Big Star. Ηχογράφησαν συνολικά 4 άλμπουμ αλλά κυκλοφόρησαν περισσότερα από15 singles.










Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου