DEF LEPPARD/WHITESNAKE – ΜΙΛΑΝΟ 19/06/2019 ΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ GK ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ

Επιστροφή στην Ιταλία για μια ακόμα  συναυλία, αυτή των  Def Leppard,οι οποίοι στο κλειστό γήπεδο  Mediolanum Forum ή Forum Diassago θα μοιραστούν την σκηνή με τους θρυλικούς Whitesnake στα πλαίσια της περιοδείας τους για την προώθηση του νέου τους δίσκου Flesh&Blood.
Ο διευθυντής(sic) του Rockmachine.gr , Αλέξανδρος Ριχάρδος, μάς είχε δώσει την αυστηρή εντολή να παρευρεθούμε από νωρίς στο χώρο για να καλύψουμε πλήρως και αυτό το συναυλιακό γεγονός. Με την θερμοκρασία να είναι στους 35 βαθμούς υπό σκιά , φθάσαμε γύρω στις 17:00, όπου αρκετός κόσμος ήταν ήδη μαζεμένος έξω από την είσοδο της αρένας για να βρεθεί όσο το δυνατό πιο κοντά στους μουσικούς του ήρωες. Για όσους επισκεφτούν το συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο, πρέπει να γνωρίζουν πως πλέον είναι εύκολα προσβάσιμος  με στάση μετρό ακριβώς απέναντι από το στάδιο όπου η πρόσβαση γίνεται μέσω εναέριας πεζογέφυρας.  Οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις 18:30 με μια μικρή καθυστέρηση και το κοινό, το οποίο αποτελείτο από διάφορες εθνικότητες και ηλικίες, αποδεικνύει πως αυτή η μουσική δε γνωρίζει σύνορα και καταφέρνει να γεφυρώνει.
Το ρολόι δείχνει 20:05 και οι Whitesnake κάνουν την εμφάνιση τους επί σκηνής. “Here’s is a song for ya” και οι πρώτες νότες του Bad Boys από το μεγαλειώδες άλμπουμ 1987 αρχίζουν για τα καλά να δονούν το σχεδόν γεμάτο γήπεδο. Ο ήχος εξαιρετικός και Back to Backμέσα από το Slide it in , το οποίο φέτος κλείνει 35 χρόνια μουσικής ιστορίας, έρχονται τα Slide it In ,Love aint’ No Stranger όπως και ένα απόσπασμα από το Slow and Easy. Ατυχής στιγμή της βραδιάς ήταν όταν κατά τη στιγμή μιας φιγούρας του Coverdale με το stand του μικροφώνου, ξεκούμπωσε ο τρίποδας του και βρέθηκε στο κεφάλι ενός υπαλλήλου ασφαλείας! Όσον αφορά τη φωνή του Coverdale στα πρώτα τραγούδια ήταν καθαρή,  ωστόσο σίγουρα σπάει στις υψηλές νότες και για αυτό κυρίως ο μπασίστας Michael Devin καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας όπως και το υπόλοιπο συγκρότημα  είχαν αναλάβει τον ρόλο των δεύτερων φωνητικών. Με την πάροδο του set list έγιναν τα απαραίτητα guitar & drum solo για να μπορέσει ο Coverdale  στα 69 και πλέον του χρόνια να πάρει τις απαραίτητες ανάσες ενώ από το νέο δίσκο θα ακουστούν τα Hey You και Shut Upand Kiss Me. Να τονίσω εδώ πως πίσω από το drum kit, τα τελευταία 6 χρόνια βρίσκεται ο απόλυτος heavy drummer Tommy Aldridge ο οποίος στα 70 του παραμένει σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.
Μετά από 60 λεπτά η εμφάνιση των Whitesnake θα κλείσει με το Still Of the Night,με φανερή και ίσως αδικαιολόγητη την απουσία του Fool For Your loving το οποίο απουσίασε όχι μόνο από το Μιλάνο αλλά γενικώς από το Set list της περιοδείας.
Ωστόσο για εμάς τους φανατικούς, o Coverdale ήταν και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες rock περσόνες, με δεκάδες τραγούδια στο μουσικό βιογραφικό του και σίγουρα η ενέργεια του επί σκηνής αποδεικνύει ότι ακόμα το απολαμβάνει. Όσοι  δεν είχατε την ευκαιρία να τους δείτε  επί σκηνής κάντε το πριν να είναι αργά.
Setlist
Bad Boys, Slide It In, Love Ain't No Stranger, Hey You (You Make Me Rock), Slow an' Easy, Shut Up & Kiss Me, Is This Love ,Give Me All Your Love, Here I Go Again, Still of the Night .
Τριάντα λεπτά ήταν αρκετά για να ετοιμαστεί η σκηνή για την εμφάνιση των Def Leppard, οι οποίοι με τη σειρά τους έκλεισαν φέτος 42 χρόνια μουσικής  καριέρας, έκαναν την είσοδο τους στο Rock n Roll Hall of Fame και θα παίξουν απόψε στο Μιλάνο, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας . Πέντε λεπτά μετά τις 21:30  και οι Joe Elliott, Rick Savage, Rick Allen, Phil Collen και Vivian Campbell, ξεκινούν  παραδοσιακά με το Rocket ενώ θα ακουστούν τα Animal και η εξαιρετική Live εκτέλεση του Let It Go από το High’n’Dry. Το When love and hate Collide θα παιχτεί για πρώτη φορά στο Μιλάνο ενώ θα ερωτηθούμε “Do you wanna get rocked ” και γιατί όχι. Λίγα λεπτά αργότερα το 5 λεπτο bass solo του 58 χρόνου πλέον Rick Savage θα αποτελέσει την εισαγωγή για την διασκευή  του κλασσικού Rock on του David Essex.
Φθάνοντας περίπου στο 1/3 του set οι Def Leppardβγαίνουν μπροστά , στην πασαρέλα που διαθέτει η σκηνή, για να μας τραγουδήσουν το To Two Steps Behind. Αμέσως μετά κάνουμε ένα χρονικό άλμα στο 2015 και στο τελευταίο studio δίσκο τους, από όπου θα ακούσουμε το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Another One Bite the Dust το Man Enough .Το Love Bitesκαι η  ηλεκτρική έκδοση του  Bringing on the Heartbreak για τους φανατικούς οπαδούς του συγκροτήματος, θα ακουστούν με την σειρά τους ενώ θα επενδυθούν με ένα εξαιρετικό laser show.
Κάπου στο τέλος της πρώτης ώρα και γύρω από τις τελευταίες νότες του Hysteria, θα υπάρξει και  δεύτερη διασκευή  ή τουλάχιστον ένα  μέρος από  το Heroes του David Bowie. Τέλος του κυρίως Set με το Pour Some Sugar On Me και τις κιθάρες των Vivian Campbell και Phil Collen,  να “ξυρίζουν”. Το Μιλανέζικο κοινό, το οποίο ανάμεσά του  φιλοξένησε και δύο Έλληνες,  θα συμμετάσχει δυναμικά, θα τραγουδήσει κάθε στίχο από το Slide it In και το Is This Love μέχρι το Rock of ages το οποίο θα ανάψει τα αίματα από τις πρώτες σειρές της αρένας μέχρι και την κερκίδα, καθώς και τα Flash του Photograph.  Σχεδόν 3 ώρες hard rock συναισθήματος και μουσικού ταξιδιού ολοκληρώνονται γύρω  στις 11:30 με τον καλύτερο τρόπο από τους δύο κορυφαίους του είδους, δίνοντας το πιο όμορφο τέλος σε αυτήν την  όμορφη και μελωδική  hard rock βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό.
Setlist
Rocket, Animal, Let It Go,When Love & Hate Collide, Let's Get Rocked, Armageddon It,Rick Savage Bass Solo/Rock On, Two Steps Behind, Man Enough, Love Bites, Bringin' On The Heartbreak, Switch 625, Hysteria / David Bowie – Heroes, Pour Some Sugar On Me, Rock Of Ages, Photograph.


ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ/ΜΙΧΑΛΗΣ GK
 

4/7/19


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. νομιζω η αποστολη αυτη πρεπει να ηταν 'χαμενα λεφτα/χρονος ' .

    καποτε ειχα δει τους whitesnake στον Λυκαβητο *, με τις φημες ηδη να 'οργιαζουν ΄για την φωνη του Coverdale και αντιθετα με αρκετους την ειχα βρει μια χαρα δεδομενου οτι ενας τραγοδιστης στην διαρκεια μια μεγαλης περιοδειας , ειναι αδυνατον καθε φορα να τα 'πιανει ολα ' .Δεν ειναι μονο θεμα ηλικιας , ειναι και θεμα απαιτησεως των τραγουδιων και συχνοτητας που τραγουδαει καποιος σε μια περιοδεια . Ολα αυτα τοτε .

    Το τελευταιο διαστημα βλεπω πολλα αποσπασματα απο 'καμερες ΄που τραβανε τις συναυλιες τους και εχω εκπλαγει αρνητικα .Η φωνη του Coverdale ειναι σχεδον 'κομπαρσος ' στις συναυλιες , με τον μπασσιστα οχι να κανει δευτερες , να τραγουδαει 'καπακι ' ολη την πρωτη φωνη . Δηλαδη υποστηριζει το κομματι απο την αρχη μεχρι το τελος περα απο τα 'τελεια ' β φωνητικα που κανουν οι υπολοιποι.

    Η φωνη του ακομα και σε 'ευκολα ' σημεια ακουγεται πολλες φορες σαν να τραγουδαει death metal . Τα σχολια απο κατω ειναι 90% αρνητικα απο ανθρωπους που δηλωνουν fans του συγκροτηματος . Κανεις δεν παραγνωριζει την τεραστια προσφορα του Coverdale και τα εκπληκτικα κομματια που εχουν γραφτει στο παρελθον που ηδη η ιστορια τα εκρινε ως κλασσικα . Αυτο δεν αλλαζει . Αλλα απο εκει μεχρι το σημειο να δεχεται καποιος να ειναι παρωδια του ευατου του , να παριστανει το ΄ζωντανο ολογραμμα ' και να τραγουδαει οτι του βγει και οπως του βγει πανω στην φωνη του μπασιστα η να δινει ανα 2 στροφες το μικροφωνο στο κοινο μου κανει πολυ ασχημη εντυπωση .Δεν εβγαλε αρκετα λεφτα ? Θα εχει ενα τσιρκο απο μουσικαραδες ,οπως ειναι ολοι , και αυτος θα κανει την γραφικη φιγουρα ? Σταματα ρε ανθρωπε , υπαρχει κατι που δεν πετυχες ? Θρυλος (με την καλη εννοια ) εγινες στην ροκ μουσικη , μπορεις καλιστα να κοψεις ρυθμους , να ασχοληθεις με 150 αλλα πραγματα που περιλαμβανει η μουσικη , να κανεις περιορισμενες εμφανισεις και να εχεις την αξιοπρεπεια σου .Προσον του μεγαλου παικτη ,καλλιτεχνη η οτι αλλο ειναι και η στιγμη που διαλεγει να αποχωρησει .

    Τεραστιος καλλιτεχνης και προσωπικοτητα αλλα εφτασε η ωρα εχω την εντυπωση .

    *η επομενη φορα που τους ειδα στο Καραισκακη ηταν 'χαλια μαυρα ' απο ηχο αλλα ουτως η αλλως σπανια σε μεγαλους χωρους ο ηχος ειναι καλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεξαρητα απο αποδωση Coverdale, μπραβο ρε μαγκες που κανατε το ταξιδι αυτο να δειτε δυο τοσο σπουδαιες μπαντες! Ζηλευω (με την καλη εννοια)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή