STAN BUSH AND BARRAGE

Το 1988 το αμερικάνικο συγκρότημα των House of Lords κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο το όνομά του. Ανάμεσα στα 10 τραγούδια του ξεχώριζε πολύ εύκολα η μπαλάντα  "Love Don't Lie",  σύνθεση του Stan Bush. Το τραγούδι δεν έγινε επιτυχία, ή καλύτερα δεν έκανε την επιτυχία που του άξιζε, όμως ο γράφων το είχε ακούσει ένα χρόνο πριν, όταν είχε έλθει στα γραφεία της CBS Records ένας δίσκος από ένα  άγνωστο συγκρότημα (Stan Bush&Barrage), με μια φωτογραφία που τουλάχιστον με άφηνε να έχω σοβαρές υποψίες ότι το περιεχόμενο θα ήταν rock και μια ευχάριστη έκπληξη όταν άκουσα ολόκληρο το άλμπουμ με τα 10 τραγούδια. Ομολογώ ότι τότε έδωσαν λίγη σημασία στο δίσκο γιατί στο πικ απ μου, περίμεναν να ακουστούν ξανά και ξανά άλμπουμ σαν τα Among the Living (Anthrax), Electric (Cult), Abigail(King Diamond) , Priest...Live! (Judas Priest), Fighting the World (Mnowar),  Future World (Pretty Maids) αλλά και τόσα άλλα και ο χρόνος για τον άγνωστο Stan Bush ήταν λίγος. Παρ όλα αυτά, φρόντισα να κυκλοφορήσει ο δίσκος έστω σε έκδοση LED (περιορισμένα αντίτυπα 300 κομματιών) όπου τα περισσότερα δυστυχώς επιστράφηκαν.
Το άλμπουμ εμπορικά δεν γνώρισε επιτυχία στην Αμερική, όπως βοήθησε τον Stan Bush να φτιάξει έστω ένα μικρό όνομα. Τραγούδια σαν τα “Temptation” που ανοίγει το άλμπουμ, “Primitive Lover”, “Gates of Paradise” αλλά και «Τhe Touch” έχουν το αίσθημα και το πνεύμα της εποχής (1987) και με το παραπάνω. Θα μνημονεύσω ακόμα μια φορά την υπέροχη μπαλάντα  "Love Don't Lie" που η ερμηνεία του είναι πολύ πιο ζεστή από αυτήν του James Christian των Houses of Lords όπως και το “The Touch” που εκ των υστέρων έμαθα ότι ακουγόταν στο soundtrack The Transformers: The Movie (1986).
Η περίπτωση του Stan Bush είναι πολύ χαρακτηριτισκή αλλά και κοινότυπη στο χώρο της μουσικής Ικανός συνθέτης,καλός ερμηνευτής, καλή μπάντα αλλά η επιτυχία και η αναγνώριση δεν ήλθε ποτέ. Πόσοι σαν αυτόν δεν ήταν στην ίδια θέση, ειδικά εκείνη την εποχή; Πάντως το άλμπουμ του χωρίς να είναι ένα από τα καλύτερα του είδους, αξίζει!

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Πριν ηχογραφήσει το πρώτο άλμπουμ με τους Barrage (το 1998 ηχογράφησε το δεύτερο με τίτλο Heaven), ο Stan Bush ήταν μέλος των Boulder με τους οποίους το 1979 ηχογράφησε για την Elkektra το μοναδικό άλμπουμ τους που δεν θυμάται κανείς, ενώ είχε κυκλοφορήσει κι ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο το όνομά του το 1983. Μετά από αυτή την κυκλοφορία, έδωσε αρκετά τραγούδια σε soundtracks χωρίς όμως επιτυχία, ενώ ασχολήθηκε με την παραγωγή jingles για το MTV. Σίγουρα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη καριέρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
26/6/19/


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ενας απο τους δυνατους συνθετες στον χωρο του A.O.R. Πολυ ευχαριστη εκπληξη η σημερινη αναφορα του στην στηλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τις χαρακτηριστικοτερες AOR φωνες, τοσο βραχνη οσο χρειαζεται , τοσο μελωδικη οσο χρειαζεται , νομιζω εχει πολυ δυνατοτερες κυκλοφοριες απο αυτη-ες που αναφερονται .Ο συγκεκριμενος ειχε την 'στιγμη δοξας ' του με το κομματι 'the touch ',που αναφερθηκε πιο πανω , το οποιο ηταν στο sountrack των 'transformers ' ( δεν παρακολουθω τετοιου ειδους ταινιες οποτε η ακριβεια αυτων που λεω ελεγχεται ) ,γνωριζω ομως οτι στην Αμερικη καποιοι τον ξερουν μονο γιαυτο το κομματι .Πολυγραφοτατος εχει αρκετες κυκλοφοριες στο ενεργητικο του συνεχεια βγαζει ,τυχαινει να εχω και καποια demo του στα οποια εχει κομματια που ποτε δεν κυκλοφορησαν και ηταν αρκετα καλα η μαλλον καλυτερα απο καποια που κυκλοφορησαν . Κορυφαιο cd του θεωρω του Dial ... του 1994 με την κομματαρα μεσα Total surrender το οποιο και αποτελει πρωτυπο κομματι AOR .Ο ανθρωπος σιγουρα ξερει να γραφει τετοιου ειδους κομματια , πιθανων μαζι με τον αδικοχαμενο Brett Walker οι 2 'μοναχικοι ' λυκοι του AOR που θα αξιζαν μια μεγαλυτερη καριερα . Παντως απο κυκλοφοριες ο Stan Bush ,εχει καμποσες αν καποιος κανει μια συλλογη θα ευχαριστηθει το συγκεκριμενο ειδος με ολα τα κλισε του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή