ROCK INCIDENT 75: ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ROB HALFORD ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΠΑΔΟΥ;

φωτό: Κώστας Τσιρανίδης Rockwave 2019
Το περιστατικό έγινε σε συναυλία των Judas Priest στις 25 Μαϊου 2019 στο Rosemont του Illinois και η δικαιολογία που δόθηκε από τον Halford ήταν ότι ο fan με το υψωμένο χέρι τον εμπόδιζε στην ερμηνεία. To ατυχές περιστατικό μπορείτε να το δείτε στο video που συνοδεύει το άρθρο και ήταν κατά τη διάρκεια του 6ου τραγουδιού του set list των Judas Priest και συγκεκριμένα στο τραγούδι στο "Judas Rising". Το περιστατικό πήρε μεγάλη  έκταση και αργότερα ο  Halford έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι οι fans μπορούν να βιντεοσκοπούν τις συναυλίες τους με τα κινητά τους αλλά όχι να παρεμβαίνουν και να ενοχλούν στις συναυλίες τους!
Στο παρελθόν, ο Corey Taylor των Slipknot πέταξε από τα χέρια ενός fan το κινητό του και ο Bruce Dickinson αποκάλεσε fan που βρισκόταν στις πρώτες γραμμές,  «μαλάκα» γιατί την ώρα της συναυλίας έγραφε μήνυμα. Προσέξτε στο video ότι ο Dickinson δεν διακόπτει τη συναυλία αλλά τού μιλάει την ώρα που τραγουδάει!
Το 2015, σε συναυλία του ο Sebastian Bach είχε προτρέψει τους fans να μη χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά τη διάρκεια της συναυλίας για τον απλό λόγο ότι μετά δεν πρόκειται να δουν ολόκληρη τη βιντεοσκόπηση, παρά μόνο λίγα λεπτά (σ.σ. κι είχε δίκιο!).
 Για να ξαναγυρίσουμε στο περιστατικό με τον Rob Halford, από τη μια πλευρά κατανοώ τον εκνευρισμό του να έχει μπροστά του ένα υψωμένο χέρι που να τον «γράφει” από την άλλη όμως δεν νομιμοποιείται με κανένα τρόπο να του ..κλωτσήσει το κινητό. Καταλαβαίνω και νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όλοι μας  ότι όταν ο fan βρίσκεται πολύ κοντά στη σκηνή, είτε θεάτρου είτε συναυλίας, μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να ενοχλεί τον μουσικό/ηθοποιό από την άλλη πλευρά όμως και να του κλωτσήσει το τηλέφωνο δεν είναι λύση.
 Οι θεατές του FLY Open Air Festival, που διοργανώθηκε στο Εδιμβούργο στις 18 – 19 Μαΐου, κλήθηκαν να κλειδώσουν τα τηλέφωνά τους σε ειδικά ντουλάπια ασφαλείας κατά την είσοδό τους στο χώρο του φεστιβάλ, σε πάρκο στο κέντρο του Εδιμβούργου. Φυσικά πολλοί ενοχλήθηκαν από αυτή την κίνηση των διοργανωτών που αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τη συναυλία!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
10/6/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Σε αντίθεση με τον Halford και κάθε άλλον καλλιτέχνη που έχει καβαλήσει το καλάμι, στη συναυλία των H.E.A.T. στο Gagarin πριν απο λίγο καιρό (για να θυμηθώ κάτι πρόσφατο), o τραγουδιστής τους έπερνε τα κινητά των οπαδών και έβγαζε selfies μαζί τους ή συνέχιζε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος την ώρα που έπαιζαν. Και η συναυλία ήταν μια χαρά και κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε. Να ξεκαβαλήσουν λίγο οι μπαρμπάδες, γιατί οι οπαδοί τούς τοποθέτησαν εκεί που βρίσκονται και επιπλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν βρισκόμαστε ακόμα (καλώς ή κακώς) στη δεκαετία του '80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή