NEWS OF THE WORLD (27/7/19)

• Ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett είναι γνωστό ότι είναι θαυμαστής των παλιών και καλών ταινιών τρόμου. Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι πάνω στις κιθάρες του απεικονίζει λογότυπα ή και ολόκληρες φωτογραφίες από ταινίες τρόμου. Έτσι  αποφάσισε να παρουσιάσει στο Royal Ontario Museum του Τορόντο την έκθεση It’s Alive! Classic Horror And Sci-Fi Art στην οποία παρουσιάζει παλιά πόστερ και αναμνηστικά από ταινίες.

• Το εκπληκτικό νούμερο των 1.000.000.000 (1 δις) χτυπημάτων στο You Tube έφθασε το κλασικό τραγούδι των Queen, «Bohemian Rhapsody» και για να γιορτάσουν το ιστορικό ρεκόρ, οι Brian May και Roger Taylor, αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια καινούργια σκηνοθετική εκδοχή του τραγουδιού. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους και να γιορτάσουμε με τους καταπληκτικούς θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας τρία νέα μουσικά βίντεο για τα τραγούδια μας, όλα με τη συνεργασία σας!» πρόσθεσαν.
• Ο πρώην οργανίστας των Camel, Kit Watkins θα κυκλοφορήσει το 30ο(!!!) προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Field Of View. Ένα από τα κομμάτια που θα περιέχει είναι και η διασκευή στο τραγούδι των Camel, Spirit Of The Water.
• Δείτε τους Gov’t Mule στο καινούργιο video για το τραγούδι τους “Bring On The Music” μέσα από το ομότιτλο live άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει και σε dvd/Blu-ray, 2-CD/2-DVD deluxe package και διπλό βινύλιο.
• Αφού κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, τώρα κυκλοφορεί στην Αμερική το box set με τα βινύλια των Black Sabbath, εποχής Ozzy. Το box set τιτλοφορείται The Vinyl Collection 1970-1978 και περιέχει και τα 8 άλμπουμ που ηχογραφήσαν με τον Ozzy αλλά και με ένα δίσκο με singles μονοφωνικά με τίτλο Monomania. Όλα τα άλμπουμ είναι 180gr και συνοδεύονται από ένα 7-inch single με το τραγούδι Evil Woman (Don't Play Your Games With Me) με το Wicked World στη Β πλευρά. Τα άλμπουμ που περιέχει είναι τα Black Sabbath,Paranoid, Master Of Reality, Vol. 4,  Sabbath Bloody Sabbath, Sabotage, Technical Ecstasy και Never Say Die! Η αμερικάνικη εκτύπωση θα είναι διαθέσιμη από τις 6 Σεπτεμβρίου και θα κυκλοφορήσει σε 3.000 αντίτυπα. Ακολουθεί το track list του Monomania.

Monomania tracklist
Side 1
1. Evil Woman (Don't Play Your Games With Me)
2. Wicked World
3. The Wizard
4. Iron Man (Edit)
Side 2
1. Paranoid
2. Into The Void (Edit)
3. Sabbath, Bloody Sabbath (Edit)
4. It's Alright
5. Radio Spot for Black Sabbath
• Το «καινούργιο» τραγούδι του Freddie Mercury, Time Waits For No One θα κυκλοφορήσει σε CD single και 7-inch picture disc στις 26 Ιουλίου. Θυμίζουμε ότι το τραγούδι ηχογραφήθηκε για το  μιούζικαλ του Dave Clark, Time το 1986 και η καινούργια έκδοση περιέχει ΜΟΝΟ τη φωνή του Mercury!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92  ετών ο Αμερικάνος ηθοποιός David Hedison, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τις ταινίες του James Bond, όπου έπαιξε στο πλευρό του Roger Moore. Ο Hedison είχε ενσαρκώσει τον τον πράκτορα της CIA Feliz Leiter μαζί με τον Roger Moore στην ταινία «Live And Let Die» το 1973, αλλά και με τον Timothy Dalton στην ταινία «Licence To Kill» το 1989.
• Μεγάλη δημοσιότητα πήρε η δημιουργία ενός project από τον πρώην μπασίστα των Led Zeppelin,  John Paul Jones με τον Φιλανδό τσελίστα Anssi Karttunen. Το σχήμα ονομάζεται ons of Chipotle και θα κάνει στο Τόκιο τις πρώτες εμφανίσεις του.
• Δείτε τον Ian Gillan να ερμηνεύει με συνοδεία Συμφωνικής το "Hang Me Out To Dry» μέσα από το καινούργιο live άλμπουμ του Contractual Obligation.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο τραγουδιστής/κιθαρίστας και οργανίστας Art Neville, μεγάλη μορφή της soul και funk μουσικής, συνιδρυτής των Meters και Neville Bothers. Η αιτία θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με τα διαρκή προβλήματα που είχε με την πλάτη του και μια πρόσφατη εγχείρηση που είχε κάνει. Μαζί με τον αδερφό του Aaron Neville ήταν από τους θεμελιωτές της funk soul μουσικής.  Ο Art Neville έκανε φωνητικά στη μεγάλη επιτυχία του Dr. John “In The Right Place”, ενώ το 1989 κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy για το "Healing Chant" σαν  Neville Brothers (best pop instrumental). Οι Neville Brothers (1977-2012) συνεργάστηκαν με τον παραγωγό των U2 και Bob Dylan, τον Daniel Lanois, στη τεράστια επιτυχία τους “Yellow Moon”. Στις συνεργασίες τους συμπεριλαμβάνονται οι Robert Palmer, Beastie Boys και Red Hot Chili Peppers. Επίσης είχαν συμμετοχή στο Woodstock ’94. Ο Art Neville, έγινε δημοφιλής ως Poppa Funk και μεγάλη επιρροή πολλών καλλιτεχνών στην καριέρα τους.
• Πάρτε μια μικρή γεύση από τη ταινία γύρω από την καριέρα τους που έχουν ετοιμάσει οι ZZ Top με τίτλο That Little Ol’ Band From Texas.
•  Η Σήραγγα του Χρόνου μας επιστρέφει στο 1988 και στο τρίτο και πολύ πετυχημένο άλμπουμ της Lita Ford με τίτλο Lita. To Kiss Me Deadly ήταν κι είναι από τα πιο πετυχημένα τραγούδια της.
27/7/19











Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου