ROCK INCIDENT 71: O ROBERT FRIPP (KING CRIMSON) ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ DAVID BOWIE ΚΑΙ TO ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ

Ο κιθαρίστας και ιδρυτής των King Crimson Robert Fripp θεωρείται από τους Άγγλους ερευνητές του progressive σαν η μεγαλύτερη προσωπικότητα του συγκεκριμένου μουσικού χώρου. Από το 1969 που το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο εξαιρετικό άλμπουμ του έως και σήμερα που εξακολουθεί να περιοδεύει, η δουλειά του είναι ιδιαίτερη. To Rock Incident ασχολείται με μια λάθος απόφαση του που δημοσιοποίησε ο ίδιος πριν λίγες ημέρες κι έχει να κάνει με τη συνεργασία του με τον David Bowie με τον οποίο ήδη είχε συνεργαστεί στα «δύσκολα» άλμπουμ του Heroes και Scary Monsters όπου παίζει κιθάρα. Σχεδόν την ίδια εποχή είχε συνεργαστεί και με τους Peter Gabriel και Brian Eno στα πρώτα δύο άλμπουμ του πρώτου και στα Here Come the Warm Jets και Another Green World του δεύτερου αλλά και σε πάρα πολλά άλλα άλμπουμ σημαντικών καλλιτεχνών όπως Blondie, Talking Heads, Keith Tippett, David Sylvian, John Paul Jones κ.α.
Το 2002 ο David Bowie ανέλαβε να επιμεληθεί το Meltdown festival και ζήτησε από τον  Fripp να συμμετάσχει κι αυτός αρνήθηκε. “Δεν υπήρχε χρόνος για να ετοιμαστώ και να πάρω μέρος. Η γυναίκα μου (σ.σ. τραγουδίστρια Toyah Willcox) με παρότρυνε να βρω χρόνο και να συνεργαστώ με τον Bowie, κάτι που δεν έγινε και δεν μου το έχει συγχωρέσει. Κι εγώ έχω μετανιώσει αλλά δεν νομίζω ότι μπορούσαν να είμαι αφοσιωμένος σε αυτή τη συνεργασία, λόγω πίεσης χρόνου» λέει σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά ο Robert Fripp.
Κλείνοντας τη συνέντευξή του στο Rolling Stone λέει ότι η συνεργασία που είχε τόσο με τον Eno όσο και τον Bowie ήταν απόλυτα δημιουργική.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/5/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου