NEWS OF THE WORLD (6/7/19)

• Το σπίτι που έμενε στην Ύδρα ο Leonard Cohen, επισκέφτηκε ο Bono που βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές με την οικογένεια του. Στη λεζάντα έγραψε στίχους από το τραγούδι «Bird on the Wire» του Cohen! (Ο Bono είναι καθιστός με το ψάθινο καπέλο).Σύμφωνα με μια selfie που ανήρτησε, ο Bono πέρασε κι από την Αντίπαρο!  Εν τω μεταξύ και ο Eric Clapton βρίσκεται διακοπές στη χώρα μας κι ένα από τα νησιά που επισκέφτηκε είναι η Σύμη.
• Στο φετινό Street Mode Festival που θα διεξαχθεί  το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Προβλήτα 2 - Αποθήκη 8) θα συμμετάσχουν και οι Turbonegro. Προσέξτε πως τους προλογίζει το Δελτίο Τύπου του φεστιβάλ: “Η μεγαλύτερη μπάντα του γαλαξία! Η ντροπή της Νορβηγίας! Ο μεγαλύτερος εχθρός του καθωσπρεπισμού! Στο τρίπτυχο "Sex Drugs & Rock 'n' roll" προσθέστε πέντε δόσεις rock 'n' roll και άλλες τόσες sex. Αν όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολικά, δεν έχεις καταλάβει για τι μιλάμε. Politically Correct συμπεριφορές δεν θα γίνουν αποδεκτές!”
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Gary Duncan, μέλος των Quicksilver Messenger Service.
• Δείτε τους Kings of Chaos στην εμφάνισή τους στο Republic Of Texas του Τέξας στις 15 Ιουνίου να παίζουν το 18 and Life. Στη σκηνή είναι οι Sebastian Bach, ee Snider (TWISTED SISTER), Lou Gramm οι κιθαρίστες Gilby Clarke (Guns and Roses) και Warren DeMartini (Ratt, ο μπασίστας James LoMenzo (Blavk Label Society, Megadeth) και ο ντράμερ Kenny Aronoff (John Mellencamp, Willie Nelson, John Fogerty).
• Δείτε το επίσημο video του τραγουδιού "Railroads" της Tarja Turunen μέσα από τον καινούργιο δίσκο της "In The Raw" που θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου.
• Την απόσυρση της ανακοίνωσε η Gaby Hoffmann, στιχουργός και manager των Accept. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεν αποσύρεται οριστικά αλλά θέλει να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της. Η Gaby είναι σύζυγος του κιθαρίστα του συγκροτήματοςWolf Hoffmann.
• 23 χρόνια μετά το Τόκιο, ο Robert Plant ερμήνευσε το "Immigrant Song" στο φεστιβάλ Secret Solstice της Ισλανδίας. Δεν έχει την έτναση και ο πάθος του 1970 αλλά ..ακούγεται. Πάντως δεν είναι τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού που είναι εμπνευσμένο από την επίσκεψη των Led Zeppelin στην Ισλανδία τη "γη του πάγου και του χιονιού" το 1970.
• Την οριστική απόσυρσή του από τους Dokken αλλά και γενικά από την ενεργό δράση αποφάσισε ο ντράμερ του συγκροτήματος, Mick Brown. Ήδη το συγκρότημα ανακοίνωσε τον BJ Zampa (πρώην House of Lords).
• “We have a special guest for you: Mr. Steven Tyler” λέει ο McCartney και στη σκηνή ανεβαίνει ο τραγουδιστής των Aerosmith, όπου μαζί με τον μυθικό Paul McCartney τραγουδούν το Helter Skelter των Beatles.

• O μουσικόφιλος ο αστρονόμος Marc Buie του Νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Ερευνών στο Σαν Αντόνιο σε συνεργασία με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση και το Κέντρο Μικρών Πλανητών, βάφτισε ένα αστεροειδή με το όνομα του Άγγλου μουσικού  Brian Eno. Πρωτοπόρος της ambient μουσικής, με προσωπική καριέρα αλλά και ιδρυτικό μέλος των Roxy Music παρέλαβε την περασμένη Δευτέρα το μετάλλιο Stephen Hawking Medal για τη συνεισφορά του «στην επικοινωνία της επιστήμης» στη διάρκεια του Φεστιβάλ Starmus V και του γνωστοποιήθηκε η ονομασία του αστεροειδή με το όνομά του!
Ο Άγγλος μουσικός, παραγωγός και θεωρητικός της ηλεκτρονικής μουσικής γιορτάζει την 50η επέτειο από την προσελήνωση του Apollo 11 (16η Ιουλίου) με την επανέκδοση του άλμπουμ του 'Apollo: Atmospheres & Soundtracks' αλλά και την κυκλοφορία του καινούργιου του άλμπουμ με τίτλο «For All Mankind».
• Μεγάλος fan του Ritchie Blackmore, o Yngwie Malmsteen διασκευάζει το θεοκλάσικο “Smoke on the Water” στο καινούργιο του άλμπουμ Blue Lighting (Κώστας Θεοδωρακάκος).
• Το 2020 θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ συνεργασίας του Joe Lynn Turner με τον Σουηδό παραγωγό και πολυμουσικό Peter Tägtgren. Έως τώρα δεν έχει διαρρεύσει  κανένα τραγούδι για να έχουμε μια ιδέα για το τι θα ακούσουμε.
• Η Σήραγγα του Χρόνου μας μεταφέρει στο 1977 και στο πετυχημένο άλμπουμ των Camel, Rain Dances. Δείτε τους στο κομμάτι Metrognome.




.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου