ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Ου γαρ έρχεται μόνον, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν-δυστυχώς- απόλυτο δίκιο. Τα νέα από το ιατρικό πεδίο δεν είναι ευχάριστα για τον τραγουδιστή των Michael Schenker Fest, Graham Bonnet που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη. Έτσι αναβάλλονται οι εμφανίσεις του μ το συγκρότημα που είχαν προγραμματιστεί έως το Μάρτιο του 2020 όποτε και θα έχει αναρρώσει πλήρως. Ο Graham Bonnet  έχει περάσει από ιστορικά συγκροτήματα του rock όπως Rainbow, Michael Schenker Group και Impelitterri. Την ίδια ώρα, ο τραγουδιστής των Saxon, Biff Byford, αναρρώνει μετά από τριπλό bypass που έκανε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Η αγάπη και οι προσευχές μας τους συνοδεύουν. Καλύτερα είναι τα πράγματα για τον 75χρονο τραγουδιστή των Who, Roger Daltrey κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Houston «έχασε» τη φωνή του. Και γράφω «καλύτερα», σε σχέση με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν οι Bonnet και Byford. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και σίγουρα όχι η τελευταία αλλά σίγουρα είναι πολύ δυσάρεστη η στιγμή που ένας τραγουδιστής νιώθει να «χάνει» τη φωνή του πάνω στη σκηνή, την ώρα της συναυλίας. Αυτό  συνέβη με τον Daltrey που ήδη είχε παίξει 8 τραγούδια το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου 2019, ξαφνικά η φωνή του δεν έβγαινε και είπε στο κοινό: “Νομίζω ότι δεν μπορώ να τραγουδήσω” λέει από το μικρόφωνο με εμφανή τη στενοχώρια στο πρόσωπό του, ενώ ο κιθαρίστας Pete Townshend ζητά συγνώμη από το κοινό για την αναγκαστική διακοπή. Πριν τη συναυλία ο Roger επισκέφτηκε γιατρό που τον βρήκε σε καλή κατάσταση. Κάτι συνέβη και έχουμε αυτή την κατάσταση» κι έτσι όλη η υπόλοιπη περιοδεία βρίσκεται στον ..αέρα. Οι Who μετά από 13 χρόνια έχουν καινούργιο άλμπουμ με τίτλο Who που θα κυκλοφορήσει στις 22Νοεμβρίου. Κι ενώ γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε κι ο Steven Tyler των Aerosmith που αναγκάστηκε να σταματήσει τη προγραμματισμένη συναυλία τους που δινόταν στο Las Vegas, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Πιο πρόσφατα, ο μεγάλος ντράμερ των Cream, ο 80χρονος Ginger Baker μπήκε σε νοσοκομείο σε κρίσμιμη κατάσταση. Ου γαρ έρχεται μόνο….
28/9/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Καποιος ειχε πει οτι o μεγαλος 'παικτης ' (μιλωντας για αθλητισμο ) πρεπει να ξερει ποτε αποσυρεται . Καπως ετσι πρεπει να ειναι και γιαυτους τους καλλιτεχνες .Σιγουρα εχοντας το μικροβιο της μουσικης δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο και επισης αισθανονται 'ζωντανοι ΄ μονο κανοντας αυτο . Επισης πιθανων και καποιοι δεν εχουν εξασφαλιστει οικονομικα και αυτο ειναι το μεροκαματος τους . Σε καθε περιπτωση θεωρω οτι πρεπει οι ιδιοι να 'κατεβουν ' νοητα απο την σκηνη και να δουν τον εαυτο τους αν τους ικανοποιει η εικονα και το αποτελεσμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο παρελθον εχω "κραξει" πχ τον David Coverdale για την παρουσια του τα τελευταια δεκα (και) χρονια αλλα στο τελος παντα λεω.....
    Που να παρει! Ειναι ο David Coverdale και δεν με νοιαζει αν δεν εχει την φωνη που ειχε καποτε. Ειναι αυτος που παντα θαυμαζα και που παντα τραγουδαγα τα τραγουδια του. Το δεος ειναι ακριβως το ιδιο οπως τοτε για μενα. Και Ναι! Θα πηγαινα να τον δω live ακομα και ας μην αρθρωνε λεξη! Για τον απλο λογο...
    Γιατι ειναι Αυτος και δεν θα υπαρξει αλλος σαν κι αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω Σπυρο , ο ιδιος πρεπει να κατεβασει τον εαυτο του κατω απο την σκηνη και να δει αν αυτο το 'θεαμα ' τον ικανοποιει . Αν δηλαδη θελει ο ιδιος να γινει 'μουσιακο ειδος 'που οι αλλοι θα κοιτανε σαν παραδοσιακη αξια η θα θελει οσοι τον εχουν δει να εχουν στην μνημη τους περα της εικονας του και την μουσικη του αξια (η οποια σαφως ειναι τεραστια ) . Θεωρω ο συγκεκριμενος πρεπει να σταματησει ,οχι να ασχολειται με την μουσικη , αυτο να συνεχισει να το κανει . Πιθανων σε πιο χαλαρους ρυθμους να μπορει να τραγουδησει η στο στουντιο σε ηρεμια. Επισης θα μπορουσε καλιστα να συνεχισει να φτιαχνει κομματια .Εχει η μουσικη χιλιους δυο τομεις . Καποια στιγμη η εμπορικη εκμεταλευση πρεπει να σταματησει για λογους αξιοπρεπειας θεωρω . Φαντασου ενα κιθαριστα , πληκτρα η οτι αλλο που λογω ηλικιας δεν μπορει πλεον να παιξει οπως παλια . Θα μας αρεσε να τον βλεπουμε απλα σαν εικονα στην σκηνη να περιφερεται ? Προσωπικα προτιμω να εχω την παλια καλη εικονα . Συγκεκριμενα ο Coverdale τα τελευταια χρονια εχει κανει μια πατεντα που δεν ειχα ξαναγινει .Δεν ειναι θεμα μονο backing vocals . δεν ειναι θεμα οτι δινει ολα τα 'ρεφραιν ' στο κοινο , ο μπασιστας τραγουδαει ολο το κομματι απο την αρχη μεχρι το τελος μαζι του ,οποτε οταν δεν 'βγαινει' η δικη του φωνη ,ακουγεται η 'υποστηριξη ' . Αυτο σαν αποψη ,δεν υπαρχει σωστο η λαθος . Κατ εμε υπαρχει θεμα σεβασμου στον εαυτο του και κατα δευτερον στο κοινο .

      Διαγραφή