ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο LARRY WILLIS, O ΠΡΩΤΟΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ MOTÖRHEAD.

Στενοχωρηθήκαμε και βαρεθήκαμε να γράφουμε για θανάτους τις τελευταίες ημέρες. Χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα αίτια του θανάτου, έφυγε από τη ζωή ο 70χρονος κιθαρίστας Larry Wallis, που έπαιξε στο πρώτο ιστορικό άλμπουμ τους  "On Parole" (No 65 Μ.Βρετανία). Δισκογραφικά το άλμπουμ έχει μια περίεργη ιστορία, αφού ηχογραφήθηκε το 1975 αλλά κυκλοφόρησε 4 χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 1979 όταν το συγκρότημα είχε ήδη γνωρίσει επιτυχία με τα άλμπουμ Overkill και Bomber. Η κυκλοφορία του έγινε χωρίς την άδεια τους και ηχογραφήθηκε με σύνθεση Lemmy Kilmister τραγούδι/μπάσο, Larry Wallis κιθάρα τραγούδι στα"Vibrator" και "Fools", Phil "Philthy Animal" Taylor ντραμς, ενώ στις εκδόσεις με bonus τραγούδια σε 5 κομμάτια ντραμς παίζει ο Lucas Fox. H αιτία καθυστέρησης της κυκλοφορίας του ήταν ότι το συγκρότημα είχε αλλάξει δισκογραφική εταιρεία και δεν ήθελε να κυκλοφορήσει παλαιότερο υλικό του που θεωρούσαν ότι δεν τους αντιπροσώπευε. Παρ’ όλα αυτά το άλμπουμ σημείωσε σχετική επιτυχία (Νο 65 στη Μ.Βρετανία) και έγινε συλλεκτικό. Ορισμένα τραγούδια του επαναηχογραφήθηκαν έχοντας αυτή τη φορά στην κιθάρα τον "Fast" Eddie Clarke και συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Motörhead.
Το On Parole κυκλοφόρησε με διάφορα εξώφυλλα, αυτό είναι το πλέον συνηθισμένο.

Μετά την απομάκρυνσή του από το συγκρότημα, ο Wallis ασχολήθηκε με την παραγωγή εργαζόμενος στην τότε ανερχόμενη δισκογραφική εταιρία Stiff Records. Τα δύο άλμπουμ στα οποία έκανε παραγωγή ήταν τα "A Louder Silence" και "Wreckless Eric" του Wreckless Eric. Ηχογράφησε το single "Police Car/On Parole" με παραγωγό τον Nick Lowe. Το τραγούδι έγινε επιτυχία στην εκτέλεση των Members.
 

To 1987 επανασχημάτισε τους Pink Fairies με τους οποίους ηχογράφησε το άλμπουμ με το χαρούμενο τίτλο 'Em And Eat 'Em" ενώ το 2001 κυκλοφόρησε το  προσωπικό του άλμπουμ "Death In The Guitafternoon".
 
20/9/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου