ROCK INCIDENT 84: ΣΤΟΝ AXL ROSE ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΝΟΣ KAI O KRIST NOVOSELIC «ΤΡΩΕΙ» ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ!!!

Το 1992 τα βραβεία MTV αποτελούν ένα μεγάλο γεγονός στη μουσική βιομηχανία και οι βραβεύσεις αλλά και εμφανίσεις των καλλιτεχνών είναι πολλής σημαντικές. Εκείνη τη χρονιά διοργανώθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου στο  Pauley Pavilion του Λος Άντζελες και οι μεγάλοι νικητές ήταν οι Van Halen και οι Red Hot Chili Peppers που κατέκτησαν τα περισσότερα βραβεία. Όμως στο σημερινό Rock Incident δεν θα μας απασχολήσουν τα βραβεία αλλά δύο περιστατικά που συνέβησαν εκείνη την ημέρα, ένα στα παρασκήνια κι ένα στη σκηνή. Και ξεκινάμε με αυτό που συνέβη στα καμαρίνια ήταν ο Kurt Cobain των Nirvana με τη γυναίκα του Courtney Love με τη νεογέννητη κόρη τους Frances. Σε μια στιγμή πέρασε από εκεί ο Axl Rose και μόλις τον είδε η Courtney Love του φώναξε “Axl, θες να γίνεις νονός;” Η ιδέα δεν πρέπει να του άρεσε καθόλου γιατί έφυγε χωρίς καν να απαντήσει ενώ ο Cobain της είπε να σταματήσει να του φωνάζει. Στο περιστατικό παρόντες ήταν οι μπασίστες Krist Novoselic και Duff McKLagan που αργότερα επιβεβαίωσαν το γεγονός.  Προσωπικά μου είναι αδύνατον να φανταστώ τον Axl νονό, να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να αγοράζει παπούτσια στο μωρό Πάσχα και Χριστούγεννα!!!!

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη λίγο αργότερα στη σκηνή όπου οι Nirvana έπαιζαν το “Lithium”. Πάνω στην ένταση της στιγμής, ο Krist Novoselic πέταξε το μπάσο στον αέρα, τυφλωμένος όμως από τα φώτα δεν υπολόγισε καλά και το μπάσο του ήλθε στο κεφάλι! (δείτε το video). Χρειάστηκε τη βοήθεια των διασωστών για να επανέλθει, αφού πια τον είχαν πάει στα καμαρίνια, ενώ παρών ήταν και ο Brian May των Queen που έπινε παγωμένη σαμπάνια και παρακολουθούσε τις προσπάθειες των διασωστών να τον συνεφέρουν. Μόλις ο Novoselic συνήλθε, ζήτησε από τον May λίγη παγωμένη σαμπάνια για να επανέλθει πλήρως! 

Α.Ρ.
24/9/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου