ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, νικημένος από τον καρκίνο. Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του. Ο Κεδράκας τον παρότρυνε να γραφτεί στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη.[2] Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός το 1981.
Το 2018 ξεκίνησε το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, όταν ετοιμαζόταν να ανεβάσει την παράσταση Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης στο Θέατρο Αθηνά και διαπίστωσε ότι ξεχνούσε τα λόγια του και είχε έντονους πονοκεφάλους. Πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι είχε φλεγμονές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση που κράτησε επτά ώρες. Από τον Απρίλιο του 2019 νοσηλευόταν στο Σπηλειοπούλειο Νοσοκομείο λόγω καρκίνου. Ο ρόλος που τον έκανε γνωστό και σημάδεψε τη συνέχεια της καριέρας του ήταν αυτός του σμηνίτη στην τηλεοπτική σειρά «της Ελλάδος τα παιδιά».

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι ήταν ο… «παίδαρος» του μεγάλου σουξέ «Εγώ δεν πάω Μέγαρο» με την Ρίτα Σακκελαρίου, το 1993 η οποία του το αφιέρωνε.
 «Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της »μεγάλης κυρίας» του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: »Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;». Και τους απάντησε: »Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!». Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους» είπε ο Κώστας Ευρυπιώτης.
Είχε παίξει στις τηλεοπτικές σειρές Αχ Ελένη, Τμήμα Ηθών, Εμείς κι Εμείς, Εκείνες κι εγώ, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Κάτω Παρτάλι , Μοντέρνα οικογένεια, Η Οικογένεια Βλάπτει και στις ταινίες Ρόδα Τσόντα και κοπάνα (1982), Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ(1984), Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο3 (1984), Μια παπαδιά στα μπουζούκια Νο2 (1985), Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο(2001), Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός(2015), Οι γαμπροί της Ευτυχίας (2015) και Μαζί τα φάγαμε(2018).
31/5/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου