NEWS OF THE WORLD (30/9/19)

• Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός Marilyn Manson εντάχθηκε στο καστ του τρίτου κύκλου της σειράς American Gods εντάχθηκε ο Marilyn Manson που θα υποδυθεί έναν τραγουδιστή, τον Johan Wengren αρχηγό του Viking συγκροτήματος Blood Death. O Wengren και οι Blood Death είναι πηγή δύναμης για τον Mr. Wednesday (που υποδύεται ο Ίαν ΜακΣέιν) στον πόλεμό του με τους Νέους Θεούς. Ο Manson θα εμφανιστεί σε τέσσερα επεισόδια του τρίτου κύκλου της αμερικανικής σειράς. Στη σειρά οι θεοί είναι οι προσωποποιήσεις των πιστεύω, των προκαταλήψεων και των παθών των ανθρώπων. Οι Παλιοί Θεοί συγκρούονται με τους Νέους Θεούς (Tech Boy, New Media κ.ά.) που έχουν αναδυθεί στη σύγχρονη εποχή και αντιπροσωπεύουν τις εμμονές του κόσμου με τα media, τους διάσημους, την τεχνολογία και τα ναρκωτικά. Οι Παλιοί θεοί καθοδηγούμενοι από τον Mr Wednesday προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους Νέους για να επιβιώσουν και ο Shadow Moon (άνθρωπος) βρίσκεται στη μέση του εμφυλίου και ενός όλο και πιο περίπλοκου μυστηρίου. Η σειρά βασίζεται στο μυθιστόρημα φαντασίας του Neil Gaiman «Ο πόλεμος των Θεών».
• Καινούργιο άλμπουμ έχει ο Rod Stewart. Τίτλος του You’re in My Heart: Rod Stewart With the Royal Philharmonic Orchestra κι όπως φανερώνει ο τίτλος του είναι γνωστά τραγούδια του ερμηνευμένα με τη συνοδείας Φιλαρμονικής, συν ένα καινούργιο τραγούδι που τιτλοφορείται “Stop Loving Her Today”. Η κυκλοφορία του You’re in My Heart: Rod Stewart With the Royal Philharmonic Orchestra θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου σε μονό και διπλό CD σε παραγωγή του Trevor Horn.
• Δείτε κι ακούστε το lyric video που παρουσίασαν οι Pink Floyd για το τραγούδι τους «Keep Talking» από το άλμπουμ Division Bell.
• Μια έκθεση με έργα του Roger Dean, βασισμένη σε έργα του που σχεδιάστηκαν ειδικά για το άλμπουμ των Yes, Relayer. Η έκθεση διοργανώνεται στο Trading Boundaries στο Fletching του East Sussex από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου.
• Μια επανέκδοση του κλασικού άλμπουμ των Queensryche, ”Empire” για την 30η επέτειο του υποσχέθηκε ο Geoff Tate.Μόνο που η καινούργια έκδοση θα έχει πολλά bonus κομμάτια, live τραγούδια και η κυκλοφορία του αναμένεται για τις αρχές του 2020.
• Οι Manowar θα κυκλοφορήσουν ένα βιβλίο με φωτογραφίες με τίτλο “The Blood Of The Kings – Vol.I” όπου θα περιέχει σπάνιο υλικό από τις live εμφανίσεις τους, στο στούντιο αλλά και σε προσωπικές στιγμές!
• Έχουν περάσει 3 σχεδόν μήνες από τον Ιούνιο του 2019 όταν ο Dave Mustaine ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση της διάγνωσής του με καρκίνο, ενώ παράλληλα είχαν αναβληθεί και οι μελλοντικές εμφανίσεις της μπάντας μέχρι νεοτέρας. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο ηγέτης των Megadeth ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της θεραπείας του  με τους γιατρούς να είναι πολύ αισιόδοξοι με την μέχρι τώρα πορεία της. Παρ’ όλα αυτά,  δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του συγκροτήματος στο Megacruise ενώ τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2020 ενώ θα πραγματοποιηθούν οι  special guest εμφανίσεις τους στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Five Finger Death Punch.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο συνεργάτης στιχουργός των Grateful Dead, Robert Hunter.
• Καινούργιο προσωπικό άλμπουμ από τον κιθαρίστα των UFO,  Vinnie Moore. Τέσσερα χρόνια μετά το Aerial Visions (2015) το νέο του πόνημα τιτλοφορείται Soul Shifter, θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου και μαζί του παίζουν οι Rudy Sarzo μπάσο, Jordan Rudess πλήκτρα, Richie Monica ντραμς, Michael Bean μπάσο, John Cassidy πλήκτρα και John Pessoni ντραμς. Το Soul Shifter είναι το ένατο προσωπικό του άλμπουμ ενώ έχει κι  6 άλμπουμ με τους UFO.
• Νέο  video από τους Planet of Zeus. Τίτλος του “All these happy people” και περιλαμβάνεται στο νέο studio album τους με τίτλο "Faith in Physics" που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του αποτελεί έργο του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου και πρωταγωνιστεί ο stand-up comedian Βύρων Θεοδωρόπουλος.

• Για μια ακόμα φορά ο 56χρονος κιθαρίστας και τραγουδιστής των Metallica, James Hetfield μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης με αποτέλεσμα το συγκρότημα να αναγκαστεί να ακυρώσει τις προγραμματισμένες του συναυλίες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
• Ο Jeff Lynne και οι ELO έχουν καινούργιο άλμπουμ που τιτλοφορείται From Out of Nowhere και θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου.
• Ο κιθαρίστας των Iron Maiden, Janick Gers κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος στο San Antonio, έκανε τα γνωστά ποζεράδικα κόλπα του αλλά η κιθάρα του γλίστρησε και βρέθηκε στην πλάτη ενός σεκιουριτά! Για καλή του τύχη, του την επέστρεψαε και αυτός…συνέχισε.
•    Για δεύτερη φορά ο τραγουδιστής των Uriah Heep, Bernie Shaw συνεργάζεται με το φίλο του και συμπατριώτη (σ.σ. και οι δύο είναι Καναδοί) Dale Collins. Οι δύο μουσικοί είχαν κυκλοφρήσει το 1999 ένα  EP με τρία τραγούδια και τώρα ετοιμάζονται για άλμπουμ που χωρίς να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο.
• Η Σήραγγα του Χρόνου μας μεταφέρει στις 22 Σεπτεμβρίου 1978 στο Sellend Arena της Καλιφόρνια όπου οι Van Halen άνοιγαν για τους Black Sabbath στην πρώτη world tour που πραγματοποίησαν. Η συνολική διάρκεια του video δεν υπερβαίνει τα 25 λεπτά είναι όμως ένα εξαιρετικό δείγμα της κίνησης και του δυναμισμού τους στη σκηνή.

Η σειρά των Van Halen να κυκλοφορήσουν ένα box set με όλα τα singles βινυλίου που έχουν κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία!. Τίτλος του box set Van Halen: The Japanese Singles 1978-1984 και θα περιέχει 13 singles όλα σε βινύλιο με τα αυθεντικά εξώφυλλά τους. Μερικά από τα τραγούδια είναι τα Ain’t talking ‘Bout Love, Dance The Night Away, Jump, Panamaκαι Hot For Teacher. Η γιαπωνέζικη αγορά ήταν κι είναι πολύ μεγάλη για τα hard/heavy συγκροτήματα κι έτσι στο  παρελθόν κυκλοφόρησαν πολλά singles, αλλά και bonus που δεν εμφανίστηκαν στις αμερικάνικες κι  ευρωπαικές εκδόσεις άλμπουμ. Η κυκλοφορία του Van Halen: The Japanese Singles 1978-1984 θα γίνει την 1η Νοεμβρίου.
















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου