ROCK INCIDENT 73:“ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΓΥΜΝΗ ΣΤΗ SUNSET STRIP, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ CHRYSALIS RECORDS”

1985, το rock εξελίσσεται και είναι έτοιμο να υποδεχτεί ακόμα ένα από τα πολλά ‘παιδιά του’, το sleaze. Στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, άγνωστα συγκροτήματα που δεν έχουν ανακαλυφθεί από τις εταιρείες δίσκων, γεμίζουν τα μικρά clubs που εμφανίζονται, δημιουργώντας μια καινούργια τάση στο χώρο. Ένα από αυτά είναι και οι Guns N' Roses που έχοντας ήδη αρκετές αλλαγές στα μέλη τους, δίνουν τουλάχιστον 60 συναυλίες σε ιστορικά clubs της πόλης όπως The Troubadour, Radio City, Dancing Water Club και Joshua’s Parlour. Έχοντας καταλήξει σε μια σταθερή σύνθεση, αυτή με την οποία έγιναν γνωστοί (Axel, Slash, Izzy, Duff McKagan και Steve Adler) οι Guns’n’Roses είναι από τα πρώτα ονόματα που προσελκύσαν το ενδιαφέρον των A&R Managers των δισκογραφικών εταιρειών (σ.σ. ποτέ δεν μου άρεσε ο ελληνικός τίτλος «κυνηγός ταλέντων») και οι προτάσεις άρχισαν  να έρχονται η μια μετά την άλλη. Έως εκείνη τη στιγμή, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να έχουν κάποια δολάρια για το δωμάτιο που έμεναν, το προβάδικο και για να καλύπτουν τα σταθερά έξοδα τους που ήταν ποτά και τσιγάρα. Η Chrysalis Records μέσω της βρετανίδας Suzanne Collins, αδελφή του παραγωγού των Rush, Peter Collins, τους είχε κάνει μια πολύ καλή πρόταση (σ.σ. δεν γνωστοποιήθηκε) αλλά το συγκρότημα μέσω του Axel της διεμήνυσε ότι θα τη δεχόταν μόνο αν έβγαινε γυμνή στην κεντρική λεωφόρο τους Λος Άντζελες, Sunset Strip, γυμνή! Μάλιστα της έβαλαν και διορία έως τις 6 το απόγευμα. Η  Collins φυσικά δεν εμφανίστηκε  κι έτσι το Μάρτιο του 1986 υπέγραψαν στην Geffen Records αντί του ποσού των 75.0000$ με βασική αιτία ότι το συμβόλαιο τους άφηνε μεγάλη ελευθερία, όρος που δεν υπήρχε στο αντίστοιχο συμβόλαιο της Chrysalis. Ο άνθρωπος που τους υπέγραψε ήταν ο Tom Zutaut.
Οι Gunners και ο Zutaut στο Troubadour.
Ο Zutaut τους είχε δει να παίζουν στο Troubadour κι αμέσως τους πίστεψε ότι θα γινόντουσαν ένα μεγάλο συγκρότημα, χωρίς βέβαια να μπορεί να φανταστεί την τρομερή εξέλιξη τους. Γεγονός είναι ότι όταν έπεισε τον David  Geffen να του δώσει χρήματα να τους υπογράψει, λέγοντας του ότι ο δίσκος τους (σ.σ. το Appetite for Destruction) θα ξεπέρναγε τα 10.000.000 αντίτυπα, πράγμα που έγινε!
Ήταν τέτοια η εμπιστοσύνη που είχε ο David Geffen στον Zutaut που κανείς από το προσωπικό της Geffen δεν είχε ακούσει ούτε ένα τραγούδι από το άλμπουμ έως τη στιγμή που κυκλοφόρησε.  Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Tom Zutaut υπέγραψε και τους Motley Crue!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

11/5/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου