ROCK INCIDENT 78: TO APOLLO 11 ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ JAMES GANG ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ LED ZEPPELIN

Η 20η Ιουλίου 1969είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την ανθρωπότητα, αφού τότε προσεληνώθηκε το πρώτο διαστημόπλοιο με ανθρώπινα όντα στη Σελήνη. Όμως ο ντράμερ των James Gang θυμάται αυτή την ημέρα και για ένα άλλο λόγο, αφού το συγκρότημα του άνοιξε τη συναυλία των Led Zeppelin στο Musi carnival του Cleveland, που βρίσκεται α σε ένα προάστιο Warrensville Heights. "Ήταν μια μνημειώδης ημέρα" λέει ο Fox "από τη μια πατήσαμε στο φεγγάρι κι από την άλλη ανοίξαμε για τους Led Zeppelin. Ήταν αξέχαστο' .
Στην πραγματικότητα, οι James Gang είχε συναντήσει τον Jimmy Page όταν έπαιζε με τους Yardbirds και τον John Paul Jones σε μια μουσική εκδήλωση του Αμερικάνικου Ναυτικού! "Ήξερα τι ήταν καλοί μουσικοί, αλλά όταν τους άκουσα στη σκηνή ζωντανούς, ήταν άλλο πράγμα. Έως τότε δεν είχα ακούσει κάτι τέτοιο». Εκείνο που θέλαμε όλοι  να ακούσουμε πως θα απέδιδαν συναυλιακά τον ήχο του πρώτου άλμπουμ τους. Εδώ αν σημειώσω ότι με όσους μουσικούς, αμερικάνους ή βρετανούς έχω μιλήσει ή έχω διαβάσει συνεντεύξεις τους, όλοι είχαν μείνει άφωνοι από το ηχητικό αποτέλεσμα του Led Zeppelin I. Κι ο Fox συνεχίζει «Αυτό που ακούσαμε Live ήταν καταπληκτικό. Ποτέ πριν δεν είχα ακούσει κάτι παρόμοιο! Κάθε νότα ήταν διαφορετική κι άφησαν χώρο για αυτοσχεδιασμούς, παίζοντας σχεδόν/ον ίδια με το άλμπουμ, πράγμα πολύ δύσκολο».
Για το μόνο πράγμα που λυπάται έστω και μετά από τόσα χρόνια ο ντράμερ των James Gang είναι ότι μετά την εμφάνισή τους δεν τους γνώρισε από κοντά!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
24/7/19
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου