THE DIRT: O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ MOTLEY CRUE ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Είδα αυτό που περίμενα να δω. Την άγρια, πλευρά των Motley Crue, τα ναρκωτικά, τα σνιφαρίσματα, τις βελόνες, τις πουτάνες, το sex και όλες τις ακρότητες που βίωσε αλλά και χαρακτήρισε το αμερικάνικο συγκρότημα. Μια ταινία που μόνο οικογενειακή δεν τη λες! Ο σκηνοθέτης Jeff Tremaine με τη συγκατάθεση των Nikki Sixx,Vince Neil, Tommy Lee και Micky Mars, δίνει μεγάλη βαρύτητα στη βιογραφική πλευρά τους κι όχι στη μουσική, έχοντας αφηγηματικό χαρακτήρα. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ασχολείται με την προσωπική τους ζωή, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα βαριά προσωπικά στοιχεία του. Για τον Vince Neil, το δυστύχημα που προκάλεσε και σκοτώθηκε ο ντράμερ των Hanoi Rocks, Razzle και το θάνατο της 4χρονης κόρης του, Skylar από καρκίνο. Για τον Nikki Sixx, δίνει μεγάλη βαρύτητα σε προσωπικά γεγονότα όπως τα παιδικά χρόνια του που και μόνο η συνάντηση με τη μητέρα του τον εξόργισε. Για τον Micky Mars δίνει βαρύτητα στην ασθένεια του  και τέλος παρουσιάζει τον Tommy Lee αφελή, ενώ προς το τέλος κερδίζει τις εντυπώσεις με την περιστρεφόμενη ντραμς αλλά πουθενά λόγος για τη σχέση του με την Pamela Anderson. Λες και δεν υπήρξε.

Έτσι αφήνει σε δεύτερο και πολύ χαλαρό πλάνο την καριέρα τους. Ένας θεατής που δεν ξέρει τι σημαίνουν μουσικά οι Motley Crue δεν πρόκειται να το μάθει από την ταινία. Τα τραγούδια ακούγονται πολύ λίγο και σε μια στιγμή περνά από την οθόνη ένα απόκομμα του Billbaord με το Νο1 άλμπουμ τους Dr. Feelgood. Ακόμα και το πραγματικό περιστατικό με το καρδιακό επεισόδιο του Nikki Sixx, που ο σκηνοθέτης του δίνει τη βαρύτητα που του πρέπει, δεν συνδέεται με το αντίστοιχο κομμάτι (Kickstart my heart). Δυνατό το σημείο της ταινίας είναι ο τρόπος που παρουσιάζει την πρώτη αμερικανική περιοδεία τους, όπου άνοιγαν  για τον Ozzy, όπου ο τελευταίος σνιφάρει μυρμήγκια και πίνει τα κάτουρά του!!!  Δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα κάποιον ηθοποιό για την ερμηνεία του, με μόνη παρατήρηση ότι τον Micky Mars, ενσαρκώνει ο Ουαλός Iwan Rheon, γνωστός από το Game of Thrones σαν Ramsey Snow και η περούκα με την οποία εμφανίζεται είναι τουλάχιστον αστεία και μάλλον τον διακωμωδεί παρά του ταιριάζει. Η ταινία δεν προβάλλεται στους κινηματογράφους αλλά στο Netflix και οι συγκρίσεις με την αντίστοιχη βιογραφική ταινία των Queen είναι αναπόφευκτη. Κάθε μια από τις 2 ταινίες έχει τη δική της ομορφιά….


Το βιβλίο αυτοβιογραφία των Motley Crue The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band κυκλοφόρησε το 2001 και το έγραψαν και τα 4 μέλη του συγκροτήματος με τη βοήθεια του Neil Strauss.

Διαβάστε εδώ τα Rock Incidents όπου ο Ozzy σνιφάρει μυρμήγκια , εδώ ο Vince Neil χάνει τον έλεγχο της De Tomasoκαι σκοτώνεται ο Razzle και εδώ το οπτικοακουστικό αφιέρωμα στο συγκρότημα που ετοίμασε ο Δημήτρης Κράλλης!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. δεν την εχω δει ολοκληρη , λιγο που ειδα νομιζα οτι αφορουσε το ντοκυμαντερ decline of western civikization . Ευτυχως τωρα αυτα αντιμετωπιζονται ως ρετρο γιατι παλαιοτερα θα μπορουσαν να αποτελεσουν και προτυπο . Γενικα αυτος ο ροκ τροπος ζωης ειναι ο μεγαλυτερος μυθος και φυσικα μεγαλη 'βλακεια ' για οσους πηγαν να τον ακολουθησουν . Παμπολοι απο τις γενιες αυτες αν τους ακουσεις να μιλανε τωρα πλεον νηφαλιοι , δεν εχουν και μεγαλη εκφραστικη διαφορα και τροπο ομιλιας απο τους θαμωνες της Πλατειας Βαθης ( καποτε γιατι τωρα νομιζω μετακινηθηκαν )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ηθοποιός ντράμερ έπαιξε και στην ταινία ως ο ντράμερ των Queen, το έχει το άθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή