TOTO: Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ DOROTHY, ΤΑ 35.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΙ 5.000 ΔΙΣΚΟΙ!!!

Ο Δημήτρης Κράλλης ετοίμασε κι εκφώνησε ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στους Τοτο. Κείμενο Γιάννη Παναγάκου.
19/7/19


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Απλα η κορυφαια pop/rock/aor μπαντα του πλανητη .

    Υπαρχουν παρα πολλες ανεκδοτες ιστοριες για τους toto ,στο παλιο site τοτο99 αναφερονταν καποιες, οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει . Ορισμενες ειναι εντυπωσιακες .Απο το τι ρολο 'βαρανε ' τα γυναικεια ονοματα των κομματιων τους μεχρι το πως ο jeff porcaro πηρε την θεση του ντραμερ στην σχολικη του μπαντα .

    Η ουσια της μπαντας αυτης ηταν οτι ολα τα μελη της ηταν ηγετες γιαυτο και ανα εποχες βγηκε αλλος μπροστα και πηρε την μπαντα απο το χερι . Π.χ αλλοτε στην πορεια τους εδειχνε η μπαντα να βασιζεται στα αδελφια Porcaro , αλλοτε στον Lukather , αλλοτε στον Paich . Ακομα και ο Steve Porcaro που εδειχνε πιο 'πισω απο τα πραγματα ' ηταν αφανης ηρωας σε αρκετα αλμπουμ και βασικος δημιουργος του τελικου 'ηχου ' της μπαντας .

    Αν καποιος θεωρει τους Toto απλα ενα συγκροτημα τους υποτιμα . Ειναι μουσικο αντικειμενο αναλυσης πολλων επιπεδων και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι σπουδαιοι ανθρωποι του στουντιακου μουσικου κοσμου εχουν σημειο αναφορας τους Toto ακομα και σημερα .

    Μια και το αναφερει το 'αφιερωμα ' να πω οτι η συναυλια των toto στην Αθηνα το 2006 ειχε συμπεσει με αλλες 2 η 3 rock συναυλιες αν δεν κανω λαθος πραγμα που με προβληματισε λιγο .Τελικα λιγο πολυ γεμισαν τον χωρο του softball .Χωρις να θελω να μειωσω τους socrates (που προσφατα εφυγε και ο κιθαριστας τους ) θεωρω ατυχη επιλογη το να ανοιξουν τους Toto εκεινη την βραδυα . Το θετικοτερο συναισθημα που δημιουργησαν ηταν χασμουρητα ενω δεν ηταν και λιγοι αυτοι που δυσανασχετουσαν πιο εντονα .Θεωρω οτι δεν ταιριαζαν στο κλιμα της μουσικης που αναμεναμε και κατα καποιο τροπο 'χαλασαν ' το θετικο συναισθημα προσμονης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή