ΓΙΑΤΙ Ο JIM MORRISON ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ “TOUCH ME” (DOORS)

Η κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ των Doors με τίτλο The Soft Parade το 1969, παρουσιάζει το αμερικάνικο συγκρότημα να πειραματίζεται με το art rock και τη jazz fusion!
Σε γενικές γραμμές, το άκουσμα του ξένισε τους fans τους που περίμεναν κάτι διαφορετικό, σίγουρα πιο κοντά στον ήχο του τελευταίου studio άλμπουμ τους, Waiting for the Sun. Κι όμως το The Soft Parade έβγαλε μια μεγάλη επιτυχία, το "Touch Me" (Νο 3 Αμερική), σύνθεση του κιθαρίστα Robby Krieger.
Σύμφωνα με τον Ray Manzarek, o “Robby είχε τιτλοφορήσει το τραγούδι Hit Me, λέξεις που ακουγόντουσαν και στους στίχους  – ‘Come on, co ome on, come on, hit me, babe’” αλλά ο Morrison αρνήθηκε να τους ερμηνεύσει, λέγοντας του Krieger
“αν τους τραγουδήσω θα περπατώ στο δρόμο και ο κόσμος θα με χτυπάει!»

Έτσι ο Krieger πρότεινε στον Morrison να τους αλλάξει και στη θέση του Hit me να βάλει ότι θα τον ευχαριστούσε. Κι ο Morrison έβαλε τις λέξεις Touch me.

Υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία στο συγκεκριμένο τραγούδι, το ένα είναι καθαρά μουσικό και το άλλο …διαφημιστικό.  Το μουσικό αφορά το σόλο σαξόφωνο που ακούγεται στο τέλος από τον Curtis Amy, ενώ οι λέξεις"Stronger than dirt" που ακούγονται την ώρα που τελειώνει το τραγούδι, είναι το σλόγκαν που ακουγόταν στη μεγάλη διαφήμιση του καθαριστικού Ajax!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
28/9/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου