ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ RUTGER HAUER

φυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Ολλανδός ηθοποιός Rutger Hauer έπειτα από σύντομη ασθένεια. Ο Hauer είχε γίνει γνωστός χάρη στις συμμετοχές του στις ταινίες Blade Runner, Flesh+Blood,  The Hitcher, Escape from Sobibor (κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β ανδρικό ρόλο), Nighthawks,  Ladyhawke, The Osterman Weekend και Batman Begins.
Η πολύ χαρακτηριστική εμφάνισή του,  το βλέμμα και οι ερμηνείες του τον ανήγαγαν σε έναν από τους πιο «δημοφιλείς» κακούς του σινεμά, ενώ συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές με μια καριέρα πέντε δεκαετιών.
Είχε ξεκινήσει την καριέρα του το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά “Floris” αλλά το 1982 η καριέρα του απογειώθηκε όταν έπαιξε, στο πλευρό του Harrison Ford στην θρυλική ταινία “Blade Runner”. Οι σημαντικότερες εμφανίσεις του σε κινηματογραφικά έργα ήταν στις ταινίες όπως Flesh+Blood, Blind Fury, The Hitcher, Escape from Sobibor (κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β ανδρικό ρόλο), Nighthawks, Wedlock, Sin City, Confessions of a Dangerous Mind, Ladyhawke, The Osterman Weekend, The Blood of Heroes, Batman Begins, Hobo with a Shotgun, και The Rite.

25/7/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment