NEWS OF THE WORLD (22/8/19)

• Μετά από 12 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, ο μετρ του horror metal, King Diamond επιστρέφει με καινούργιο άλμπουμ. Τίτλος του "The Institute" και η κυκλοφορία του πρώτου single θα γίνει το 2020. Εκείνο που προέχει για τον King Diamond είναι η αμερικάνικη περιοδεία που θα ξεκινήσει το Νοέμβριο με support τους Uncle Acid& the Deadbeats και Idle Hands.
• To Μουσείο του Λονδίνου ανακοίνωσε μια νέα έκθεση με θέμα το συγκρότημα των Clash. Τίτλος της έκθεσης: «The Clash: London Calling» και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 προσωπικά αντικείμενα από το αρχείο του συγκροτήματος, πολλά από αυτά δεν έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν. Η έκθεση γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους London Calling. Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μπάσο του Paul Simonon το οποίο έσπασε το 1979 για τις ανάγκες του εξώφυλλου του άλμπουμ, που ήταν το τρίτο του συγκροτήματος. Στην έκθεση που παρουσιάζει αντικείμενα όπως το σημειωματάριο και τη γραφομηχανή του Joe Strummer, χειρόγραφες σημειώσεις του Μick Jones και τις μπαγκέτες του ντράμερ Topper Hinton και φυσικά ότι αφορά το καταπληκτικό αυτό άλμπουμ. Θα συμπεριληφθούν επίσης στίχοι, κοστούμια, φωτογραφίες και ταινίες. Η έκθεση θα ανοίξει στις 15 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την άνοιξη του 2020.

• Δείτε το video της Doro για το γερμανόφωνο τραγούδι της "Freunde Fürs Leben" (Friends For Life) μέσα από το διπλό καινούργιο άλμπουμ της "Forever Warriors, Forever United".
• Το τρίτο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσουν οι Down and Outz, το συγκρότημα του τραγουδιστή των Def Leppard, Joe Elliott. Το άλμπουμ τιτλοφορείται "This Is How We Roll" και θα είναι διαθέσιμο στις 11 Οκτωβρίου. Η σημερινή σύνθεση των Down’n’Outz είναι Paul Guerin και Guy Griffin κιθάρες, Keith Weir πλήκτρα και οι τρεις μέλη των Quireboys, Share Ross (μπάσο μέλος των Vixen) και Phil Martini ντραμς.
• Για μια ακόμα φορά οι Lynyrd Skynyrd ακύρωσαν ημερομηνίες τους μετά από τη εγχείρηση καρδιάς που υποβλήθηκε το ιδρυτικό και μόνο από τα αρχικά μέλη τους, Gary Rossington.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο πρώην κιθαρίστας των Sarissa, Δρόσος Δρίβας. Ήταν κιθαρίστας τους την τετραετία 1990 – 1994.
Sarissa Ο Δρόσος είναι ο πρώτος από αριστερά

• Το κομμάτι τους "Barstool Warrior" επέλεξαν οι Dream Theater για να παρουσιάσουν σε video και μάλιστα animated!
• Μεγάλη περιοδεία στην Αμερική ανακοίνωσαν οι Trans Siberian Orchestra. Η περιοδεία τους θα ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου και θα τελειώσει στις 30 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας  περισσότερες από 40 εμφανίσεις γιατί πολλές ημέρες, παίζουν σε 2 διαφορετικές πόλεις! Ευχή μας να τους δούμε και στην Ευρώπη.
• Με 118.000 αντίτυπα σε μια εβδομάδα, το καινούργιο άλμπουμ των Slipknot "We Are Not Your Kind" πήγε στο Νο1 του αμερικάνικου chart!
• Το εντυπωσιακό ποσό των 150.000$ συγκέντρωσαν οι Judas Priest ή καλύτερα οι fans από τις πωλήσεις t-shirts, ποσό που διατέθηκε στο Glenn Tipton Parkinson's Foundation. Το εν λόγω ίδρυμα ασχολείται με την έρευνα κατά της ασθένειας του Parkinson, που έχει προσβάλλει τον πρώην(;) 71χρονο κιθαρίστα τους Glenn Tipton.
• Δείτε το καινούργιο video του Iggy Pop για το τραγούδι του "James Bond" μέσα από το καινούργιο άλμπουμ του "Free".
• H βρετανή συνθέτης και τραγουδίστρια A.A.Williams θα βρεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, ανοίγοντας τις συναυλίες των Sisters of Mercy στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης στις 12 Σεπτεμβρίου και στο Gazi Music Hall της Αθήνας στις 13 Σεπτεμβρίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μπασίστας των Canned Heat, Larry ‘The Mole’ Taylor. O Taylor που νικούσε τον καρκίνο με καθημερινή μάχη τα τελευταία 12 χρόνια, εκτός από τους Canned Heat με τους οποίους είχε εμφανιστεί στα Monterey Pop Festival (1967) και Woodstock (1969) είχε παίξει και με τους Monkees, John Mayall και Tom Waits.
• Η Σήραγγα του Χρόνου μας μεταφέρει στο 1973 για να δούμε τους Genesis να παίζουν live το «Watcher of the Skies» στο Shepperton. Ήταν 31 Οκτωβρίου 1973. Δείτε και ξαναδείτε το video, με τον Peter Gabriel να φοράει μοβ μπέρτα, γάντια, μακιγιαρισμένο και με φτερά νυχτερίδας στην πλάτη του,  άσχετα αν σας αρέσει το κομμάτι ή όχι  και απαντήστε στον εαυτό  σας τι μπορούν σε εμάς τους 60άρηδες να πουν τα καινούργια συγκροτήματα;







 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου