ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ης ΜΑΙΟΥ 2019

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές /αυτοδιοικητικές εκλογές, περιμένω με ανυπομονησία τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών, που θα γίνουν το πρωί της Κυριακής της 26ης Μαϊου, με τους νέους και νέες να διεκδικούν το μέλλον τους, πίνοντας freddo.
Σε μια Ευρώπη που δεν έχει πυξίδα, σε μια χώρα που βγήκε (όπως βγήκε τέλος πάντων από τα μνημόνια), με την ανεργία στο 19%, τα κόκκινα δάνεια να μη λένε να μειωθούν, τις ευκαιρίες για δουλειά να παρουσιάζονται με το σταγονόμετρο και οι μισθοί να μειώνονται σε επίπεδο εξευτελιστικό, οι νέοι/νέες, αυτοί που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, αντί να πάνε να ψηφίσουν και να ορίσουν το μέλλον τους  αδιαφορούν και δεν ψηφίζουν. Όλοι ανησυχούν μη τύχει και δεν έχουν το δικαίωμα του Εκλέγεσθαι αλλά δεν ενδιαφέρονται για το δικαίωμα του Εκλέγει! Βέβαια σε αυτό παίζει τεράστιο ρόλο η μη εφαρμογή της υποχρεωτικής ψήφου. Γιατί ο νόμος για την υποχρεωτική ψήφο υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο εξευτελιστικό 44.1% που ήταν το ρεκόρ αποχής στις βουλευτικές του 2015. Καμία αλλαγή δεν γίνεται, καμία αντίδραση δεν επιτυγχάνεται παραγγέλλοντας freddo και καπουτσίνο στις καφετέριες. Και να δεις που και πάλι Κυριακή πρωϊ, τα κανάλια θα στείλουν τα συνεργεία τους για ρεπορτάζ στις καφετερίες που θα είναι γεμάτες από νέους/νέες, που αντί να διεκδικούν και να αγωνιούν γι το μέλλον του, περιμένουν υπομονετικά να τους σερβίρουν το freddo τους!
15/5/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Δυστυχώς, οι ευρωεκλογές σπανίως κινητοποιούν τους ψηφοφόρους! Το ίδιο και οι αυτοδιοικητικές. Αν προσθέσεις και την απογοήτευση του κόσμου για τους πολιτικούς μας, μια απογοήτευση που κάθε μέρα τροφοδοτείται με απίστευτες ιστορίες υποκρισίας και γαϊδουριάς, μην περιμένεις και πολύ μεγάλη συμμετοχή!
    Ας ελπίσουμε ότι στις βουλευτικές τα πράγματα θα διορθωθούν λιγάκι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή