ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ (ANNIHILATOR – ALISON HELL)

Το 1989 όταν πια η μεγάλη έκρηξη του thrash είχε κοπάσει, οι Καναδοί Annihilator ήλθαν να ξανά ταράξουν τα νερά του thrash metal. Μόνο που δεν ήταν μια απλή ταραχή, αλλά τρικυμία. Οι εντελώς άγνωστοι Annihilator παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρώτο άλμπουμ με τίτλο Alice in Hell, με τον τίτλο να βγαίνει από το λογοπαίγνιου του παραμυθιού "Alice in Wonderland". Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στο τραγούδι "Alison Hell" που είναι επιτομή στο χώρο του thrash/heavy κι είναι σύνθεση των  John Bates (που δεν είναι μέλος του συγκροτήματος) και του κιθαρίστα των Annihilator, Jeff Waters.
Μετά από μια μικρή instrumental εισαγωγή, το άλμπουμ ξεκινά καταιγιστικά με το "Alison Hell" με τους στίχους του να αναφέρονται σε πραγματική ιστορία που συνέβη στο Μόντρεαλ αρχές δεκαετίας του 80,  όπου ένα μικρό κορίτσι που είναι τρομοκρατημένο από το διαβολικό πνεύμα. Η Alison ζητά τη βοήθεια των γονέων της αλλά αυτοί την αγνοούν κι έτσι το μικρό κορίτσι αρχίζει να τρελαίνεται! Οι γονείς δεν έδωσαν την απαιτούμενη αρχική σοβαρότητα στο θέμα, αντίθετα την έκλειναν στο δωμάτιο της με αποτέλεσμα η Alison να παρουσιάσει συμπτώματα ψυχικής διαταραχής.
O κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των Annihilator είχε διαβάσει την ιστορία σε εφημερίδα, του έκανε εντύπωση και σκέφτηκε να τη μεταφέρει στους στίχους του, σε ένα τραγούδι που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.
Αν σε κάποιους δίνεται η εσφαλμένη εντύπωση του σαρκασμού εκ μέρους του συγκροτήματος προς το πρόσωπού και την ιστορία της Alison, αυτό είναι λάθος γι αυτό και το συγκρότημα για να αποφύγει την όποια παρεξήγηση στην αρχή του video παραθέτει ένα μικρό σημείωμα γράφοντας «Οι Annihilator δεν θέλουν να εμπλακούν με τους  συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά να απεικονίσουν μια φανταστική ιστορία  ψυχολογικών γεγονότων.»
Οι Annihilator τόσο με το πρώτο άλμπουμ τους  όσο και με το δεύτερο Never Neverland (1990) έδωσαν τα καλύτερα δείγματα κι άφησαν ελπίδες  για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ελπίδες που έμειναν …ελπίδες μετά την κυκλοφορία του τρίτου (επίσης καλού) άλμπουμ τους Set the World on Fire(1993).  Πως όμως ένα συγκρότημα να προχωρήσει όταν ο βασικός συνθέτης και ηγέτης του συγκροτήματος σε κάθε άλμπουμ άλλαζε …τον τραγουδιστή; Τελικά από την κυκλοφορία του Suicide Society (2015) ανέλαβε ο ίδιος τα φωνητικά και …ήσύχασε!


TRIVIA
O John Bates ήταν ο αρχικός τραγουδιστής των Annihilator, αλλά έφυγε από το συγκρότημα το 1985 διατηρώντας επαφή με τον Waters. Μια επαφή που αποδείχθηκε χρυσοφόρα, τόσο γι αυτόν όσο και για το συγκρότημα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
24/8/19


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου