“I HATE MYSELF FOR LOVING YOU” – JOAN JETT: ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ ΤΟΥ DESMOND CHILD


To 1988 η Joan Jett γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι "I Hate Myself for Loving You"(Νο 8 Αμερική, Νο 46 Μ.Βρετανία), μια σύνθεση των Desmond Child και της ίδιας. Έχουν μεσολαβήσει 7 χρόνια από το 1981 όταν γνώριζε ένα αναπάντεχο Νο1 με τη μεγάλη επιτυχία της "I love Rock’n’Roll”, ενώ είχαν ακολουθήσει μια σειρά πετυχημένων singles που την είχαν κρατήσει στην επικαιρότητα. Singles όπως τα since "Crimson and Clover", "Do You Wanna Touch Me", "Light of Day" και "Everyday People".
Το «I Hate Myself for Loving You" ήταν το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ της Up your Alley και ο άνθρωπος που το έδωσε στην Joan Jett (πραγματικό όνομα Joan Marie Larkin) ήταν ο παραγωγός της Kenny Laguna.
Ένας κοινός φίλος των Laguna και Desmond Child, που δούλευε στη δισκογραφική εταιρεία Epic, έδωσε στον Laguna να ακούσει το τραγούδι  των Bon Jovi,‘Livin on a Prayer". Εκείνος εντυπωσιάστηκε και προσπάθησε να συναντηθεί με τον Desmond Child για να τον πείσει να γράψει τραγούδια για την Joan Jett. Εκείνη την εποχή ο Child δούλευε με τους Bon Jovi και τον Michael Bolton κι έτσι  στάθηκε αδύνατον να βρεθούν. Τελικά βρέθηκαν και του έδωσε το τραγούδι του “I Hate Myself Because I Can’t Get Laid” όπου χρειάστηκε να ξεκινήσει καινούργιος γύρος προσπαθειών για να ξανά βρει ο Laguna τον Child για να ζητήσει την άδεια του να αλλάξουν τους στίχους στον τίτλο γιατί δεν μπορούσε να το τραγουδήσει η Joan Jett. Τελικά τον βρήκε και ο τίτλος έγινε όπως τον ξέρουμε.


TRIVIA
  • Πριν γίνει η ηχογράφηση του τραγουδιού, σε μια συναυλία της Jett στη Νέα Υόρκη, τζαμάρισε μαζί τους στη σκηνή ο πρώην κιθαρίστας των Rolling Stones, Mick Taylor και δεν ήταν δύσκολο να τον προσκαλέσουν να ηχογραφήσει το σόλο στο τραγούδι!
  • Το τραγούδι ξαναέγινε επιτυχία το 2006 στην εκτέλεση της Pink, όταν έγινε το τραγούδι που άνοιγε τη δημοφιλή αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή του NBC, Sunday Night Football . Το τραγούδι ξανά ερμήνευσαν οι Faith Hill(2007) και Carrie Underwood (2013) για τις ανάγκες της εκπομπής, πάντα με επιτυχία.
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
31/8/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου