ROCK INCIDENT 68: OI BLUE OYSTER CULT ΣΤΟ MONSTERS OF ROCK 1981 ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ ΚΑΘΕΠΤΕΣ!!!

Το καλοκαίρι του 1981 και μετά από 2 αποτυχημένα εμπορικά άλμπουμ, τα Mirrors (1979) και Cultösaurus Erectus (1980, οι Blue Oyster Cult κυκλοφορούν το 8ο studio άλμπουμ τους με τίτλο Fire of Unknown Origin. Ευτυχώς για το συγκρότημα, το άλμπουμ είναι πολύ καλύτερο των δύο προηγούμενων (Νο 24 Αμερική, Νο 29 Μ.Βρετανία) και βγάζει δύο πολύ καλά κομμάτια: τα "Burnin' for You"και "Joan Crawford" που παραμένουν κλασικά έως και σήμερα. 
Στις 22 Αυγούστου 1981 βρέθηκαν στη σκηνή του 2ου Monsters of Rock στο Donington όπου φιλοξενούσε τους AC/DC, Whitesnkae, Blue Oyster Cult, Slade, Blackfoot και More (με αυτή τη σειρά). Ήταν η δεύτερη χρονιά του ιστορικού φεστιβάλ και μια μοναδική ευκαιρία για τους Blue Oyster Cult που μόλις είχαν κυκλοφορήσει το Fire of Unknown Origin. Και οπωσδήποτε μια εμφάνιση σε ένα φεστιβάλ δεν είναι ότι και ποιο εύκολο για αμερικάνικο συγκρότημα.
Τα προβλήματα για το αμερικάνικο συγκρότημα είχαν ξεκινήσει τρεις ημέρες πριν την εμφάνισή τους στο Monsters of Rock, όταν απέλυσαν τον ντράμερ τους Albert Bouchard, αδελφό του μπασίστα Joe Bouchard. Τη θέση του πήρε ο φωτιστής Rick Downey που έπαιξε με το αμερικάνικο συγκρότημα σε τρεις εμφανίσεις, αυτή του Donington και άλλες δύο στο Λονδίνο πριν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ!
Όταν οι Blue Oyster Cult εμφανίστηκαν στη σκηνή του Donington από κάτω ήταν περί τις 65.000 κόσμος που τους περίμενε ανυπόμονα. 
 Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των More, Blackfoot και Slade είχε γίνει αντιληπτό ότι ο ήχος έχει πρόβλημα, πρόβλημα που δυστυχώς δεν είχε διορθωθεί έως τη στιγμή της εμφάνισης των BOC. Αντίθετα, τραγούδι με τραγούδι γινόταν όλο και χειρότερος σε σημείο που μερίδα του ακροατηρίου δεν καταλάβαινε ποιο τραγούδι έπαιζε. Το set τους έκλεισε με τον “ Don’t fear the reaper” όπου σχεδόν δεν ακούστηκε με το κοινό απλά να τους χειροκροτεί χωρίς καν να συμμετέχει στο τραγούδι , αφού δεν το άκουγε! Όταν μπήκαν στα καμαρίνια, ο Eric Bloom ήταν σε έξαλλη κατάσταση, αφού μόλις είχε χαθεί μια ευκαιρία να κερδίσουν το κοινό. Άρχισε να πετάει πράγματα στους τοίχους και μεταξύ αυτών ένα καθρέπτη με τυπωμένο το σήμα του φεστιβάλ που έκαναν δώρο οι διοργανωτές του φεστιβάλ σε κάθε μέλος συγκροτήματος που έπαιξε εκείνη την ημέρα. Ο Bloom μόλις είδε τον καθρέπτη, τον έπιασε με τα δύο του χέρια τον έφερε πάνω από το κεφάλι, τον πέταξε στο πάτωμα και μετά…άρχισε να χοροπηδάει πάνω του ώσπου τον διέλυσε!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

19/4/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου